روایت نخستین اذان و نماز جماعت خرمشهر، پس از آزادی

■ روایت نخستین اذان و نماز جماعت خرمشهر، پس از آزادی

 روایت نخستین اذان و نماز جماعت خرمشهر، پس از آزادی

 روایت نخستین اذان و نماز جماعت خرمشهر، پس از آزادی

   سوم خرداد یادآور حماسه آفرینی های انسان های بزرگ و با اراده ای است که برای دفاع از دین، عزت و سرزمین خود سر از پا نشناختند و اجازه ماندن دشمن متجاوز را در سرزمین اسلامی ندادند که روایت این فداکاری ها باعث می شود نسل به نسل گشته و به آیندگان منتقل شود.

[روایت نخستین اذان و نماز جماعت خرمشهر، پس از آزادی]

مردم این سرزمین قهرمان پرور، در سوم خرداد سال 61 خرمشهر را که با شروع جنگ تحمیلی ٣٥ روز زیر شدیدترین حمله ها و تهاجم رژیم بعث ایستادگی کرد، با دستان پرتوان رزمندگان مدافع مرز و سرزمین خود بار دیگر از دشمن پس گرفتند تا درسی برای دشمنان در آینده باشد که این ملت بر سر عزت خود ایستادگی کرده و هیچ مسامحه ای نمی کند.
در این روز با رشادت های دلیرمردان و رزمندگان وارسته هشت سال جنگ تحمیلی این نکته مهم به اثبات رسید که ذره ای از خاک ایران اسلامی از آن تا زمانی که دلیرمردان و سلحشوران این خاک زنده هستند، به دست دشمن نخواهد افتاد.
سربازان انقلاب اسلامی با هدف آزادسازی خرمشهر، عملیاتی گسترده را به نام بیت المقدس طراحی کردند، این عملیات با رمز یا علی ابن ابی طالب(ع) در 30 دقیقه بامداد 10 اردیبهشت 1361 هجری خورشیدی آغاز شد.
در این بازپس گیری تمام ایران اسلامی یک صدا و همسو سهیم بوده و نقش خود را ایفاء کردند، کرج نیز از این قاعده مستثنی نبود و امروز یادگارانی از آن سال های رشادت و دلیرمردی برجای مانده که یاد و خاطره هم رزمان خود را زنده می کنند.
حجت الاسلام والمسلمین رمضان جنتی رضوی که پس از دفاع مقدس بر اثر جراحات آن دوران به شهادت رسید و شهید بزرگوار علی گروسی که او هم در عملیات کربلای 5 به فیض شهادت نایل شدند رزمندگان کرجی بودند که نخستین اذان را در مسجد جامع خرمشهر پس از آزادی سر دادن و نخستین نماز جماعت را اقامه کردند. در حالی که هنوز خرمشهر به طور کامل پاکسازی نشده بود.
شهید گروسی اذان را در حالی که هنوز وقت نماز نرسیده بود سر داد و همین اذان باعث شد تا 2 هزار نیروی عراقی خود را تسلیم رزمندگان اسلام کنند و پس از آن هنگام نماز ظهر نخستین نماز جماعت به امامت شهید جنتی رضوی اقامه شد.
حمید احدی و اباذر خدابین از یادگاران گرانقدر این حماسه مهم و ملی به شمارمی روند که همراه با سلحشوران کرج در شهر به اسارت رفته خرمشهر توانستند سهم کرج را در این میدان رقابت برای ایثارگری ایفا کنند و در گفت و گو با ایرنا به روایت بخشی از آن ایثارگری ها و ماجرای نخستین اذان و نماز جماعت در مسجد جامع خرمشهر پس از آزادی پرداختند.
عملیات فتح المبین مقدمه ای برای این فتح الفتوح بود که با تیپ های مختلف سپاه شکل انجام شد که یکی از آن تیپ ها تیپ المهدی کرج بود که به نوبه خود توانست در بازپس گیری خاک متبرک شده به خون شهدا در خرمشهر ایفای نقش کند.
حمید احدی فرمانده آتش بار تیپ المهدی کرج در این باره به خبرنگار ایرنا، گفت: عملیات فتح المبین در دوم فروردین سال 61 شروع شد و تا آخرفرورین ادامه داشت.
وی افزود: اولین بار دراین عملیات تیپ های سپاه شکل گرفت یکی از این تیپ ها تیپ المهدی است که فرماندهی آن را بچه های کرج بر عهده داشتند، اگرچه بچه های جنوب و شیراز نیز دراین تیپ دیده می شدند، اما بیشتر کرجی ها بودند.
احدی گفت: سردار علی فضلی فرمانده تیپ بود و شهید کلهر قائم مقام ایشان. شهیدان چراغی و میررضی نیز دراین تیپ بودند و شهید شرع پسند فرمانده گردان بود.
وی خاطرنشان کرد: تیپ المهدی در تپه سبز مستقر بود و از تپه سبز عملیاتش را در خرمشهر آغاز کرد، بسیار خوب عمل شد و *پل رفاعیه* را با آتش خمپاره ها بسته بودیم که عراقی ها فرار نکنند.
احدی ادامه داد: 13 هزار نفر بسیج شدند و در آن عملیات سه هزار کیلومترمربع از خاکمان آزاد شد و بچه های کرج در همان عملیات فتح المبین خط شکن بودند.
وی افزود: عملیات بیت المقدس بلافاصله پس از فتح المبین آغاز شد، اما چرا؟ به این دلیل بود که ارتش عراق از هم پاشیده بود. بنابراین رزمندگان اسلام تجدید قوای مختصر نیاز داشتند و پس از آن عملیات بیت المقدس آغاز شد. 30 خرداد عملیات فتح المبین تمام شد، تیپ المهدی درخط پدافندی قرار گرفت.
وی یادآورشد: عملیات بیت المقدس در 10 اردیبهشت آغاز شد. در این عملیات تیپ المهدی در ابتدا حضور نداشت و مرحله اول آن عبور از کارون بود.
احدی با یادی از شهید همت و فرمانده تیپ 27 محمد رسول الله، ادامه داد: تیپ سیدالشهدا هنوز تشکیل نشده بود. در شرق کارون قسمتی از این رود دست ما بود و قسمتی هم در دست عراقی ها. جاده اهواز و خرمشهر هم بطورکامل به دست عراق افتاده بود.
وی ادامه داد: در مرحله اول عملیات قسمتی از جاده خرمشهر به اهواز بازپس گرفته شد و پس از چند روز مرحله دوم آن آغاز شد که دراین مرحله نیز هویزه، جفیر و پادگان حمید آزاد شد.
این یادگاردفاع مقدس در ادامه با اشاره به اینکه پیشروی رزمندگان سلحشور تا خط مرزی ادامه داشت، گفت: عراق هم در طلائیه مستقر بود و تمام نیروهای خود را دراین مکان جمع کرده بود.
وی افزود: در مرحله سوم عملیات تیپ المهدی وارد شد و مسئولیت نهر عرایض و پل نو به این تیپ داده شد.
احدی گفت: رزمندگان کرج در این بخش از عملیات خط شکن بودند، عراقی ها هم که توان خود را از دست داده بودند، راه فرار نداشتند.
وی با یادی از غلامعلی اکبری شهیدی که فرمانده تخریب پادگان باهنر کرج بود، گفت: این شهید تعداد قابل توجهی از عراقی ها را به اسارت گرفته بود در حدود 2 دستگاه ایفا و نخستین کسی بود که بمب های یک تنی عراق را خنثی می کرد. این شهید اولین کسی بود که مین والمری را خنثی کرد.
وی یادآورشد: این اسطوره های مبارزه و مقاومت با جانفشانی توانستند سهم خود را در پیروزی خرمشهر با وجود استحکامات عراق ایفاء کنند.
اباذر خدابین دیگر فرمانده دوران دفاع مقدس و جانبازان این دوران نیز به خبرنگار ایرنا، گفت: اولین تیپ هایی که در سپاه تشکیل شد طریق القدس بود و پس از آن سه تیپ کربلا، قدس و عاشورا تشکیل شد.
این فرمانده گردان با یادی از شهیدان میر رضی و شرع پسند، افزود: از هفت گردانی که در طریق القدس بود، چهار نفر بچه های کرج بودند و علی فضلی فرمانده محور بود.
وی ادامه داد: آزمون اداره گردان ها در طریق القدس آغاز شد. در گذشته رزمندگان کرج با استان های مختلف مشترک کار می کردند، اما در این عملیات مبنا را در گردان ها بر 313 (تعداد یاران امام زمان (عج)) به دلیل قداست این عدد گذاشتند.
خدابین گفت: هر گردان شکل منظم به خود گرفت و در عملیات طریق القدس تانک ها و نفربرهای بسیاری از عراق گرفتند و تبدیل به تیپ شدند و این حرکت زمینه و بستری برای انجام عملیات های فتح المبین و بیت المقدس شد.
وی در ادامه به اهداف متعالی رزمندگان در دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: یکی از مباحث مهم در این زمینه تفاوت بین واژه های جنگ و دفاع مقدس است. در جنگ مانند جنگ جهانی اول اعمال اراده بدون هدف مطرح است، ولی در دفاع مقدس حرکت برمبنای دین و خدا شکل می گیرد.
خدابین با اشاره به خصایص ویژه شهیدان یدالله کلهر و مهدی شرع پسند از فرماندهان شهید کرج در دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: این شخصیت های برجسته بین بچه های کرج مسابقه کشتی برگزار می کردند تا هرکدام را براساس واکنش هایی که دراین مسابقه دارند برای گزینه های مختلف جنگ انتخاب کنند، بطور مثال کسی که آرام تر برخورد می کرد، به عنوان فرمانده انتخاب می شد و کسانی که تند و تیز بودند نیروهای خط شکن می شدند.
وی در ادامه با اشاره رشادت های رزمندگان اسلام در عملیات بیت المقدس، افزود: در طول مدت زمانی که در خرمشهر بودیم، این اصل مبنا قرار گرفته بود که با ملت عراق مشکلی نداریم و همه مشکل دولت عراق است.
وی افزود: با پیروزی در عملیات های طریق المقدس و فتح المبین 13 هزار عراقی به اسارت درآمدند و بستر به گونه ای آماده شد که هیچ کسی در ذهنش خطور نکند، موفق نیستیم.
خدابین گفت: در عملیات خرمشهر در تیپ رسول الله (ص) بودم که به همراه تیپ نجف بیشترین غنیمت در عملیات طریق القدس را داشتیم و وضعیت زره ای قوی پیدا کردیم.
وی افزود: وقتی ما دو طرف جاده را پاکسازی می کردیم آنان با آتش بار می زدند. در حین مسیری که می آمدیم درگیری بود و عبور از نهر عرائض با ارتفاع دو متر خیلی مهم بود.
خدابین یادآورشد: مختار سلیمانی از فرماندهان و رزمندگان دفاع مقدس ماموریت عبور از این نقطه را پیدا کرد، این نقطه مهم بود زیرا عراق ادوات خود را در آن مستقر کرده بود.
وی ادامه داد: از طرفی پل نو خرمشهر یک شمشیر دو لبه بود. یک طرف آن ما مستقر بودیم و طرف دیگر عراقی ها و هر دو ماه امکان انهدام پل را داشتیم اما هیچ کدام آن را نابود نکردیم. عراق امیدش آبادان بود و امید رزمندگان اسلام نیز فتح خرمشهر و راه عبور هر دو نیز این پل بود.
خدابین گفت: شاهد درگیری های گسترده بودیم اما اغلب عراقی ها در حال فرار بودند نه مبارزه، حتی برخی می خواستند از طریق نهر عرایض فرار کنند که جان خود را به دلیل افزایش آب از دست دادند.
وی افزود: در عملیات بیت المقدس 19 هزار و 200 نفر را اسیر گرفتیم، به طوری که وسیله ای نداشیم آنها را منتقل کنیم.
این فرمانده دوران دفاع مقدس گفت: وقتی کنار مسجد جامع خرمشهر آمدیم شهید علی گروسی که در عملیات کربلای 5 به شهادت رسید، اذان پیروزی را سرداد و شهید حجت الاسلام رمضان جنتی رضوی نخستین نماز جماعت را در مسجد خرمشهر اقامه کرد.
وی اظهار کرد: فتح خرمشهر سبب شد 64 کشور با ایران اسلامی انعقاد قرارداد داشته باشند و از نظر اقتصادی و معادلات سیاسی شرایط ایران اسلامی متفاوت شد.
وی تاکید کرد: امروز باید این مهم در بخش های مختلف مورد توجه قرار گیرد و باید به گونه ای عمل کرد که نسل جوان امروز افتخارات آن زمان را لمس کند.
خدابین گفت: خرمشهر نقطه عطف و بلوغ دفاع مقدس بود، تمام عملیات های بعدی متاثر از عملیات فتح خرمشهر بود.
این دویادگار دفاع مقدس بر ادامه آرمان های انقلاب اسلامی و راه شهدا تاکید کردند و از نسل امروز خواستند تا با توسل به جوانمردی هایی که در طول تاریخ پیروزی انقلاب اسلامی صورت گرفته، هرچه بیشتر در مسیر اعتلای کشور گام بردارند.

منبع: ایرنا

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1397/3/3 ساعت 12:56
کد : 2291
دسته : اخبار نماز در استان‌ها
لینک مطلب
کلمات کلیدی
نخستین نماز جماعت در خرمشهر
نماز جماعت در خرمشهر
نماز و خرمشهر
آزادسازی خرمشهر
تاثیر نماز
نماز
قنوت
خدابین

■ کارگاه نوین آموزش نماز به کودکان برگزار شد

کارگاه نوین آموزش نماز به کودکان به همت مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت شیفتگان حضرت مهدی(عج) کازرون به صورت رایگان در سالن اجتماعات برگزار شد. محمدحسین نوربخش، مدیر اجرایی مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت شیفتگان حضرت مهدی(عج) کازرون اظهار کرد: این همایش با ...

■ نامه استاد قرائتی به مبلغان در آستانه محرم 98

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيم‏ «الحمد لله رب العالمین اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم» سلام علیکم اصولی را که باید در تبلیغ در آستانه محرم مراعات کرد، متذکر می‌شوم. تمام این اصول برخاسته از آیات قرآن است. ا ...

■ نماز جماعت در فرودگاه پاریس بحث‌برانگیز شد

نماز جماعت در فرودگاه پاریس بحث‌برانگیز شد برگزاری نماز جماعت گروهی از مسلمانان در فرودگاه بین‌المللی پاریس باعث برانگیختن بحث‌هایی بین موافقان و مخالفان این اقدام شده است. به گزارش ایکنا به نقل از استریت تایمز، تصاویر مسافران مس ...

■ گلایه دردمندانه حجت‌الاسلام قرائتی از دولت؛ وضعیت توجه به نماز در دولت فعلی کمرنگ شده است

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسن قرائتی ظهر امروز در جمع طلاب حوزه علمیه رضویه بیرجند، با بیان اینکه طلاب جوان به سمت مطالعه کتاب‌های مفید و استفاده دقیق از زمان بروند، اظهار داشت: طلاب جوان باید تحصیل همراه با تفریح و ورزش را داشته باشند و ...

■ گردهمایی دبیران اقامه نماز دستگاه های اجرایی کشور برگزار شد

گردهمایی دبیران اقامه نماز دستگاه های اجرایی کشور با حضور رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی دولت سیزدهم، دکتر سید احمد زرهانی قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور و بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود (عج)، محمد حسین رضایی نماینده رئیس جمهور در امر نماز، حجت الاسلام ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز