■ چرا از ديگر غسلها(مستحب و واجب ) به جز غسل جنابت نمي توان بدون گرفتن وضو نماز خواند؟

پاسخ: علت این امر بازگشت به روایاتي مي نمايد كه در اين زمينه نقل گرديده و در آن بر اين نكته تصريح مي نمايد كه تنها با غسل جنابت است كه مي توان بدون وضو نماز خواند.
به عنوان نمونه امام صادق عليه السّلام در روايتي فرموده اند:«كلّ غسل قبله وضوء إلّا غسل الجنابة»؛« قبل از همه غسل ها وضو است الا در غسل جنابت» و يا در جاي ديگر فرموده اند:«في كلّ غسل وضوء إلّا الجنابة»؛« در همه غسل ها وضو است الا در غسل جنابت»
البته اين حكم يعني« كافي بودن غسل جنابت از وضو و عدم آن در مورد ساير غسل ها» مورد اتفاق نظر همه علما نيست بلكه فتواي برخي مراجع تقليد اين است كه برخي ديگر از غسل ها و حتي برخي غسل هاي مستحبي نيز جايگزين وضو مي شود . دراین زمینه به سوال وجوابي كه در خصوص اين مساله از مراجع صورت پذيرفته توجه فرمایید:
با چه غسل‏هايى مى‏توان نماز خواند؟
آيات عظام امام، بهجت، خامنه‏اى و صافى: تنها با غسل جنابت مى‏توان نماز خواند؛ ولى با غسل هاى ديگر بايد وضو هم گرفت .
آيت‏الله مكارم: با همه غسل‏هاى واجب و مستحب، مى‏توان نماز خواند و گرفتن وضو واجب نيست. اما احتياط مستحب آن است كه در غير غسل جنابت، وضو هم بگيرد .
آيت‏الله فاضل: با همه غسل‏هاى واجب - غير از غسل استحاضه متوسطه - مى‏توان نماز خواند؛ اگر چه احتياط مستحب آن است كه [ در غير غسل جنابت‏] وضو هم بگيرد .
آيات عظام تبريزى، سيستانى، نورى و وحيد: با همه غسل‏هاى واجب و مستحب - غير از غسل استحاضه متوسطه - مى‏توان نماز خواند؛ اگر چه احتياط مستحب آن است كه [ در غير غسل جنابت‏] وضو هم بگيرد .
1394/9/28 ساعت 14:01
کد : 64
لینک مطلب

■ آیا روایت «هرکسی که نماز شب نخواند از شیعیان ما نیست» صحیح است؟

در باب فضیلت نماز شب و جایگاه ویژه آن در بین مستحبات و تأکیدات بسیار زیادی که درباره آن در روایات وجود دارد جای بحث و مناقشه نیست. زیرا مروری بر روایاتی که در باب نماز شب وارد شده است هر جویای مناجات و راز و نیازی را به یقین می رساند و تردیدی برای ...

■ آیا می شود در نماز واجب از روی قرآن بعضی از سوره های بلند را که حفظ نیستیم مانند سور ه جمعه یا سوره انسان را با دردست گرفتن قران از رو خواند؟

خواندن سوره از روی قرآن در نماز اشکالی ندارد . استفتاء مقام معظم رهبری ...

■ چرا ما باید دائما نماز خواندن را که یک عمل تکراری است انجام دهیم؟

آیا غذا خوردن تکراری نیست؟ آیا غذای دیروز مرا از غذای امروز بی نیاز می¬کند؟ همان¬طور که حیات و رشد بدن ما دائما به غذا نیاز دارد، حیات روح ما نیز دائما نیازمند غذا است. تابلوهای راهنمایی و رانندگی اگرچه تکراری هستند؛ ولی همیشه باید باشند چون همیشه ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز