■ انس امام خمينى ره به عبادت
انس امام خمينى ره به عبادت
ظهر روزى كه شهيد مصطفى خمينى ، فرزند گرانقدر امام ره به شهادت رسيده بود، منزل امام پر بود از كسانى كه از دوره و نزديك براى عرض تسليت به محضر ايشان آمده بودند.
اذان ظهر شد، امام برخاست ، وضو گرفت و به مسجد رفت . غافلگير شده بودم ، فكر نمى كردم امام آن روز براى نماز به مسجد برود. فورا يك نفر را فرستادم كه خادم مسجد را از رفتن امام با خبر كند. اما گويا خادم مسجد در آنجا نبود و آن شخص سريع سجاده اى را از همسايه ها براى امام فراهم مى كند.
مردم شهر نجف وقتى فهميدند امام به مسجد آمده ، گروه گروه براى عرض تسليت به مسجد وارد شدند.
مردم وقتى امام را مى ديدند كه به صلابت كوه ايستاده و گريه نمى كند، بشدت تحت تاثير قرار گرفته بودند و گريه مى كردند.
امام با آرامش و وقار نماز ظهر و عصر را خواند و پس از نماز، در مسجد روضه خوانى شروع شد. (1)
جامه طاعت و عبادت امام رضا عليه السلام
فرزند شهيد محراب آية الله صدوقى درباره عبادتهاى پدر مى گويد:
با اينكه پدرم كارش سخت و زياد بود، هرگز از دعا و ذكر مناجات ، غفلت نمى كرد. تمام دعاهاى مستحبى را مى خواند. نمازهاى مستحبى را بجا مى آورد و هرگز زيارت عاشورا را نديدم كه ترك كند. نماز شب را هميشه مى خواند، به طورى كه مادرم مى گويد ياد ندارم كه نماز شبش ترك شده باشد.
ايشان به تمام مستحبات و نوافل مقيد بود. (2)
نماز استسقاى آيت الله محمد تقى خوانسارى ره
دعبل خزاعى ، شاعر اهل بيت جامه اى را به عنوان تبرك از امام رضا عليه السلام درخواست كرد. امام جامه اى به دعبل هديه كرد و فرمود:
اين جامه را خوب نگهدار، چون من در آن جامه هزار شب و هر شب هزار ركعت نماز خوانده ام و هزار ختم قرآن در آن نموده ام . (3)
در سال 1362 ه. ق زمانى كه كشور ايران در اشغال قواى منافقين بود، گروهى از سربازان انگليسى و آمريكايى در محله خاكفرج قم مستقر بودند. مدتها بود كه باران نباريده بود و مردم قم از بى آبى دچار مشكل بودند.
مردم قم از آيت الله سيد محمد تقى خوانسارى درخواست مى كنند كه براى نزول باران نماز استسقا بخواند. ايشان به همراه حدود بيست هزار نفر از مردم شهر در ماه مبارك رمضان به طرف مصلاى خاكفرج حركت مى كنند؛ يعنى نزديك محل استقرار سربازان متفقين . در اين موقع عده اى از بهائيان كه در پادگان نفوذ داشتند، از فرصت استفاده كرده ، به افسران متفقين خبر مى دهند كه مردم شهر براى غارت و بيرون راندن شما مى آيند. نيروهاى متفقين اعلام آماده باش مى كنند و لوله توپها و مسلسلهايشان را به طرف جمعيت مى گيرند. اما برخلاف انتظار مى بينند كه مردم در صفهاى منظم در مصلا به نماز ايستادند.
آيت الله خوانسارى دو روز پى در پى براى نماز استسقا به مصلا مى رود. روز دوم پس از نماز پاره هاى ابر در آسمان متراكم مى شود. هنوز جمعيت به خانه هاى خود نرسيده بودند كه باران شديدى در مى گيرد و از تمام رودخانه ها آب جارى مى شود.
پس از آن ، خبر اين حادثه را افسران و خبرنگاران خارجى به خبرگزاريها مخابره مى كنند. (4)
قبيله قبله
حضرت على عليه السلام يك روز بعد از نماز صبح به وعظ و اندرز مردم پرداخت و از ترس خدا گريه كرد و ديگران نيز از گريه حضرت به گريه افتادند. آنگاه حضرت على عليه السلام فرمود:
به خدا قسم از زمان دوستم پيامبر صلى الله عليه و آله كسانى را مى شناسم كه صبح را به شب مى رساندند، در حاليكه چهره شان غمگين بود و شكمهاشان گرسنه و پيشانى شان در اثر سجده پينه بسته بود. كسانى بودند كه همواره در حال عبادت و مناجات با خداى خود بودند، اما با آن همه عبادت و بندگى ، هميشه بيمناك و هراسان بودند.(5)
(1) - سرگذشتهاى ويژه از زندگى امام خمينى ره جلد 1- ص 65
(2) - يادواره سومين شهيد محراب ، آيت الله صدوقى
(3) - ارزش و اهميت نماز به زبان ساده
(4) - مردان علم در ميدان عمل / جلد 1
(5)- عرفان اسلامى / جلد 5
منبع: کتاب بهترين پناهگاه حكايات و داستانهاى نماز، رحيم كارگر محمدياری