■ اگر نماز بر همه مسلمانان واجب است ، پس چرا شخصی بر حسب تصادف در خانواده ای قرار میگیرد که از ابتدا اهمیت نماز را میدانسته و از اثیر محیطش ارزش آن را قدر دانسته و به آن روی میاورد ولی شخصی فقط مسلمان شناسنامه ای است و کسی نبوده که نماز را به او گوشزد کند و خودش هم در شرایط زندگی هیچوقت در مسیر هدایت قرار نگرفته و با تاثیر محیط بی نمازی را ترجیح داده، آیا واقعا کیفر بی نمازی چنین شخصی باید زیاد باشد و خداوند به او تخفیف نمیدهد؟
پاسخ از طرف مدیر قنوت: با سلام
0- خداوند عالم به همه چیز است و برخلاف ما که فقط به نتایج نگاه می کنیم به فرایندهای این عمل هم نگاه دارد برای همین در قران هم می فرماید: "لیس للانسان الا ما سعی" برای انسانها چیزی نیست مگر به اندازه تلاششان. (آیه 39 نجم)/ اعمال درجاتی دارد چه بسا کسی که در محیط بد دورکعت نمازی بخواند که از شبها زنده داری یک نفر دیگر برتر باشد
0-هر چند محیط نقش به سزایی در جهت گیری دارد ولی هم چنان که از ابتدای خلقت آدم می بینیم که فرزند پیامبری که هیچ محیط فاسدی نداشته به انحراف می رود و در عوض در در گاه فرعون مصر زنی همچون آسیه پاک دامن و خدا پرست می شود.
0- نکته دیگر این که بسیاری از زشتی ها برای همه روشن است، مانند دروغ و دزدی و ناسپاسی و ... یعنی این که نیازی به آموزش و محیط ندارد و ما هم در برابر دانسته هایمان مسئولیم.
0-آخر این که، نماز از خطوط قرمز الهی است که اهمیت ویژه ای در دین اسلام دارد و بعد از اعتقادات در دین مهمترین دستور الهی است و ستون دین است پس کوتاهی در آن همه چارچوب دین را متزلزل می کند. این فریضه آنقدر اهمیت دارد که خداوند نمازخوان ها را هم تهدید کرده است که درست و باشرایط نمازشان را بخوانند: فویل للمصلین.... آیه 4 سوره ماعون
■ لطفا اطلاعاتی با موضوع نماز کامل و حقیقی در اختیار من قرار دهید.
از آیات و روایات استفاده می شود که نماز کامل و حقیقی نمازی است که با حضور قلب و خلوص نیت و همراه با یقین باشد. از امام رضا (علیه السلام) نقل شده است:
«لا صلاة الا باسباغ الوضوء و احضار النیة و خلوص الیقین و افراغ القلب و ترک الاشتغال و هو قوله "ف ...
■ آیا نماز حضرت زهرا (س) که در سجده به آن حضرت توسل می جوییم از نظر شرعی مشکلی ندارد؟
باید توجه داشت که نماز از عبادات توقیفی است؛ یعنی باید همانگونه که از شارع مقدس به ما رسیده آن را بخوانیم. به عبارت دیگر؛ همان گونه که پیامبر (ص) و امامان معصوم (ع) به ما دستور دادند انجام دهیم.
اما آنچه در برخی منابع شیعی آمده که اگر حاجتی د ...
■ اگر این شک به وجود بیاید که قرائت امام جماعت صحیح نیست، چه حکمی دارد؟!
ملاک صحت قرائت عبارت است از رعایت قواعد زبان عربی و ادای حروف از مخارج آن به طوری است که اهل لسان آن را ادای آن حرف بدانند و نه حرف دیگر؛ رعایت نکات و محسنات تجویدی لازم نیست و درصورت شک نیز اقتدا صحیح است.
اجوبة الاستفتائات، س 589 ...