■ با توجه به اين كه ذكر شده انسان فطرتاً عبادت را دوست دارد، چرا ما از عبادتهاى خود لذت نمىبريم؟
پاسخ: گرايش به ذات اقدس اله فطرى است؛ ولى شهوت و غضب نيز به عنوان ابزار كار در نهاد ما وجود دارد. انسان عاقل اين دو را تعديل مىكند نه تعطيل. انسان جاهل شهوت و غضب را امير فطرت مىكند. در اين حال، فطرت اسير و در بين غرائز دفن مىشود؛ و از فطرت مدفون شده كارى ساخته نيست: «لَقَدْ خابَ مَنْ دَسّيها» .
اگر كسى نفس ملهمه را كه به توحيد گرايش دارد دفن كرد، ديگر اثرى از آن ظاهر نمىشود؛ يعنى از عبادت لذت نمىبرد. فطرت شفاف و شكوفا شده، از عبادت لذت مىبرد. اگر بخواهيم از عبادت لذت ببريم، بايد جداً از مال حرام بپرهيزيم.
كسى كه جز حلال نمىخورد و جز به حلال نمىانديشد، حتماً از عبادت لذت مىبرد. چنان كه انسان گرفتار سرماخوردگى و گرفتگى بينى از بوى خوش لذت نمىبرد و چشم ضعيف و كم نور لذت مشاهده مناظر زيبا را در نمىيابد، انسان گنهكار نيز از عبادت لذت نمىبرد. فطرت شفاف و شكوفا شده از عبادت لذت مىبرد.
■ به کدام دلیل قرآنی ثابت می کنید نماز واجب است؟
آیات زیادی وجود دارد که در اینجا به دو آیه اشاره می نماییم :
1- « فاقیموا الصلوه ان الصلوه کانت علی المومنین کتابا موقوتا » ( نساء / 103) نماز را انجام دهید زیرا نماز وظیفه ثابت و معینی برای مومنان است.
« اقیموا » صیغه امر است و امر نیز بر واج ...
■ منظور از سبك شمردن نماز در حديث معروف امام صادق(ع) چيست؟لطفا مصاديق سبك شماري نماز را بيان نمائيد.
در روايت معروف امام صادق عليه السلام آمده است:« إِنَّهُ لَا يَنَالُ شَفَاعَتَنَا مَنِ اسْتَخَفَّ بِالصَّلَاةِ» ؛« شفاعت ما شامل کسی که نمازرا سبک بشمارد نمی شود.»
مقصود از سبك شمردن نماز، این است که انسان برای نماز ارزش و اهميت لازم و شایسته را قائ ...
■ در نماز شب و سحر خیزی قدری کسل هستم، لطفاً راهنمایی فرمایید؟
آیت الله العظمی بهجت رضوان الله علیه: کسالت در نماز شب به این رفع می شود که بنا بگذارید هر شبی که موفق (به خواندن آن) نشدید، قضای آن را بجا بیاورید.
...