گفتگو با نویسنده کتاب “نقش نماز در حل مشکلات”

توسط مرکز تخصصی نماز انجام شد؛
■ گفتگو با نویسنده کتاب “نقش نماز در حل مشکلات”

گفتگو با نویسنده کتاب “نقش نماز در حل مشکلات”

خانم فاطمه شریفی نویسنده حوزه نماز، دوازده سال به کار پژوهشی مشغول بوده اند و در این مدت توفیق نگارش مجموعا ۹ اثر در قالب کتاب و مقاله را داشته اند، کتاب “نقش نماز در حل مشکلات،” کتابی است از ایشان که زیر نظر ستاد اقامه نماز در سال ۱۳۹۷ به نگارش رسید، در این گفتگو که توسط روابط عمومی مرکز تخصصی نماز انجام شد، درباره این کتاب با ایشان همراه می‌شویم.

 

انگیزه شما از نوشتن کتاب با موضوع نماز چه بود؟

از آنجایی که نماز یکی از اصلی ترین ارکان دین اسلام محسوب می شود، بنده هم می خواستم از طریق نماز و نوشتن در مورد آن بیشتر به خدا نزدیک شوم. در پی این بودم که چگونه می توانم نماز خوب بخوانم؟ نمازی که حالم را خوب کند و به آرامش برساند، دغدغه ای که بعد از این انگیزه ی مهم برای من مطرح بود این بود که چگونه می توانم این حال خوب و آرامش را به دیگران منتقل کنم و باعث جذب بیشتر آن ها به نماز شوم.

 

اگر بخواهید در چند جمله ارکان اصلی کتاب را توضیح بدین ؟

رکن اصلی کتاب نقش نماز در حل مشکلات، بیان آثار نماز در زندگی انسان است. اینکه نماز واقعی و با روح دارای آثار و برکات زیادی است و انسان را در برابر مشکلات از قبیل اختلافات اخلاقی و رفتاری، بیماری های روحی و روانی، نابسامانی های خانوادگی، مشکلات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی و … یاری کرده و در زندگی اخروی همدم، مونس و شفیع نمازگزار می شود.

 

خاطره ای از نوشتن این کتاب نمازی دارید؟

حین نگارش و تحقیق در مورد موضوع کتاب نقش نماز در حل مشکلات، به روایاتی رسیدم که به صراحت بیان می کرد که انبیاء، امامان و صالحان برای رفع مشکلات و گرفتاری ها به نماز پناه می بردند برایم جالب بود و خیلی دوست داشتم که تجربه کنم. مدتی بعد مشکلی برایم پیش آمد و به یاد این روایات افتادم و وضو گرفتم و دو رکعت نماز خواندم و از خدا کمک خواستم نتیجه ای که از این قضیه گرفتم این بود نماز شاید مشکل ما را در همان لحظه حل نکند، اما وقتی انسان پیش خدا راز و نیاز می کند و مشکلاتش را با خالقش در میان می گذارد باعث آرامش روحی و روانی می شود و همین آرامش به انسان کمک می کند تا در برابر مشکلات برخورد منطقی داشته باشد و بر مشکلات خود فائق آید.

 

مخاطب اصلی این کتاب چه کسانی هستند و بیشتر برای چه اقشاری مفیده است؟

از آنجایی که در مورد آثار و برکات نماز و نقش آن در حل مشکلات سخن می گوید، مخاطب آن عموم مردم می باشند

 

نکته خاصی که خودتان بخواهید به آن اشاره کنید ولی در کتاب شما نیامده است؟

با توجه به افزایش بیمای های روحی و روانی و نیاز افراد به مباحث روانشناسی، به نظر می رسد اگر به نقش نماز در رفع اضطراب و استرس، افسردگی و کوشه گیری ، وسواس و … پرداخته شود، بهتر و کاربردی‌تر می باشد. و یا اینکه موضوع نقش نماز و ارتباط با خدا، در حل مشکلات روحی روانی از دیدگاه روان شناسان بزرگ مسلمان و غیر مسلمان مطرح می شد، بهتر بود.

 

اگر الان بخواهید دوباره این کتاب را بنویسید چه تغییراتی در کتاب ایجاد می‌کنید و چه خلاء پژوهشی در موضوع بحث شما باقیمانده است؟

با توجه به نیاز روز و مشکل جوانان امروزی و خلاء بزرگ فرهنگی، مذهبی که در این عصر محسوس است بیشتر برای مخاطب جوان می نوشتم.

 

به نظر شما در حوزه نماز چه موضوعاتی جای کار دارد و باید کار شود؟

با توجه به شرایط امروزی جامعه نباید نماز را فقط به عنوان یک موضوع عبادی که مخصوص مسلمانان است نگاه کرد بلکه با این دیدگاه و رویکرد فواید نماز را با زبان امروزی به جوان بازگو کرد که یک نوع ‍ پاسخ به نیاز عمومی انسان می باشد و اولین فایده نماز برای خود شخص است و نماز صرفا برای آخرت نیست بلکه برای آباد کردن دنیا و درست زندگی کردن نیز هست.

به نظر بنده باید بیشتر روی موضوعات نو کار شود تا بتوان نسل جدید و جوانان و نوجوانان را علاقمند به نماز کرد.

 

نوشتن در مورد نماز چه امتیازی دارد و چه سختی‌هایی؟

امتیاز اصلی نگارش در حوزه نماز این است که نویسنده می داند که درباره یکی از مهمترین موضوعات و گزاره ی دینی در حال تحقیق و نگارش هست. اما یکی از سختی های نوشتن در حوزه نماز این است که نویسنده باید قلمش آنقدر جذاب، خوب و به روز باشد تا جوانان را از فضای مجازی و رسانه بیرون بکشد و به خواندن کتاب جذب کند. با وجود فضای مجازی و رسانه های نو ظهور کار برای نویسنده سخت می‌شود.

 

در حوزه انتشار مکتوبات نمازی چه پیشنهادی برای مرکز تخصصی نماز دارید و چه نقدی در این زمینه دارید؟

اولین پیشنهاد بنده این است که آموزش نماز را به صورت عینی و عملی در بین دانش آموزان خصوصا قبل از تکلیف انجام دهند و کتاب های جذاب تر در حوزه آموزش نماز تالیف و منتشر کنند.

دومین پشنهادم این است که کتاب هایی در مورد سوالات و شبهات نمازی با زبان ساده ولی با استفاده از علوم روز و  فرهنگ اسلامی برای جوانان تالیف شود.

اما نقدی که در رابطه با تالیفات و مکتوبات دینی وجود دارد تکراری بودن آنهاست و این باعث سردرگمی خواننده می‌شود.

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1401/10/14 ساعت 13:41
کد : 5683
دسته : اخبار مرکز تخصصی نماز
لینک مطلب
کلمات کلیدی
آثار نماز
مرکز تخصصی نماز
نقش نماز در حل مشکلات
نماز

■ برگزاری دوره تربیت مربی نماز در قزوین

 حجت الاسلام علی رمضانی  بیان کرد: نماز به عنوان فریضه واجب در دین اسلام از اهمیت بالایی برخوردار است به طوری که در حدیثی از امام محمد باقر (ع) آمده است: نماز ستون دین است، مثل آن همانند ستون خیمه است که وقتی استوار باشد میخ ها و طناب ها پا ...

■ بهترین مولفه برای نهادینه سازی امر تربیت قرآن و نماز است

رشید قربانی مدیرکل آموزش و پرورش کردستان در همایش پیش اجلاسیه نماز و آئین تجلیل از فعالین قرآن، عترت و نماز که در اردوگاه شهید سلیمان خاطر سنندج برگزار شد، با بیان اینکه یکی از ساحت‌های شش‌گانه سند تحول بنیادین، ساحت دینی و اخلاقی  است ...

■ اقامه نماز رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان گرامی ایشان

اقامه نماز رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان گرامی ایشان حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز چهارشنبه با حضور در دانشگاه تهران و در میان خیل عظیم تشییع کنندگان، بر پیکر شهدای سرافراز خدمت، حجت‌ا ...

■ نماز باید محور فعالیت های کانون های فرهنگی هنری مساجد باشد

به گزارش روابط عمومی مرکز تخصصی نماز به نقل از خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا حیدری مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قم با حضور در مرکز تخصصی نماز با حجت الاسلام والمسلمین مجتبی کلباسی مدیر مرکز تخصصی نماز و رئیس مر ...

■ ظرفیت‌های نماز جمعه را دریابیم

حجت‌الاسلام والمسلمین جواد حاج‌ علی‌اکبری، رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور در همایش ائمه جمعه فارس که در حرم شاهچراغ(ع) برگزار شد، نماز جمعه را یک نعمت الهی توصیف کرد و گفت: فارس یکی از استان‌های پهناور در حوزه نماز جمع ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز