گروه معارف قدس آنلاین-فاطمه فاطمی: اگرچه نماز اول وقت واجب نیست، اما برای کسی که می خواهد امام مهدی (عج) را یاری کند، این مسئله واجب می شود چون نماز اول وقت بهترین راه سیر و سلوک و یاری امام عصر (عج)

به بهانه نیمه شعبان
■ گروه معارف قدس آنلاین-فاطمه فاطمی: اگرچه نماز اول وقت واجب نیست، اما برای کسی که می خواهد امام مهدی (عج) را یاری کند، این مسئله واجب می شود چون نماز اول وقت بهترین راه سیر و سلوک و یاری امام عصر (عج)

گروه معارف قدس آنلاین-فاطمه فاطمی: اگرچه نماز اول وقت واجب نیست، اما برای کسی که می خواهد امام مهدی (عج) را یاری کند، این مسئله واجب می شود چون نماز اول وقت بهترین راه سیر و سلوک و یاری امام عصر (عج)

حجت الاسلام هادی عجمی، کارشناس مرکز تخصص نماز درباره ارتباط موضوع نماز با مهدویت در گفت و گو با قدس آنلاین گفت: بنابر تصریح روایات، یاران امام عصر (عج) به چند دسته تقسیم می شوند، یک گروه خواص یا همان 313 نفر که 50 تن از آنها بانوان هستند، گروه دوم 10 هزار نفرند و حلقه بعدی شیعیان و نیز مومنانی اند که حتی ممکن است شیعه نباشند اما شرایط و لیاقت این یاوری را دارند، البته در بین این یاران، هستند عده ای که خاص ترند و یا به تعبیر این دعا «اللهم عجّل لوليک الفرج و العافية و النصر و اجعلنا من خير انصاره و اعوانه» جرء اعوان و انصار امام مهدی (عج) محسوب می شوند.

 

وی در تشریح چگونگی قرار گرفتن در گروه این اعوان و انصار اظهار کرد: بنابر ویژگی های برشمرده شده برای کسانی که جزء یاران امام عصر (عج) هستند و در عصر ظهور رجعت می کنند می توان خصوصیت اصلی این افراد را شناخت؛ برای مثال ماشطه، آرایشگر دختر فرعون و حضرت سمیه (س)، اولین بانوی شهید اسلام هر دویشان جزء زنان رجعت کننده و از یاوران امام مهدی (عج) هستند که بر سر ایمان خود استقامت ورزیده و با شکنجه های طاغوت زمان به شهادت رسیده اند و مصداق بارز این آیه شریف شدند که می فرماید: «إِنَّ الَّذِينَ قَالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا...»

حجت الاسلام عجمی با بیان اینکه استقامت ویژگی اصلی یاران حضرت ولیعصر (عج) است، ادامه داد: مهمترین تمرین استقامت این است که بدانیم امام مهدی (عج) قلباً از ما چه می خواهند و سپس بر آن مداومت و پایداری کنیم. در روایت است که ما در درون خود پیامبری داریم که از آن به عقل تعبیر می شود، شاید هم این پیامبر بین دل و عقل باشد یعنی هم حسابگر باشد و هم دارای عاطفه، از این رو، باید تمرین کنیم تا آنچه که این پیامبر درونی می پسندد و حکم می کند را انجام دهیم، البته باید مکنونات قلبی را به علمای زمان عرضه کنیم تا میزان مطابقت آنها با خواست امام عصر (عج) را دریابیم.

 

این پژوهشگر حوزوی نماز اول وقت را از راه های تمرین استقامت در دین برشمرد و تصریح کرد: اگرچه نماز اول وقت واجب نیست، اما برای کسی که می خواهد امام مهدی (عج) را یاری کند، این مسئله واجب می شود چون نماز اول وقت بهترین راه سیر و سلوک و یاری امام عصر (عج) است؛ اینکه اوقات نماز به گونه ای طراحی شده که ما در اوج مشغولیت ها باشیم برنامه ریزی الهی است تا به یاد خدا بیفیتم و او را عبادت کنیم، به تعبیر بهتر بندگی مان را به محک آزمایش بگذاریم.

 

وی در ادامه تاکید کرد: برای تمرین استقامت نیازی نیست که از خانواده و جامعه بُبریم و عزلت نشین شویم چنان که پیامبر اکرم (ص) نیز این روش را مذمت کرده و فرمودند: «من نماز را دوست دارم!» یعنی اگر می خواهید راه استقامت در پیش بگیرید باید روی نماز اول وقت تاکید داشته باشید و این از راه های رسیدن به مقام «خير انصاره و اعوانه» شدن، است.

 

حجت الاسلام عجمی ادامه داد: اگر هر فرد در هر موقعیت و مقامی وقت نماز که فرا رسید کارش را کنار گذاشته و به نماز مبادرت کند آنگاه روحیه استقامت در او به عنوان بنده ایجاد و تقویت می شود؛ از این رو، نماز اول وقت نقطه آغاز و بهترین تمرین برای استقامت است. چون حداقل کار روزانه برای کنار نهادن هر چه غیر خدا است.

 

وی در پاسخ به این سوال که چه نوع نماز اول وقتی ما را جزء اعوان و انصار امام زمان (عج) می کند، تشریح کرد: در این باره صرفا خواندن نماز اول وقت مد نظر است نه حضور قلب چنان که مرحوم آیت الله قاضی نیز این مسئله را در توصیه به نماز اول وقت بیان کرده اند؛ به عبارت دیگر اگرچه حضور قلب نشانه قُرب است اما در این موضع بحث بله قربان گویی و لبیک گفتن به خدا در لحظه مهم است چنان که وقتی فرمانده نظامی دستوری می دهد سرباز در جا انجام می دهد اگرچه ممکن است حضور قلب هم نداشته باشد.

این کارشناس مذهبی قرار گرفتن در زمره اعوان و انصار امام مهدی (عج) را مشروط به داشتن بصیرت نسبت به امام (عج) دانست و ابراز کرد: بصیرت شرط حداقلی و نقطه عزیمت ارتباط با حضرت حجت (عج) است، چنان که توصیه شده در عصر غیبت این دعا را بخوانیم: «ا للّهُمَّ عَرِّفْنى نَفْسَكَ فَاِنَّكَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنى نَفْسَكَ لَمْ اَعْرِف نَبِيَّكَ اَللّهُمَّ عَرِّفْنى رَسُولَكَ فَاِنَّكَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنى رَسُولَكَ لَمْ اَعْرِفْ حُجَّتَكَ اَللّهُمَّ عَرِّفْنى حُجَّتَكَ فَاِنَّكَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنى حُجَّتَكَ ضَلَلْتُ عَنْ دينى»

 

وی تاکید کرد: بنابر این، جنبه اصلی خواندن نماز اول وقت تقویت ولایتمداری است چراکه وقتی به محض شنیدن اذان، عزم نماز کردن لبیک گفتن به خدا است، چنان که وقتی در سوره مبارکه جمعه ماجرای اقامه نماز توسط پیامبر (ص) مطرح می شود و اینکه در همان زمان گروهی تجاری وارد مدینه شدند و تا این خبر رسید مردم نماز را نیمه کاره رها کرده و به سوی کاروان رفتند. این اشاره یعنی خداوند وقتی می خواهد ولایتمداری افراد را بسنجد نماز را سنگ محک قرار می دهد.

 

حجت الاسلام عجمی با بیان اینکه تعطیل کردن همه امور برای اقامه نماز اول وقت نخستین گام در مسیر ولایتمداری است، گفت: اکنون که نیمه شعبان فرا رسیده، خوب است عده ای با حضرت مهدی (عج) عهد ببندند که برای چهل صبح بعد از نماز دعای عهد را بخوانند تا به یاوران حضرت حجت (عج) بپیوندند البته به شرط آنکه به آنچه در دعا بر زبان می آورند، پایبند باشند!

 

کارشناس مرکز تخصصی نماز افزود: ما در دعا به عهدهایی الهی نسبت به امام عصر (عج) اعتراف و اینچنین ولایتمداری خود را ثابت می کنیم، ولایتمداری ای که کلید آن نماز اول وقت است.

 

وی در پاسخ به این سوال که پس چرا عده ای همچون برخی از سپاه یزید علی رغم نماز اول وقت، ولایتمدار نبوده و با اهل بیت (ع) سر ستز داشته و دارند، اظهار کرد:  یقینا اینها مداوم در نماز اول وقت نبوده اند، اگر عده ای هم نماز شب خوان بودند اما نمازشب خواندن با تقید به نماز اول وقت در هر شرایطی، در تضاد است. نمونه بارز این مسئله ظهر عاشورا است که سپاه امام حسین (ع) به هر شکل نماز جماعت را به جا آوردند در حالی که سپاه عمرسعد چنین نکرد و دست از جنگ نکشید.

 

حجت الاسلام عجمی خاطرنشان کرد: قطعا بین نمازی که با مستحبات و حتی حضور قلب در آخروقت خوانده می شود با نماز اول وقت که حکم لبیک به خدا را دارد، تفاوت بنیادین است چون این نماز چشم گفتن به خدا است نه طاعت خدا برای برای کسب روزی یا رسیدن به حال خوش شخصی.

 

وی خاطرنشان کرد: نماز اول وقت تمرین چشم گفتن به خدا است و کسانی که به خدا چشم می گویند می توانند در مواقع حساس و سرنوشت ساز استقامت کنند.

انتهای خبر/

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1395/3/3 ساعت 13:38
کد : 890
دسته : اخبارمحتوایی و تحلیلی نماز
لینک مطلب
کلمات کلیدی
عجمی
نیمه شعبان

■ گفتگو با حجت الاسلام عجمی، نویسنده کتاب نماز، جوان و دانشگاه

حجت الاسلام هادی عجمی، نویسنده کتاب های مختلف در حوزه نماز، سطح چهار حوزه علمیه قم و کارشناس ارشد تربیت اخلاقی، مدرسه فقه تربیتی و فرهنگی، حدود سال ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۵ در عرصه نماز، در مدیریت واحد پژوهش و مطالعات راهبردی مرکز تخصصی نماز فعالیت داشته‌ان ...

■ اقامه نماز جماعت شب نیمه شعبان به‌امامت آیت‌الله نوری همدانی

در شب ولادت منجی عالم بشریت، نماز جماعت مغرب و عشاء با حضور خیل کثیر عاشقان و دلدادگان امام عصر(عج) به‌امامت مرجع عالی‌قدر آیت‌الله حسین نوری همدانی اقامه گردید. لازم به ذکر است، نماز جماعت صبح روز ولادت توسط آیت‌الله سید محمد ...

■ مرزهای اعتقادی و فکری نسل جوان را مهدوی کنیم

«بسم الله الرحمن الرحیم الحمد لله رب العالمین، اللهم صل علی محمد  و آل محمد نامه‌ای به همکاران عزیز در حوزه، آموزش و پرورش، دانشگاه و ... سلام علیکم به مناسبت نیمه شعبان ۱۳۹۸ به نظرم رسید نامه‌ای خدمت شما بنویسم تا سا ...

■ اقامه نماز جماعت شب نیمه شعبان به امامت آیت الله العظمی نوری همدانی برگزار شد

با حضور خیل کثیر عاشقان حضرت ولی عصر(عج)؛ اقامه نماز جماعت شب نیمه شعبان به امامت آیت الله العظمی نوری همدانی برگزار شد حوزه/ با حضور دهها هزار نفر از عاشقان و دلداگان حضرت بقیه الله اعظم (عج) نماز مغرب و عشاء نیمه شعبان به امامت حضرت آیت الله العظ ...

■ نماز مشق انتظار است/تا در قلبمان خداهای متعدد است ظهور رخ نمی دهد

بر مسئله انتظار پویا» تصریح کرد: «ظهور» به یک معنا انتقال انسان هاست از آنچه که اکنون در آن قرار دارند به آنچه که باید باشند. همچنان که آیات و روایات ما نیز اشاره به دو بُعد از انسان می کنند؛ یکی «آنچه که هست» و دیگر &la ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز