بیانیه هیئت داوران ستاد اقامه نماز سی و هشتمین جشنواره بین المللی فیلم فجر

■ بیانیه هیئت داوران ستاد اقامه نماز سی و هشتمین جشنواره بین المللی فیلم فجر

بیانیه هیئت داوران ستاد اقامه نماز سی و هشتمین جشنواره بین المللی فیلم فجر

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز کشور، بیانیه هئیت داوران ستاد اقامه نماز کشور به مناسبت سی و هشتمین جشنواره بین المللی فیلم فجر منتشر شد.

متن این بیانیه بدین شرح است:

 
“وزارت ارشاد، سازمان تبلیغات و صدا و سیما از هنر به ویژه هنر سینما برای نشان دادن گوهر نماز و چهره نمازگزاران بهره گیرند.”

فرازی از فرمایشات مقام معظم رهبری(مدظله العالی) به سومین اجلاس سراسری نماز

خداوند متعال را شاکریم که بار دیگر توفیق حضور در جمع اهالی فرهنگ و هنر در جشنواره بین المللی فیلم فجر را فراهم نمود. در ابتدا لازم است به تلاش ارزنده تمامی متولیان برگزاری جشنواره ارج نهاده و فضای ایجاد شده را فرصتی مغتنم جهت تقویت پیوند متولیان فرهنگی و سفیران عرصه هنر به شمار آوریم .

بی گمان ایجاد فضای رقابت سالم در ارتقای مفاهیم و آموزه های دینی ، اخلاقی ، اجتماعی و انقلاب اسلامی پیش روی مخاطبان باید از اهداف برگزاری رویدادهای مهم فرهنگی و هنری در کشور نظیر جشنواره بین المللی فیلم فجر باشد. حرکت در مسیر تعالی هنر هفتم بایستی از اصلی ترین دغدغه مسئولین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جامعه هنرمندان و فرهیختگان کشور باشد. شناسایی و پرورش استعداد ها به ویژه در بین نسل نو آن هم در گستره کشور می تواند در اولویت متولیان هنر سینمای کشور  قرار گیرد.

جشنواره سی و هشتم در حالی به اتمام رسید که انتظار می رفت در سبد خود فیلم های ارزشی و قابل اعتناء که با معیارها و اهداف و آرمان های انقلاب اسلامی همسویی داشته را متعدد داشته باشد که متأسفانه چنین نبود. قبح شکنی ارزش ها  سیاه نمایی ، نا امیدی و ترویج ضد  هنجار ( استعمال دخانیات، شرب خمر، عدم رعایت حریم های محرم و نامحرم و عادی جلوه دادن این ضد هنجارها) از جمله نکات قابل تأمل در برخی از آثار این جشنواره بود که همگی به تحکیم بنیان خانواده و جامعه ضربه می زد. از ۲۸ فیلمی که در جشنواره حضور داشته جای بسی امیدواری است که فیلم هایی همچون خروج، روز بلوا، روز صفر، لباس شخصی ، آبادان یازده ۶۰ و درخت گردو گوشه ای از صحنه های والای انقلاب اسلامی را به تصویر کشیدند و در خصوص شاخصه های انقلاب اسلامی قدم برداشته است و قابل تقدیر است.

ستاد اقامه نماز کما فی السابق با هدف حمایت از آثار فاخر هنری ، تقویت باورهای دینی ، پررنگ کردن فرهنگ نماز و غنا بخشیدن به این امر نورانی با تشکیل هیئت داوری به منظور ارزیابی، تشویق و ترغیب هنرمندان که دغدغه ی ترویج آموزه های دینی را دارند اهتمام ورزیده و در سال های اخیر فیلم های مورد نظرش را که با اهداف فوق همخوانی داشته است انتخاب و از دست اندرکاران  آن آثار تقدیر به عمل آورده است.

مع الوصف هیئت داوران ستاد اقامه نماز پس از بررسی کامل و دقیق آثار سینمایی بخش سودای سیمرغ جشنواره موارد زیر را قابل ذکر و توجه بر می شمرد :

۱- موضوع پرداختن مناسب و شایسته به نماز ، همچنان حلقه مفقوده اهتمام فیلمنامه نویسان بوده تا آنجا که حتی در معدود آثار مرتبط این دوره هم ،  این مهم در جایگاه اصلی خود به چشم نمی خورد. بلا شک حلقه مفقود سینمای ایران فیلمنامه هایی با مضامین ارزشی و انسانی برای نسل آینده ساز است.

۲- متأسفانه ضعف در تولید و انعکاس پیام های دینی و بسنده کردن به ظواهر آن در برخی از تولیدات سینمایی این دوره وجود داشته است.

۳- انتظار می رود در پرداختن به فرهنگ نماز در تولیدات سینمایی، دقت لازم صورت گرفته و توجهی در خور به مبانی زیبایی شناسی تصویر و انتقال مفاهیم ظریف نمازی بصورت هنرمندانه و غیر مستقیم از سوی فیلمسازان مورد توجه قرار گیرد.

۴- جریان سازی فرهنگ دینی درحوزه سینما امری جدی است که بایستی مورد توجه ویژه­تر متولیان امر قرار گیرد.

۵- تدوین طرح جامع ترویج و توسعه فرهنگ نماز در حوزه تولیدات سینمایی توسط مسئولان وزارت ارشاد به ویژه سازمان امور سینمایی ، گامی عملی در پیشرفت و تعالی سینمای ایران است که البته تحقق این امر با همراهی قدرتمند اهالی سینما میسر خواهد بود .

۶- بهره گیری از اندیشه صاحب نظران و هنرمندان دغدغه مند حوزه انقلاب اسلامی در نماد سازی مضامین بلند دینی مانند: نماز ، نیایش ، توسل و … در آثار سینمایی.

ستاد اقامه نماز ضمن دعوت از تمامی صاحبنظران عرصه سینما جهت هم اندیشی در موضوع ترویج و توسعه فرهنگ نورانی نماز در بین آحاد جامعه به ویژه نسل نو ، حمایت مادی و معنوی خود را از صاحبان آثار فاخر دینی و نیز تولید آثار نمایشی با موضوع نماز اعلام می دارد .

هیئت داوران ستاد اقامه نماز با ارج نهادن به تلاش تمامی سینما گران متعهد به پاسداشت پرداختن به مضامینی همچون ترغیب و تشویق مخاطبان به نماز و تبیین آثار ارزنده آن در زندگی فردی و اجتماعی، به تصویر کشیدن جلوه‌های عبودیت و بندگی در آثار نمایشی ، پرداختن به ارتباط دین و زندگی در جریان داستان فیلم ، انتقال آموزه‌های دینی و ارزش های الهی به خیل عظیم مخاطبان و تلاش در جهت انعکاس آن در آثار این دوره از جشنواره ، از بین فیلم هایی با مولفه های مورد تاکید ، فیلم های سنمایی “روز بلوا” ساخته آقای بهروز شعیبی و “خروج” ساخته آقای ابراهیم حاتمی کیا که نشان دهنده مضامین ارزشی بویژه تأسی از صبر و صلوه در زندگی و نیز فرهنگ ایثار و شهادت بوده ، شایسته دریافت لوح سپاس و تقدیر دانسته است.

 امید است فیلمسازان ایران زمین گامی موثر در راستای اعتلای فرهنگ نورانی نماز و تحقق رهنمودهای مقام معظم رهبری(مدظله العالی) به ویژه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی برداشته و شاهد شکوفایی سینمای متعهد ، مکتبی و ارزشی در سال های آتی برای نسل آینده ساز باشیم. ان شاء الله

     

هیئت داوران ستاد اقامه نماز – بهمن ماه ۱۳۹۸

منصور سرگزی، علی محمد متوسلی، منصور باقران و علی درخشی

ستاد اقامه نماز

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1398/12/5 ساعت 11:12
کد : 4105
دسته : اخبار نماز در کشور
لینک مطلب
کلمات کلیدی
ستاد اقامه نماز
جشنواره فیلم فجر
جشنواره 28
نماز در سینما
منصور سرگزی

■ برگزاری جلسه شورای منطقه سه کشور به صورت ویدئو کنفرانس

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان چهارمحال و بختیاری اولین جلسه شورای منطقه سه کشور روز چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد . در ابتدای این جلسه دکتر سید احمد زرهانی قائم مقام ستاداقامه نماز کشور اصول ، سیاست ها و رسالت ستاد ...

■ خدمت به مردم هویت روحانیت است/ به روحانی بودن افتخار می کنم

حجت الاسلام والمسلمین محسن قرآئتی در  جمع اساتید و طلاب مدرسه علمیه آیت الله مدنی (ره) کاشان، به تجربیات دوران طلبگی خود اشاره کرد، گفت: علیرغم اینکه 50 سال است که معلم هستم و چهل سال هم در تلویزیون برنامه اجرا می کنم، به روحانی بودن خودم افتخار ...

■ برگزاری بیست و نهمین اجلاسیه نماز با محور «خانه، مسجد و مدرسه»

سید احمد زرهانی قائم مقام ستاد اقامه نماز با حضور در خبرگزاری تسنیم ضمن معرفی برخی برنامه‌ها و مصوبات آن ستاد، از جزئیات برگزاری بیست و نهمین اجلاسیه سراسری نماز خبر داد.  به گفته وی احتمالاً به دلیل بیماری کرونا این اجلاسیه به صورت ویدئ ...

■ ۱۰ آذرماه؛ آخرین مهلت شركت در اجلاس سراسری نماز

فرهاد اسماعیلی، مدیركل آموزش و پرورش فارس با بیان اینكه امسال بیست و نهمین اجلاس سراسری نماز با موضوع «پیوند خانه، مدرسه، مسجد و نماز» برگزار می‌شود، از دانش‌آموزان و اولیای آن‌ها و فرهنگیان استان جهت مشاركت گسترده در ...

■ نشست خبری مدیر ستاد اقامه نماز استان قم برگزار شد

نشست خبری مدیر ستاد اقامه نماز صبح شنبه، دهم دی‌ماه، با حضور نمایندگان خبرگزاری‌ها در سالن جلسات ستاد اقامه نماز استان برگزار شد. مدیر ستاد اقامه نماز در این جلسه به تشریح اقدامات فرهنگی این ستاد پرداخت و گفت: بیش از دویست نشست تخصصی نما ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز