■ مخاطب سه سلام آخر نماز چه كسانى مىباشند؟
پاسخ: جمله: (السلام عليك ايها النبى...) خطاب به پيامبر گرامىاسلام مىباشد. همچنان كه قرآن به آن سفارش كرده است (احزاب،56).
جمله: السلام علينا... خطاب به خود ما (به ويژه در نماز جماعت) و بندگان نيكوكار خدا است؛ مسلمانان، در هر نمازى پيوند دوستى با همه بندگان نيكوكار خدا را به خود تلقين مىكنند و درود صلح را بر بندگان نيكوكار مىفرستند.
و جمله: السلام عليكم و رحمةالله... بنابر يك نقلْ خطاب به انبيا، ملائكه و امامان معصوم مىباشد كه نمازگزار آنان را در ذهنش مجسم مىنمايد و بر آنان درود مىفرستند يا خطاب به جميع مؤمنان است؛ يعنى سلام و رحمت و بركات خداوند برشما مؤمنان .
■ چه كنيم تا نمازمان را با خلوص نيت بخوانيم؟
خلوص نيت محصول معرفت است با شناخت اصولى و عميق از هستى و خداوند آدمى به اين نتيجه خواهيد رسيد كه همه چيز از او است و به او باز مىگردد: انا للّه و انا اليه راجعونآن گاه دل را متوجه او خواهد ساخت و با هيچ چيز و هيچ كس به جاى او حساب باز نخواهد كرد. ب ...
■ حکم خواندن نماز با وجود خون زخم، جراحت یا دمل چیست؟
اگر در بدن یا لباس نمازگزار، خون زخم، جراحت یا دمل باشد، چنانچه آب کشیدن بدن، لباس یا عوض کردن لباس برای بیشتر مردم یا برای شخص او سخت و مستلزم حرج و مشقت است، تا وقتی که زخم، جراحت یا دمل خوب نشده است، میتواند با آن خون نماز بخواند.
همچنین چرکی ...
■ نماز وحشت چگونه خوانده میشود؟ آیا خواندن نماز وحشت یک نفر برای میت کافی است؟
در آموزههای دینی نمازی با عنوان(وحشت) وجود ندارد، بلکه آنچه به این نام در بین مردم معروف شده است نماز «لیلة الدفن» یا «صلاة الهدیه»[1] میباشد و آن نمازى است که در شب اول دفن مؤمن براى او خوانده میشود و به این خاطر نماز وحشت نامیده شده که فردى که ا ...