در جلسه وبیناری تخصصی نماز مطرح شد؛■ نماز، بهترین وسیله برای اصلاح شخصیت و نجوا با خداوند است
به گزارش روابط عمومی مرکز تخصصی نماز، امروز یکشنبه ۱۵ آبان ماه، چهاردهمین وبینار تخصصی نماز با موضوع «نقش نماز در سلامت روان آدمی» برگزار شد.
در این وبینار که با همت اداره پژوهش و تولید مرکز تخصصی نماز ارائه شد، سرکار خانم آرزو رشیدی کارشناس ارشد مطالعات برنامه ریزی درسی،به تبیین نقش نماز در سلامت روان انسان پرداخت.
سرکار خانم رشیدی در ابتدای مباحث خود، به تعریف لغوی و اصطلاحی نماز پرداخت که واژه نماز در لغت به معنای «درود، تحیت، دعا و انعطاف» است و در اصطلاح به عبادت مصطلحی است که شامل قیام، رکوع و سجود به همراه اذکار وارد شده می باشد» و بیان کرد که یکی از پرکاربردترین واژگان در قرآن، واژه صلاه است.
وی در ادامه به بیان فلسفه نماز پرداخت و گفت: نماز، بهترین وسیله برای اصلاح شخصیت، نجوا با خداوند، پیشرفت همگانی و ارتباط با زبانها و قشرهای مختلف است.
خانم رشیدی بخشی از این وبینار را به بیان آثار نماز بر سلامت جسم و روح اختصاص داد و گفت: با استناد به پژوهش های صورت گرفته نماز و ذکر، تاثیر مثبت و عمیقی بر سیستم اعصاب مرکزی و سیستم ایمنی بدن دارد و همچنین افزایش ناقلهای عصبی در سیستم اعصاب «دوپامین» منجر به ایجاد شادی و کاهش آن منجر به افسردگی میشود.
وی در ادمه دیدگاه برخی از روان پزشکان مطرح دنیا مانند «هربرت نبسون، کارل یونگ، ابراهام مازلو و دوناهو» در خصوص تاثیر نماز بر درمان ناراحتی های روانی و استرس مطرح کرد.
خانم رشیدی در پایان مباحث خود به بیان ساعات نماز بر ایجاد آرامش و دوری از استرس و فشارهای روانی، پرداخت و گفت: در زمان بین الطلوعین هورمون استرس زا مانند کورتیزول و آدرنالین به بالاترین سطح خود میرسد که اقامه نماز در این ساعت باعث کنترل این هورمونها شده و موجب آرامش روانی انسان میشود.
ایشان در پایان وبینار به پرسشهای مخاطبان در حول مباحث مطرح شده، پاسخ داد و توضیحاتی ارائه کرد.