برای ارسال نوشته میبایست وارد شوید و یا ثبت نام کنید.
نماز استغاثه به حضرت زهرا سلام الله علیها

روایت شده: حضرت فاطمه(سلام‌الله‌علیها) دو رکعت نماز می‌خواند که جبرئیل به ایشان آموخته بود.

آن حضرت در رکعت اوّل پس از سوره «حمد» «صد مرتبه» سوره «قَدر» و در رکعت دوّم بعد از سوره «حمد» «صد مرتبه» سوره «توحید» را می‌خواند و چون سلام می‌داد این دعا را می‌خواند:

سُبْحَانَ ذِى الْعِزِّ الشَّامِخِ الْمُنِيفِ، سُبْحَانَ ذِى الْجَلاَلِ الْباذِخِ الْعَظِيمِ، سُبْحَانَ ذِى الْمُلْكِ الْفَاخِرِ الْقَدِيمِ، سُبْحَانَ مَنْ لَبِسَ الْبَهْجَةَ وَالْجَمَالَ، سُبْحَانَ مَنْ تَرَدّىٰ بِالنُّورِ وَالْوَقَارِ، سُبْحَانَ مَن ...

مشاهده ادامه مطلب

جبهه تبلیغی عترتی هانوشته . لینک . به قلم جبهه تبلیغی عترتی ها در 6 آذر 1402 ساعت 15:52

جبهه تبلیغی عترتی هالینک . 6 آذر 1402 15:52

قنوتخطر تعطیلی و خالی شدن برخی از مساجد

در پی هشدار دلسوزانه آیت الله العظمی نوری همدانی نسبت به وضعیت تأسف برانگیز برخی از مساجد بسته و غیرفعال، «مرتضی نجفی قدسی» از فعالان قرآنی کشور در یادداشتی با عنوان “از بسته بودن و خلوتی مساجد بترسیم” به تحلیل این مسئله و اشکال اصلی در اداره ی امور مساجد پرداخته است.

متن این یادداشت به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

اهمیت مساجد در حفظ مکتب اسلام و گسترش آن بر کسی پوشیده نیست و انقلاب اسلامی ملت ایران نیز خ ...

مشاهده ادامه مطلب

جبهه تبلیغی عترتی هانوشته . لینک . به قلم جبهه تبلیغی عترتی ها در 6 آذر 1402 ساعت 15:44

جبهه تبلیغی عترتی هالینک . 6 آذر 1402 15:44

کارکرد های تحلیلی نماز(نیت=کارکرد پنهان)

در اسلام نماز یکی از شاخص‏ترین آیین‌هاست. اولین جزء نماز اراده و قصد(نیت) است. در جامعه شناسی کارکردی نیز به قصد و هدفی که از اعمال کنش‌ها در نظر گرفته می‌شود، قصد یا نیت[Intention] گفته می‌شود و به چنین کنشی، کنش هدفمند[Intentional action] اطلاق می‌گردد. که کارکرد‌های خاصی را به دنبال دارد. آثاری که در نیت نمازگذار مطرح بوده‏ اند، کارکرد آشکار و آنچه از ابتدا در نیت او مطرح نبوده است، کارکرد پنهان نام دارند. از کارکردهای آشکار نماز می‌توان به ابراز بندگی و انجام امر الهی، افزایش درجه خلوص، دور شدن از بدی‌ها و … اشاره کرد.

...

مشاهده ادامه مطلب

سیدمحمد عبداللهینوشته . لینک . به قلم سیدمحمد عبداللهی در 23 آبان 1402 ساعت 23:45

سیدمحمد عبداللهیلینک . 23 آبان 1402 23:45

امیل دورکیم که از نخستین جامعه شناسان دین به شمار می‏رود، بر آن است که یک اجتماع مذهبی همواره از طریق آیین که اقدامی رسمی‌ و دارای سبک خاص است مانند نماز، ورد یا ذکر یا تزکیه تشریفاتی، به سوی امر مقدس هدایت می‌شود. آیین جزء ضروری مذهب است.- یان رابرتسون، درآمدی بر جامعه، ص۳۳۲٫ (تحلیل کارکرد اجتماعی نماز)

سیدمحمد عبداللهینوشته . لینک . به قلم سیدمحمد عبداللهی در 23 آبان 1402 ساعت 22:43

سیدمحمد عبداللهیلینک . 23 آبان 1402 22:43

در کشور اسلامی حرکت وسایل نقلیه ‌‌‌مثل قطار ،اتوبوس و هواپیما باید پس اقامه نماز باشد امکانی را فراهم کنیم و تنظیم وقت انجام دهیم.

آمنه  خضری نژاد نوشته . لینک . به قلم آمنه خضری نژاد در 16 شهریور 1402 ساعت 03:15

آمنه  خضری نژاد لینک . 16 شهریور 1402 03:15

قنوتبانویی که شان و منزلت علما را داشت

به گزارش عترتنا؛مرتضی نجفی‌قدسی، فعال قرآنی در یادداشتی به مناسبت درگذشت مرحومه فخری فلسلفی از وی به عنوان بانویی که شأن و منزلت علما را داشت، یاد کرد. متن این یادداشت بدین شرح است:
رَبَّنَا اغْفِرْ لِی وَ لِوالِدَیَّ وَ لِلْمُؤْمِنِینَ یَوْمَ یَقُومُ الْحِسابُ

صبح روز سه‌شنبه ۲۰ تیرماه بانوى عالمه و مؤمنه مرحومه فخرى فلسفى تنکابنى در سن ٨٧ سالگى دارفانى را وداع گفت. او آخرین فرزند مرحوم آیت‌الله العظمى شیخ محمدرضا تنکابنى از عالمان رب ...

مشاهده ادامه مطلب

جبهه تبلیغی عترتی هانوشته . لینک . به قلم جبهه تبلیغی عترتی ها در 24 تیر 1402 ساعت 18:13

جبهه تبلیغی عترتی هالینک . 24 تیر 1402 18:13

نماز دژ محکم خداوند است که مومن را از خطرات حفظ می کند. خداوند در قرآن کریم می فرمایند: ان الصلاه تنهی عن الفحشاء و المنکر(عنکبوت، 45) همانا نماز از کارهای زشت و کارهای ناپسند باز می دارد.
امام علی علیه السلام در حدیثی می فرمایند: الصلاه حصن الرحمن و مدحره الشیطان(غررالحکم، ح2213) نماز دژ محکم خداوند مهربان و وسیله ی راندن شیطان است. از این آیه و روایت آنچه به دست می آید این است که انسان برای اینکه از جنود شیطان و اعمال پلید به دور باشد، باید به نماز پناه اورد.
پس بر هر مومن خداجویی لازم است به نماز خود اهمیت ویژه داشته باشد تا به وسیله ی آن از خطرات و وسوسه های شیطان ایمن باشد. ...

مشاهده ادامه مطلب

نوشته . لینک . به قلم محمدرضا حمودی در 27 اسفند 1401 ساعت 01:26

لینک . 27 اسفند 1401 01:26

یک یادداشت مرتبط با وظیفه ما در این ایام:

http://www.shabestan.ir/detail/News/1230139

http://www.shabestan.ir/detail/News/1230139

هادی عجمینوشته . لینک . به قلم هادی عجمی در 16 آبان 1401 ساعت 17:20

هادی عجمیلینک . 16 آبان 1401 17:20

اعود بالله من الشیطان الرجیم

بسم الله الرحمن الرحیم

لا حول ولا قوه الا بالله العلی العظیم

عنوان گفتمان: ذکر الله و آثار آن

پیش گفتار

ذکر گفتن یکی از خصایص انسان است؛ اما اینکه نوع آن و آثار مطلوبش کدام باشد و اینکه بنی آدم با کدام نوع ذکر و به چه روشی و بر اساس چه منبعی به آنچه که مطلوبش است یعنی آرامش و بدور بودن از هرگونه نگرانی و اضطرابی می رسد؛ این مهم است؛ امری که در این مقال به یاری خداوند یکتا، قصد بر این است تا بر اساس آیات الهی قرآن کریم، مبحثِ ذکر بویژه بطریق اولی « ذکر الله » از زوایای معانی، آثار و برکا ...

مشاهده ادامه مطلب

نوشته . لینک . به قلم سید رضا شفیع اف در 16 مهر 1401 ساعت 10:31

لینک . 16 مهر 1401 10:31

معانی ذکر

الف ) ذکر یعنی قرآن کریم و کتب الهی

1- قرآن؛ یعنی کتابی که به عنوان ذکر از سوی خداوند یکتا نازل شده و خود او یعنی «الله» هر لحظه در هر زمان و مکانی نگاهبان آن است: « إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّکْرَ وَإِنَّا لَهُ لَحَافِظُونَ (٩) حجر».

2- و ذکر یعنی کتاب قرآن، که نازل شده تا در آن خرد ورزیده شود: « لَقَدْ أَنْزَلْنَا إِلَیْکُمْ کِتَابًا فِیهِ ذِکْرُکُمْ أَفَلا تَعْقِلُونَ (١٠) انبیاء».

3- و ذکر یعنی قرآن کریم که رحمت و ذکری برای مومنین است: « أَوَلَمْ یَکْفِهِمْ أَنَّا أَنْزَلْنَا عَلَیْکَ الْکِتَابَ یُتْلَى عَلَیْهِمْ إِن ...

مشاهده ادامه مطلب

نوشته . لینک . به قلم سید رضا شفیع اف در 16 مهر 1401 ساعت 10:26

لینک . 16 مهر 1401 10:26

ث ) ذکر یعنی یادآور نعمت های الهی بر خویش شدن

1- به عنوان مورد نخست؛ خداوند یکتا در جایی مومنین را مخاطب قرار می دهد تا ضمن تقوای الهی و اعتصام به قرآن به عنوان حبل الله و دوری از فرقه فرقه شدن؛ نعمت او را بر خودشان یادآور و متذکر شوند: « یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ حَقَّ تُقَاتِهِ وَلا تَمُوتُنَّ إِلا وَأَنْتُمْ مُسْلِمُونَ (١٠٢) وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِیعًا وَلا تَفَرَّقُوا وَاذْکُرُوا نِعْمَةَ اللَّهِ عَلَیْکُمْ إِذْ کُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَیْنَ قُلُوبِکُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَکُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّا ...

مشاهده ادامه مطلب

نوشته . لینک . به قلم سید رضا شفیع اف در 16 مهر 1401 ساعت 10:24

لینک . 16 مهر 1401 10:24

د ) ذکر یعنی متذکر آیات الهی شدن

1- یعنی اینکه وقتی بر انگیخته شدن رسولان الهی توسط حضرتش جل عظمته برای انجام رسالت در قبال قوم و امت هایشان و هدایت رسولانش، خود یک ذکری برای جهانیان است؛ پس به عنوان یک مومن باید به این هدایت الهی اقتدا نمود و متذکر آن شد که آری هدایت تنها به دست خداوندی است که دانای به هدایت شدگان است: « أُولَئِکَ الَّذِینَ هَدَى اللَّهُ فَبِهُدَاهُمُ اقْتَدِهِ قُلْ لا أَسْأَلُکُمْ عَلَیْهِ أَجْرًا إِنْ هُوَ إِلا ذِکْرَى لِلْعَالَمِینَ (٩٠) انعام با توجه به آیات 82-89 » .

2- و چه خوب است که انسان آنچه را بواسطه ی آیات و رسولان الهی تذکر داده می ش ...

مشاهده ادامه مطلب

نوشته . لینک . به قلم سید رضا شفیع اف در 16 مهر 1401 ساعت 10:23

لینک . 16 مهر 1401 10:23

ز ) ذکر یعنی قرآن برای انذار زنده ها می باشد

1- و این بدان معنی است که قرآن، کتابی روشن و ذکر می باشد؛ آن هم برای انذار و بیم دادن کسانی که زنده اند و نیز آن تحقق گفتار بر کفار است: « وَمَا عَلَّمْنَاهُ الشِّعْرَ وَمَا یَنْبَغِی لَهُ إِنْ هُوَ إِلا ذِکْرٌ وَقُرْآنٌ مُبِینٌ (٦٩) لِیُنْذِرَ مَنْ کَانَ حَیًّا وَیَحِقَّ الْقَوْلُ عَلَى الْکَافِرِینَ (٧٠) یاسین ». یعنی آیات این کتاب (قرآن) برای مردگان نیست، بلکه برای زنده هاست تا بدانان رسانده و خوانده و بر روی آنها تفقه و تفکر و ... تعقل شود.

2- و بنابراین می شود گفت از این جهت است که خداوند یکتا به رسولش می فرماید ک ...

مشاهده ادامه مطلب

نوشته . لینک . به قلم سید رضا شفیع اف در 16 مهر 1401 ساعت 10:22

لینک . 16 مهر 1401 10:22

ش) عوارض غفلت و اعراض از ذکر خداوند یکتا

1- اعراض و دوری نمودن از ذکر الله، تبعات دنیایی و آخرتی دارد، یکی از عوارض اعراض از ذکر الله، برداشتن بار سنگین و دیدن کیفر الهی در سرای دیگر است: « کَذَلِکَ نَقُصُّ عَلَیْکَ مِنْ أَنْبَاءِ مَا قَدْ سَبَقَ وَقَدْ آتَیْنَاکَ مِنْ لَدُنَّا ذِکْرًا (٩٩) مَنْ أَعْرَضَ عَنْهُ فَإِنَّهُ یَحْمِلُ یَوْمَ الْقِیَامَةِ وِزْرًا (١٠٠) خَالِدِینَ فِیهِ وَسَاءَ لَهُمْ یَوْمَ الْقِیَامَةِ حِمْلا (١٠١) یَوْمَ یُنْفَخُ فِی الصُّورِ وَنَحْشُرُ الْمُجْرِمِینَ یَوْمَئِذٍ زُرْقًا (١٠٢) طاها با توجه به آیات 98-104».

2- و دیگری زندگی سخت و نیز نا ...

مشاهده ادامه مطلب

نوشته . لینک . به قلم سید رضا شفیع اف در 16 مهر 1401 ساعت 10:21

لینک . 16 مهر 1401 10:21

ض) نتیجه گیری پایانی (مرتبط با موضوع ذکر الهی)

1- اینکه منظور از ذکر در دین اسلام، ذکر «الله» است و نه جز آن. پس باید بسیار ذکر الله را گفت تا از برکات دو جهانی آن به لطف الهی بهره مند شد.

2- اینکه باید به یاد خداوند بود که اگر چنین باشد آن وقت او هم به یاد ذکر کوینده اش خواهد بود و علاوه بر این باید از شکر گزاران او و نعمت هایش بود و نه از ناسپاسان: « فَاذْکُرُونِی أَذْکُرْکُمْ وَاشْکُرُوا لِی وَلا تَکْفُرُونِ (١٥٢) بقره با توجه به آیات 143-157». چه اینکه خداوند یکتا راضی به کفر بندگانش نیست و کفر و ناسپاسی را بر آنان نمی پسندد و می خواهد که شکر گزار نعمت هایش با ...

مشاهده ادامه مطلب

نوشته . لینک . به قلم سید رضا شفیع اف در 16 مهر 1401 ساعت 10:21

لینک . 16 مهر 1401 10:21

اعود بالله من الشیطان الرجیم

بسم الله الرحمن الرحیم

لا حول ولا قوه الا بالله العلی العظیم

موضوع: صراط مستقیم از منظر آیات الهی قرآن کریم

پیش گفتار

در این مقال با یاری جستن بیش از پیش از خداوند یکتا، قصد بر این است تا با توجه به آیات الهی قرآن کریم به این موضوع پرداخته شود که منظور از « صراط مستقیم » یا راه راست که مبتنی بر سوره حمد یا فاتحه الکتاب در قرائت رکعت های نخست و دوم نمازهای واجب شبانه روز توسط مومنین که بر آنان تکلیف شده و طی آن از خداوند یگانه که پرودگار جهانیان است خواسته می شود که آنان را بدان راه ، را ...

مشاهده ادامه مطلب

نوشته . لینک . به قلم سید رضا شفیع اف در 16 مهر 1401 ساعت 10:18

لینک . 16 مهر 1401 10:18

ج) صراط مستقیم یعنی اعتصام و پناه جستن مومنین به « الله » و اطاعت او برای هدایت شدن به راه راست از سوی حضرتش جل عظمته؛ و نه اطاعت گروهی از اهل کتاب که نتیجه اش کفر و ناسپاسی و بازگشت به عقب پس از ایمان آوردن است:« یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا إِنْ تُطِیعُوا فَرِیقًا مِنَ الَّذِینَ أُوتُوا الْکِتَابَ یَرُدُّوکُمْ بَعْدَ إِیمَانِکُمْ کَافِرِینَ (١٠٠) وَکَیْفَ تَکْفُرُونَ وَأَنْتُمْ تُتْلَى عَلَیْکُمْ آیَاتُ اللَّهِ وَفِیکُمْ رَسُولُهُ وَمَنْ یَعْتَصِمْ بِاللَّهِ فَقَدْ هُدِیَ إِلَى صِرَاطٍ مُسْتَقِیمٍ (١٠١) آل عمران با توجه به آیات 96-100».

چ) صراط مستقیم یعنی اطاعت خدا و رسول ...

مشاهده ادامه مطلب

نوشته . لینک . به قلم سید رضا شفیع اف در 16 مهر 1401 ساعت 10:16

لینک . 16 مهر 1401 10:16

ط) صراط مستقیم یعنی راهنمایی شدن به راه راست، آن هم فقط بواسطه ی آیات نازل شده و روشن الهی: « لَقَدْ أَنْزَلْنَا آیَاتٍ مُبَیِّنَاتٍ وَاللَّهُ یَهْدِی مَنْ یَشَاءُ إِلَى صِرَاطٍ مُسْتَقِیمٍ (٤٦) با توجه به آیات 45-52».

و بدینگونه است در این رابطه آیه ی 6 سوره ی سبا مبنی بر اینکه این قرآن است که کسانی را که دانش آن را از جانب خداوند یافته اند؛ هم به حقانیت آن اذعان می کنند و هم اینکه از طریق آن به سوی راه غالب ستوده راهنمایی می شوند. پس روشن میشود که پی بردن به حقانیت قرآن و برخورداری از هدایت نهفته در آن از جانب الله، در دست یافتن به دانش آن یعنی دانش قرآن به لطف و عطای اله ...

مشاهده ادامه مطلب

نوشته . لینک . به قلم سید رضا شفیع اف در 16 مهر 1401 ساعت 10:15

لینک . 16 مهر 1401 10:15

نتیجه گیری پایانی

الف) اینکه هدایت یافتن هر کس در این است که او بر صراط مستقیم باشد: « » أَفَمَنْ یَمْشِی مُکِبًّا عَلَى وَجْهِهِ أَهْدَى أَمْ مَنْ یَمْشِی سَوِیًّا عَلَى صِرَاطٍ مُسْتَقِیمٍ (٢٢) ملک.

ب) اینکه هر کس خواهان صراط مستقیم است باید با لطف الهی و بر اساس قرآن کریم که ذکری برای جهانیان است به پیش برود و نه کتابی جز آن: « إِنْ هُوَ إِلا ذِکْرٌ لِلْعَالَمِینَ (٢٧) لِمَنْ شَاءَ مِنْکُمْ أَنْ یَسْتَقِیمَ (٢٨) وَمَا تَشَاءُونَ إِلا أَنْ یَشَاءَ اللَّهُ رَبُّ الْعَالَمِینَ (٢٩) تکویر ».

پ) اینکه بر راه راست بودن و از هدایت یافتگان شدن، در پیروی ...

مشاهده ادامه مطلب

نوشته . لینک . به قلم سید رضا شفیع اف در 16 مهر 1401 ساعت 10:14

لینک . 16 مهر 1401 10:14

اعوذ بالله من الشیطان الرجیم

بسم الله الرحمن الرحیم

لا حول ولا قوة الا بالله العلی العظیم.

موضوع: نماز و رابطه ی آن با رستگاری مومنین

پیش گفتار

مقوله رستگاری، امری است عام و فطری بشر که او برای رسیدن به آن به عنوان یک حقیقت تلاش می کند، و از آنجا که تحقق و تکامل هر امری از جمله رستگاری وابسته به لوازم و شرایطی از جنس همان امر می باشد و این موضوع یعنی « رستگاری » هم از این امر مستثنی نمی باشد؛ پس می توان گفت که لازمه این امر معنوی؛ در درجه نخست همانا اموری معنوی است از سنخ آن که همانطور که طی این تحقیق نشان داده و اثبات ...

مشاهده ادامه مطلب

نوشته . لینک . به قلم سید رضا شفیع اف در 16 مهر 1401 ساعت 10:11

لینک . 16 مهر 1401 10:11

رستگاری چیست؟ رستگار کیست ؟

تا اینجا به طور فشره دانسته شد که نماز فریضه ای از فرائض دین اسلام در کنار و بلکه در راس دیگر فروع دین یعنی زکات و خمس و حج و ... البته پس از ایمان به اصول دین است که بر مومنین واجب شده و آنان باید آن را برابر شرایط کمی و کیفی مربوطه در اوقاتش در هر شبانه روز به جا بیاورند.

معانی واژه ای رستگار و رستگاری

اما حال باید دید رستگاری از منظر واژه ای یعنی چه و رستگاران چه کسانی هستند ؟

« رستگار یعنی آزاد، رها، آسوده، نجات یافته (عمید. 1357) »؛ « رستگار یعنی خلاص یابنده، رها شونده (معین.1379) ». « رستگاری یعنی خلا ...

مشاهده ادامه مطلب

نوشته . لینک . به قلم سید رضا شفیع اف در 16 مهر 1401 ساعت 10:10

لینک . 16 مهر 1401 10:10

الَّذِینَ هُمْ فِی صَلاتِهِمْ خَاشِعُونَ (٢) مومنون.

این آیه ی کریمه می رساند که همانا این مومنانِ رستگار، نخستین ویژگی شان این است که در نمازهای خودشان خاشع و فروتند.

معنای خشوع

پیرامون مقوله ی نماز و وجوب و اهمیت و سابقه ی آن اندک مطالبی در بالا آورده شد؛ حال باید دید که خشوع چیست و خاشع کیست؟

«خاشع یعنی فروتنی کننده، کسی که اظهار اطاعت و فروتنی می کند (عمید. 1357)؛ آنکه اظهار فروتنی کند، فروتنی کننده، متواضع به وسیله ی قلب و جوارح را گویند، شکسته دل و ترسان (معین 1379) ».

فارغ از این معانی؛در قرآن کریم نیز سخن از ...

مشاهده ادامه مطلب

نوشته . لینک . به قلم سید رضا شفیع اف در 16 مهر 1401 ساعت 10:09

لینک . 16 مهر 1401 10:09

وَالَّذِینَ هُمْ عَنِ اللَّغْوِ مُعْرِضُونَ (٣) مومنون.

این آیه می رساند که ویژگی دوم چنین مومنانی که از رستگارانند این است که از سخن لغو و بیهوده دوری کرده و می کنند. و این بدان معناست که به عنوان یک مومن نباید بدنبال سخن لغو باشیم اگر در پی رستگاری هستیم. حال اینکه لغو یعنی چه و چرا باید از آن اعراض کرد تا به عنوان یک ویژگی در کنار سایر ویژگی ها باعث رستگار شدن مومنین شود؛ باید نخست معنای آن را دانست:

معنای واژه ای لغو

« لغو یعنی بیهوده گفتن، خطا کردن در سخن، بیهوده گویی، امر باطل و بیهوده، سخن باطل و بیهوده، آن چیزی است که آدمی را از یاد و ذک ...

مشاهده ادامه مطلب

نوشته . لینک . به قلم سید رضا شفیع اف در 16 مهر 1401 ساعت 10:08

لینک . 16 مهر 1401 10:08

وَالَّذِینَ هُمْ لِلزَّکَاةِ فَاعِلُونَ (٤)مومنون.

و این مومنین رستگار شده کسانی هستند که پرداخت کننده ی زکات نیز هستند.

زکات نیز فرغ دین و از جمله ی فرایض دینی است که اقدام در خصوص آن برابر شرایط و احکام و مسایل مربوطه برای هر مومنی فرض است و برابر این آیه ی کریمه روشن می شود مومنینی از رستگارانند که ویژگی دیگرشان این است که زکاتِ آنچه که این مقوله بدانها تعلق می گیرد را سالیانه می دهند و پیرامون این که دادن زکات برابر آیات ابتدایی سوره های نمل و لقمان که پیشتر ذکر شد از صفات مومنین و محسنین و واجب است مطالبی آورده شد. به هر جهت خدای یکتا کسانی را که زکات نمی ...

مشاهده ادامه مطلب

نوشته . لینک . به قلم سید رضا شفیع اف در 16 مهر 1401 ساعت 10:06

لینک . 16 مهر 1401 10:06

وَالَّذِینَ هُمْ لأمَانَاتِهِمْ وَعَهْدِهِمْ رَاعُونَ (٨) مومنون.

این آیه ی کریمه می رساند که مومنین اگر میخواهند از رستگاران باشند لازم است که هم به اماناتشان و هم به عهد و پیمان هایشان وفادار بمانند و در واقع مراعات کننده ی آن دو (امانتداری و وفای به عهد) باشند.

به عبارت دیگر یعنی ازخیانت در امانات و یا پیمان شکنی ها هنگامی که عهدی با کسی می بندند بپرهیزند، خواه این عهد و پیمان با خدای یکتا باشد که بدان دستور داده است و خواه غیر آن : « وَأَوْفُوا بِعَهْدِ اللَّهِ إِذَا عَاهَدْتُمْ وَلا تَنْقُضُوا الأیْمَانَ بَعْدَ تَوْکِیدِهَا وَقَدْ جَعَلْتُمُ اللَّهَ عَلَی ...

مشاهده ادامه مطلب

نوشته . لینک . به قلم سید رضا شفیع اف در 16 مهر 1401 ساعت 10:05

لینک . 16 مهر 1401 10:05

x
ورود به سیستم
ورودثبت نام