افزایش وحدت، همدلی و وفاق اجتماعی از آثار اجتماعی نماز است

آیت‌الله غلامعلی صفایی بوشهری:
■ افزایش وحدت، همدلی و وفاق اجتماعی از آثار اجتماعی نماز است

افزایش وحدت، همدلی و وفاق اجتماعی از آثار اجتماعی نماز  است

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان بوشهر، دومین همایش استان  نماز در بوشهر با حضور  آیت اله   صفایی بوشهری  نماینده ولی  فقیه و امام جمعه بوشهر،  دكتر  سالاری  استاندار  و  آقای  دكتر اسماعیلی  میهمان  ویژه اجلاس استانی  از دفتر  مركزی  اقامه نماز در سالن همایش      های  9 دی   صبح روز  چهارشنبه  19 آبانماه برگزار  گردید.

آیت‌الله غلامعلی صفایی بوشهری   در دومین همایش استانی نماز در استان بوشهر افزود: دنیا گرایی به معنی دوری از معنویت، شخصیت انسانی و خودپرستی است و انسان وقتی در هندسه دنیا قرار می‌ گیرد تمام ضلع های دنیا همانند زنجیری او را در ورطه توقف و سقوط در دنیای حیوانی نگه می‌ دارد.
وی اضافه كرد: نماز همان پدیده الهی است كه انسان را از سقوط در باتلاق دنیا نجات می‌دهد و مایه عروج انسان به كمال مطلوب الهی است.
صفایی بوشهری گفت: اگر بخواهیم بدانیم كی هستیم باید نماز را مهم بشماریم و انسان‌هایی كه اهل نماز هستند و نماز را به شكل صحیح و عرفانی بجا می آوردند قبل از اینكه از دنیا بروند به معراج كمال انسانی می ‌رسند.
صفایی بوشهری بیان كرد: اگر نماز را در محیط كاری، اجتماعی و خانه نهادینه و آن را محور قرار دهیم لذت و عرفانی نصیب انسان می‌شود و احساس می‌كند نور خدا به قلبش می‌ تابد.
وی ادامه داد: هرچند تا فضای آرمانی در برپایی نماز در دستگاههای اجرایی فاصله داریم اما از دستگاههای اجرایی فعال در این زمینه تشكر و قدردانی می شود.
استاندار بوشهر گفت: باید هر كاری انجام دهیم تا نماز بعنوان یك وظیفه همگانی در جامعه ترویج و نباید به نماز به صورت بخشنامه ای، دستوری و تكلیف اداری نگاه شود.
مصطفی سالاری با بیان اینكه زمانی می توانیم در مسیر ترویج نماز گام برداریم كه فلسفه نماز را بخوبی درك كنیم افزود: رعایت ظواهر دین از سوی كسانی كه محتوای دین را نقض می كنند نه تنها مفید نیست بلكه برای جامعه خطرناك است.
وی گفت: رعایت ظواهر دینی ضروری است اما اگر به هدف نماز توجه نشود نمی‌ توان به هدف خود كه ترویج دین است، رسید.
سالاری یادآورشد: ترویج مناسك دین تكلیف است به همین دلیل باید بیشتر به محتوا و ترویج هدف نماز در جامعه پرداخته شود.
استاندار بوشهر گفت: باید هم آراسته به ظواهر دین بود و هم پیام دین را درك و رعایت كرد و بوسیله دین فضیلت‌های اخلاقی را در جامعه ترویج داد.
وی تاكید كرد: نمی ‌توان اهل نماز بود اما به دیگران دروغ گفت، افترا بست و تهمت زد، این رفتار با اصل دین و نتیجه نماز مغایرت دارد.
استاندار بوشهر با بیان اینكه عده‌ای بر اساس ضرورت اداری در اجلاس نماز شركت كنند، توفیق نیست افزود: در یك نظام دینی حفظ ظواهر دین لازم و واجب است ولی از این امكانات برای اثرگذاری واقعی باید استفاده كرد و نباید تصور شود كه براساس بخشی از كارهای روزمره اداری دور هم جمع شده ایم.
استاد دانشگاه و پژوهشگر حوزه قرآنی گفت: نماز هنوز جایگاه شایسته خود را در نظام اسلامی آنچنان كه باید و شاید پیدا نكرده است.
دكتر  اسماعیلی افزود: با توجه به اینكه امروزه فضای  مجازی  تمامی  مسائل را تحت سیطره خود قرار  داده  و دشمن از  همین فضا  جهت ضربه زدن به جامعه اسلامی  استفاده میكند ما نیز میتونیم با استفاده  از  همین فضای  تولیدی نتیجه كار ان هارا معكوس  كنیم .

 

وی با اشاره به اینكه براساس تحقیق های انجام شده 72درصد نوجوانان بزهكار در جامعه نماز نمی خوانند ادامه داد: در حالی كه نماز برج و بارویی است كه جامعه را از حمله ها و آسیب های اجتماعی حفظ می كند، بی نمازی پذیرش بند اسارت بیگانه و مقدمه سقوط یك ملت است.

وی بیان كرد: امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند تفكر و اندیشه در ارتباط با گرفتن مناسبترین و موثرترین راه و روش برای ترویج و نهادینه كردن فرهنگ نماز در كشور هستیم.
اسماعیلی با بیان اینكه حضور یك نخبه، معلم و استاد دانشگاه در صف های نماز می تواند در جلب نمازگزاران بعنوان الگوهای رفتاری بسیار موثر باشد گفت: پیشرفت های به ظاهر سریع و پیچیده تمدن و درعین حال بی توجهی به ارزشهای دینی و معنوی هرروز برای جوامع اضطراب های جدیدی را به وجود می آورد.
وی اظهار كرد: اضطراب، امروز بیماری شایع قرن اتم است و دشمنان توحید وعدالت هر روز بیش از گذشته تلاش می كنند تا با استفاده از ابزارهای نوین و جنگ نرم سد راه هدفهای متعالی و كمال جامعه بویژه مسلمانان شود.
وی یادآور شد: امروز بیماریهای روانی اصلی ترین مساله در غرب است و اضطراب و افسردگی دامن گیر همه كسانی شده كه از مذهب و رفتارهای مذهبی گریزان هستند.
این پژوهشگر علوم قرآنی با تاكید براینكه باید با سلاح نماز به جنگ دشمن رفت گفت: نماز دو اثر مهم بازدارندگی و زایندگی دارد و مانع پستی ها و باعث رشد فضایل اخلاقی می شود.
اسماعیلی آرامش روحی، محو گناهان، غفلت زدایی، رشد فضایل اخلاقی، صبر، توكل و مسئولیت پذیری را از آثار فردی نماز وافزایش وحدت، همدلی، وفاق اجتماعی، امنیت اجتماعی، خوشبینی، امید به آینده، مقابله با سختی ها و مشكلات، استحكام خانواده و جلوگیری از انحطاط فرد و جامعه را از آثار اجتماعی نماز عنوان كرد.
 وی یادآور شد: در حقیقت نماز آن لحظه نورانی و فرصتی طلایی است كه خداوند منت گذاشته و در اختیار ما قرار داده است.
اسماعیلی افزود: همه افراد جامعه بویژه مسئولان و برنامه ریزان اجتماعی و فرهنگی وظیفه دارند با ریشه یابی آسیب های اجتماعی برای كاهش و برطرف كردن آنها تلاش كنند.
وی بیان كرد: امنیت اجتماعی كه در پرتو نماز برای جامعه اسلامی حاصل می شود دستاوردی منحصر به فرد است و هیچ چیزی نمی تواند چنین آرامشی را برای انسان به ارمغان آورد.

 


 وی با تاكید براینكه اسلام برای سلامت روح و روان به اقامه نماز امر كرده است افزود: اسلام علاوه براین به امربه معروف و نهی از منكر بعنوان یك وظیفه همگانی توجه كرده و انجام عبادتهای روزانه فردی و اجتماعی را بعنوان عامل پیشگیرانه مطرح می كند.
اسماعیلی اظهاركرد: تحقیق های انجام شده نشان می دهد تا زمانیكه اعضای جامعه پایبند اعتقادهای مذهبی باشند به فساد، بزهكاری و آسیبهای اجتماعی روی نمی آورند.

 

در  ضمن از  برنامه های  جنبی  این همایش  برگزاری  نمایشگاه عكس و خوشنویسی  با موضوع نماز بود  كه با حضور  مسئولین  جهت بازدید عموم  افتتاح گردید.

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1395/8/20 ساعت 10:47
کد : 1193
دسته : اخبار اجلاس‌ها، همایش‌ها و جشنواره‌های نماز,اخبار نماز در استان‌ها
لینک مطلب
کلمات کلیدی
افزایش وحدت
همدلی
وفاق اجتماعی
آثار نماز

■ زمینه سازی افعال نماز، برای رسیدن به مقام عبودیت

به گزارش روابط عمومی مرکز تخصصی نماز، روز یکشنبه ۶ آذر ماه، پانزدهمین وبینار تخصصی نماز با موضوع «مقایسه آرامش در نماز و مدیتیشن» برگزار شد. در این وبینار که با همت اداره پژوهش و تولید مرکز تخصصی نماز ارائه شد، حجت الاسلام و المسلمین س ...

■ نهاد نماز جمعه نهادی موثر در حفظ انقلاب اسلامی و ارزش های نظام است

حجت الاسلام «احمد نجنو» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از جنوب کرمان، گفت: نماز جمعه یکی از سنگرهای مهمی است که تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی سالیان سال تعطیل بود اما به برکت نظام، انقلاب اسلامی، خون شهیدان و امام راحل بعد از پیر ...

■ چشیدن حلاوت نماز در گرو آمادگی نفس است

خبرگزاری شبستان - گروه قرآن و معارف: "انسان اگر هر لحظه در مراقبت از نفس خود باشد این آمادگی هم به دست می آید و می تواند از یک سری لذایذ بهره بیشتری برد. البته لذایذ و لذت ها در وجود انسان دو دسته اند؛ یک سری لذایذ در وجود انسان نیاز به اکتساب ن ...

■ نماز جمعه نماد اقتدار سیاسی جامعه است

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، حجت الاسلام روح الله فاطمی نسب در گردهمائی ائمه جمعه استان قزوین که در دفتر امام جمعه شهر الوند برگزار شد با اشاره به هفته دفاع مقدس اظهار داشت: نماز جمعه میعادگاه سیاسی، عبادی و نظامی ملت ایران در دوران دفاع مقدس به ...

■ آموزش شیوه‌های دعوت به نماز در دانشگاه آزاد اسلامی تهران

کارگاه آموزشی شیوه‌های دعوت به نماز و سلامت معنوی ویژه استادان، رؤسا و معاونان دانشگاه آزاد اسلامی واحدهای استان تهران ظهر امروز به‌همت حوزه معاونت دانشجویی و فرهنگی واحدهای غرب استان تهران (صفادشت) و با هماهنگی ستاد اقامه نماز واحد صفادشت ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز