■ تأثیر فرهنگ نماز در اشاعه تربیت دینی در فضای مجازی
چکیده
هدف : هدف ازارائه این مقاله تبیین تأثیر فرهنگ نماز در اشاعه تربیت دینی درفضای مجازی میباشد.
روش: این مقاله به صورت مروری و کتابخانه ای انجام شده است .
بحث و نتیجه گیری: جایگاه مهم و بی بدیل وغیرقابل انکار نماز درحوزه دین و زندگی بشر و سعادت و بهروزی وی بر کسی پوشیده نیست. نماز ظهور اصیل ترین، زیبا ترین ودست نیافتنی ترین فضیلت های انسانی است که در اثر بندگی ناب و پرستش عاشقانه وجد آور پدید می آید. و این پایداری در بنیادی ترین لایه های فطرت خداجوی انسان ریشه دارد و پیدا است که نمی توان احساساتی به این عمیقی را با شیوه های تصنعی و صرفا متکی به تشویق و تنبیه مادی به وجودآورد. همین ضرورت پژوهش هایی برای یافتن مناسب ترین و موثرترین شیوه تبلیغ و تربیت را برای تعمیق و توسعه و پایداری باورهای دینی نسل جوان را می رساند. شیوه های تبلیغی و ترویجی که کارآمدی لازم را داشته باشد و احساس نیاز و پناه بردن به ارزش های معنوی و الهی را در دنیای بحرانی کنونی در نوجوانان و جوانان تحریک کند، تا با این شیوه ها قابلیت و ظرفیت درونی ساختن ارزش هایی به ویژه نماز را که ترجمان پیوند خصوصی میان مخلوق و خالق، انسان و خداوند است،داشته باشد.
نماز یکی از شاخص های اصلی بعد عبادی دین اسلام محسوب می شود تا جایی که برخی دانشمندان در اندازه گیری دینداری تنها نماز را اصل قرار داده اند.
در این میان، ما به عنوان مسلمانان وظیفه خود می دانیم به ترویج فرهنگ نماز بیندیشیم تا وظیفه خود را به انجام رسانده باشیم. اما دنیای جدید نگاه ها و دیدگاه هایی می طلبد که با ابتکار و نوگرایی پیش روند. این ابتکارها، باید در شیوه بیان و انتقال مفاهیم باشند نه در محتوا.
پس ازآن با نگاهی به تهدیدها و فرصت های دنیای فناوری اطلاعات، پیشنهادهایی جهت کاربرد اینترنت در ترویج فرهنگ نماز ارائه می شود.
امروزه میدان گسترده و رو به گسترش اینترنت، مجالی را برای همه نوع فعالیت فراهم آورده است. از جمله مهم ترین كارهایی كه در اینترنت به فراوانی انجام می پذیرد، پرداختن به دین، امور معنوی و عقاید است.
مقاله کامل را در پیوست دریافت نمایید