■ تيمم چه فایده ای دارد؟ آیا این عمل منافاتی با بهداشت ندارد؟
پاسخ: برای تیمم دو فایده مهم قابل تصور است:
فايده اخلاقى
تيمم يكى از عبادات است، و روح عبادت به معنى واقعى كلمه در آن منعكس مىباشد، زيرا انسان پيشانى خود را كه شريفترين عضو بدن او است با دستى كه بر خاك زده، لمس مىكند تا فروتنى و تواضع خود را در پيشگاه او آشكار سازد.
فايده بهداشتى
امروز ثابت شده كه خاك به خاطر داشتن باكتريهاى فراوان مىتواند آلودگيها را از بين ببرد، اين باكتريها كه كار آنها تجزيه كردن مواد آلى و از بين بردن انواع عفونتها است معمولا در سطح زمين و اعماق كم كه از هوا و نور آفتاب بهتر مىتوانند استفاده كنند فراوانند، به همين دليل هنگامى كه لاشههاى حيوانات و يا بدن انسان پس از مردن زير خاك دفن شود و همچنين مواد آلوده گوناگونى كه روى زمينها مىباشد، در مدت نسبتا كوتاهى تجزيه شده و بر اثر حمله باكتريها كانون عفونت از هم متلاشى مىگردد، مسلم است اگر اين خاصيت در خاك نبود كره زمين در مدت كوتاهى مبدل به يك كانون عفونت مىشد، اصولا خاك خاصيتى شبيه مواد" آنتى بيوتيك" دارد و تاثير آن در كشتن ميكربها فوق العاده زياد است.
بنا بر اين خاك پاك نه تنها آلوده نيست بلكه از بين برنده آلودگيها است و مىتواند از اين نظر تا حدودى جانشين آب شود، با اين تفاوت كه آب حلال است، يعنى ميكربها را حل كرده و با خود مىبرد، ولى خاك ميكربكش است.
اما بايد توجه داشت كه خاك تيمم كاملا پاك باشد همانطور که قرآن در تعبیر جالب خود می گوید:«فَتَيَمَّمُوا صَعيداً طَيِّباً» ؛« با خاك پاكى تيمّم كنيد!»
علاوه بر اینکه تعبیر به« صعید» که از ماده " صعود" گرفته شده اشاره به اين است كه بهتر است خاكهاى سطح زمين براى اين كار انتخاب شود، همان خاكهايى كه در معرض تابش آفتاب و مملو از هوا و باكتريهاى ميكربكش است، اگر چنين خاكى طيب و پاكيزه نيز بود، تيمم با آن اثرات فوق را دارد بدون اينكه كمترين زيانى داشته باشد .
بنابراین تيمّم با خاک پاکیزه علاوه بر اینکه براي اطاعت فرمان خدا و تعبّد به جاي آورده می شود، از آنجا كه، كشندة ميكرُبهاي موذي و منهدم كننده موادّ آلي است نه تنها منافاتی با بهداشت ندارد بلکه می تواند جانشین مناسبی برای آب نیز باشد.
گذشته از اینکه اگر وضو و غسل، بدلي نداشته باشد و بدون بدل، مكرّر نماز خوانده شود روحیه مواظبت برای گرفتن طهارت در شخص ضعيف شده و زمینه های سستی در انجام فرائض دینی برای افراد فراهم گردد.
■ دلیل اينکه هنگام تولد اذان بدون نماز ميگوييم ولي موقع مرگ نماز ميخوانيم چيست؟
دليل اصلي اذان گفتن در گوش کودکي که به تازگي در يک خانواده مسلمان به دنيا آمده، اين است که نخستين صدايي که گوش او دريافت مي کند، اذان و اقامه باشد که شامل توصيف عظمت و بزرگي خداوند متعال است. چون انسان با شهادت دادن به يگانگي خدا، رسالت پيامبر(ص) و ا ...
■ آيا خنده در نماز موجب ابطال نماز مي شود؟
باسلام خدمت شما پرسشگر محترم آيات عظام: امام خميني، اراکي، سبحاني: هفتم: از مبطلات نماز خنده با صدا و عمدي است و چنانچه سهواً هم با هم با صدا بخندد يا لبخند بزند نمازش باطل نمي شود. آيات عظام: - گلپايگاني، صافي گلپايگاني: هفتم: از مبطلات نماز خند ...
■ چرا امام جماعت مساجد براي خواندن نماز پول دريافت مي کنند؟
در پاسخ اين سوال در استفتائات مقام معظم رهبري چنين آمده است«پول گرفتن براي اصل نماز جايز نيست ولي بايد توجه داشته باشيد که معمولا اين پول براي مقدمات آن از قبيل کرايه ماشين يا پول بنزين و امثال ذلک مي باشد لذا اشکال ندارد«اجوبه الاستفتاآت، س 568»
بن ...