■ با توجه به اين كه ذكر شده انسان فطرتاً عبادت را دوست دارد، چرا ما از عبادتهاى خود لذت نمىبريم؟
پاسخ: گرايش به ذات اقدس اله فطرى است؛ ولى شهوت و غضب نيز به عنوان ابزار كار در نهاد ما وجود دارد. انسان عاقل اين دو را تعديل مىكند نه تعطيل. انسان جاهل شهوت و غضب را امير فطرت مىكند. در اين حال، فطرت اسير و در بين غرائز دفن مىشود؛ و از فطرت مدفون شده كارى ساخته نيست: «لَقَدْ خابَ مَنْ دَسّيها» .
اگر كسى نفس ملهمه را كه به توحيد گرايش دارد دفن كرد، ديگر اثرى از آن ظاهر نمىشود؛ يعنى از عبادت لذت نمىبرد. فطرت شفاف و شكوفا شده، از عبادت لذت مىبرد. اگر بخواهيم از عبادت لذت ببريم، بايد جداً از مال حرام بپرهيزيم.
كسى كه جز حلال نمىخورد و جز به حلال نمىانديشد، حتماً از عبادت لذت مىبرد. چنان كه انسان گرفتار سرماخوردگى و گرفتگى بينى از بوى خوش لذت نمىبرد و چشم ضعيف و كم نور لذت مشاهده مناظر زيبا را در نمىيابد، انسان گنهكار نيز از عبادت لذت نمىبرد. فطرت شفاف و شكوفا شده از عبادت لذت مىبرد.
■ با سلام
چگونه می توان به فایل کامل پایان نامه ها دسترسی داشت؟
با سلام و احترام
باید به خود دانشگاه هایی که پایان نامه برای آنها نوشته شده است ، سر بزنید. یا تماس بگیرید.
نام دانشگاه ها در خلاصه پایان نامه ها آمده است ...
■ نحوه خواندن حمد و سوره در نماز جماعت
آیت الله خامنه ای؛ «در رکعت اول و دوم نماز ظهر و عصر بنابر احتیاط واجب، مأموم نباید حمد و سوره بخواند ولى مستحب است به جاى آن ذکر بگوید.» ...
■ بیشتر نمازهای صبحم قضا می شود. براي خواندن نماز صبح چه کنيم تا همت بلند شدن پيدا کنيم؟ در خواب احساس مىكنم كه دارم وضو مىگيرم و نماز مىخوانم، اما حوصله بلند شدن را ندارم؟ آيا از نظر روايات راه حلي وجود دارد؟
قبل از هر چیز در خصوص اهمیت نماز صبح باید بگوئیم که رسول خدا صل الله عليه و آله فرمودند:« فَمَنْ صَلَّى الْمَغْرِبَ وَ الْعِشَاءَ الْآخِرَةَ وَ صَلَاةَ الْغَدَاةِ فِي الْمَسْجِدِ فِي جَمَاعَةٍ فَكَأَنَّمَا أَحْيَا اللَّيْلَ كُلَّه» ؛ هر کسی که نماز ...