در هفته کتاب و کتابخوانی انجام شد؛■ گفتگو با حجت الاسلام عجمی، نویسنده کتاب نماز، جوان و دانشگاه
حجت الاسلام هادی عجمی، نویسنده کتاب های مختلف در حوزه نماز، سطح چهار حوزه علمیه قم و کارشناس ارشد تربیت اخلاقی، مدرسه فقه تربیتی و فرهنگی، حدود سال ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۵ در عرصه نماز، در مدیریت واحد پژوهش و مطالعات راهبردی مرکز تخصصی نماز فعالیت داشتهاند، در گفتگویی که توسط روابط عمومی مرکز تخصصی نماز انجام شد، با وی همراه میشویم:
چند سال قلم میزنید و چند اثر دارید و چند اثر شما در حوزه نماز است؟
در این چند سال اخیر خداوند توفیق مدیریت پروژههای متعددی به بنده داد. همچنین نگارش کتابهایی در حوزه نماز و دعو ت به نماز؛ از جمله: تدوین دو فصل از کتاب مدیریت اقامه نماز در مدرسه (ویژه مربیان و مدیران مدارس متوسطه)، چاپ انتشارات ستاد اقامه نماز که همزمان دانشگاه فرهنگیان برای دانشجویان سال آخر در مقطع کارشناسی نیز چاپ میکرد؛ تدوین کتاب نماز، جوان و دانشگاه؛ که سه شنبه ۲۴ آبان ماه ۱۴۰۱ روز کتاب و کتابخوانی از سوی ستاد اقامه نماز رونمایی شد.
تالیف نماز باور نماز یاور (ویژه جوانان)، جمع آوری محتوای گلهای بهشتی (ویژه مربیان مهد کودک) که تألیف گروهی بود.
نگارش یک سوم کتاب نماز، رسانه و فضای مجازی (سواد رسانه و راهکارهای عبادی در حل آسیب های این فضا)، تدوین درسنامه مفتاح از خلاصه مجموعه کتب معراج مرکز تخصصی نماز به عنوان اولین درسنامه عمومی نماز و طراح علمی برنامه تا ملکوت، رادیو معارف، که اولین برنامه تخصصی معارف نماز بود الحمدالله.
از نظر شما مهمترین کتابی که در حوزه نماز نوشتین کدام کتاب هست ؟ چرا؟
از مهمترین این کتابها، کتاب نماز، جوان و دانشگاه است. چراکه اهمیت هر مکانی، بسته به جایگاه صاحبان آن است. صاحبان دانشگاه، جوانانی هستند که نگین عمر خود را در آنجا تراش میدهند. از آنجا که جوانان سرمایه هر کشور هستند و سرمایه جوان، جوانی اوست، دانشگاه، مهمترین گنجینه یک کشور است. کشوری که برپایه اهداف بلند اسلامی، انقلاب کرده و حرکت اصلاحی خود را جلو میبرد، در رسیدن به اهداف خویش، موفق نمیشود مگر اینکه دانشگاه در نقطه کانونی توجه او باشد. سرمایهگذاری فرهنگی در دانشگاه، سرمایهگذاری در کارخانه پرسودی است که در کمترین زمان ممکن، بیشترین سود را به سرمایهگذاران خود میدهد. اگر نیروهای دلسوز کشور و آینده آن، در این کارخانه سرمایهگذاری نکنند، عرصه را برای سرمایهگذاری دشمن دین و دنیای مردم باز گذاشتهاند و دیری نمیپاید که به چشم خود، شاهد سودبری آنها از دانشگاه کشور خود خواهند بود!
نکته مهم این است که اگر میخواهیم خروجی این کارخانه، انسانهای کمال یافته باشد، باید دست کمک به سوی نماز دراز کرده و با اقامه آن در دانشگاه، کارخانهای انسانساز در آنجا رقم بزنیم که رهبر کبیر انقلاب فرمودند: نماز کارخانه انسانسازی است.
در نتیجه بایسته است که دانشگاه، در کانون توجهات برنامهریزی و بودجهای مسئولان باشد و برای نیل به اهداف والای انقلاب، اهتمام به اقامه نماز در آن داشته باشند.
اگر بخواهید در چند خط ارکان اصلی این کتاب را توضیح بدهید؟
این کتاب، با توجه به اهمیت و جایگاه بیبدیل نماز در تربیت دانشجویان و جایگاه دانشگاه در سعادت امروز و فردای جامعه اسلامی ایران، به برنامه جامع مدیریت اقامه نماز در دانشگاه پرداخته است. در این راستای، تبیین وظایف هر یک از مؤثران در این حرکت از اهمیت بسیاری برخوردار است که این کتاب نگاهی ویژه به آن داشته است.
چه اهدافی از نوشتن این کتاب مد نظر داشتید؟
اهداف کتاب این است که خواننده محترم آسیب شناسانه وضع موجود نماز در دانشگاهها را بداند؛ برای رسیدن به وضع مطلوب نماز در دانشگاهها بتواند هدف گذاری کند؛
وظایف فردی، گروهی و نهادی را در قبال اقامه نماز در دانشگاه بداند وبا افراد، گروهها و نهادهای مؤثر فرهنگی در دانشگاه آشنا و نقش آنها را در دعوت به نماز و اقامه باشکوه نماز بداند.
در حوزه انتشار مکتوبات نمازی چه پیشنهادی برای مرکز تخصصی نماز دارید و چه نقدی در این زمینه دارید؟
به نظر بنده، باید کتابهای کاربردی را پیش روی برنامه تولید محتوا در حوزه نماز داشته باشیم. کاربردی برای مربیان مقاطع مختلف که البته کارهایی شده است؛ اما بر اساس بسترهای تربیتی یعنی مدرسه، خانواده، فضای عمومی و … یک مجموعه کتب از کارهای انجام شده و تکمیل آنها تولید شود.
کار دیگر، یک مجموعه سنی است که معارف، آثار و اسرار نماز، بر اساس سنین مختلف در چاپ شود. مثلا کتاب ویژه کودکان، نوجوان دختر و پسر، جوان دختر و پسر، مادر و پدر و …
پیشنهاد دیگر حقیر، این است که کارهایی پژوهشی و آماده چاپ فعلی که پیشتر عزیزانی زحمت کشیده و تولید کرده اند، در اولویت چاپ ان شالله قرار گیرد. البته با نگاه به کاربردی بودن و رفع نقصهای آنها. مانند مجموعهای که با نام قنوت، از اساتید معروفی مانند آیت الله تحریری، استادها، حجج اسلام محمدی، تراشیون و چند نویسنده دیگر که در مجموعهای به نام قنوت جمع آوری شد و ان شالله امیدواریم چاپ شود.
ستاد اقامه نماز