■ مگر نه اینکه با ارزش ترین اعمال خدمت به مردم است ! پس اگر کسی به دیگران خدمت بکند مثل کسانی که با اختراعات خود به مردم خدمت می کنند دیگر چه نیازی به نماز دارد ! آیا این خدمات جای نماز رو پر نمی کنه؟

پاسخ: بدیهی است ریشه و عامل خدمات، ارزنده تر از یک خدمت است زیرا کسی که انگیزه خدمت را در درون خود باروز کند، خدمات فراوانی را از خود بروز خواهد داد و یکی از مهم ترین آثار نماز آن است که ریشه پاکی ها و انگیزه ساز خدمات است. علاوه بر این که نبايد فراموش كرد كه بالاتر از خدمت به مردم خدمت به خالق و پروردگارعالميان در روي زمين مي باشد و نماز خدمت به خداوند متعال است که هیچ چیز جایگزین آن نمی شود.
امام صادق(عليه السلام ) فرموده اند:« إِنَّ طَاعَةَ اللَّهِ خِدْمَتُهُ فِي الْأَرْضِ فَلَيْسَ شَيْ‏ءٌ مِنْ خِدْمَتِهِ تَعْدِلُ الصَّلَاة» ؛« پيروي و اطاعت از پروردگار خدمت كردن به او در زمين است و هيچ چيز در خدمت به پروردگار معادل نماز نيست.»
دستورات دين مقدس اسلام هرکدام در جاي خود خوب و مناسب است و هر کدام اثر و نورانيت و کمال بخشي خاص خود را دارد. همان گونه که سيري جاي تشنگي را نمي گيرد و سيرابي جايگزين گرسنگي نمي شود، در تعاليم اسلا نيز خدمت به خلق - همچون اختراعات مفید - جاي نماز را نمي گيرد و نماز جايگزين خدمت به مردم نمي شود.
البته در مورد نمازهاي مستحبي مي توان گفت که اگر با خدمت به مردم تعارضي داشته باشد به اين معنا که خواندن نماز مستحبي مانع انجام خدمت مهم و لازمي که ديگري نمي تواند آن را انجام دهد و تنها از عهده من بر مي آيد در اين صورت خدمت به خلق حق تقدم دارد.
نکته مهم اين است که معمولا همین تعارض و تقابل ميان نماز مستحبي و خدمت به خلق موردي و مختص موارد خاصي است و اين گونه نيست که من هميشه نماز مستحبي و نافله را به خاطر خدمت به مردم ترک کنم چون اين خود از دام هاي شيطان براي محروم کردن بندگان مومن از فيض نماز مستحبي است.
در پایان خوب است این نکته را نیز یادآور شویم که خدمت به خلق دامنه وسيعي دارد و اگر چه به طور قطع هرگونه خدمت به خلق خدا هر چند به ظاهر ناچيز باشد موجب پاداش و ثواب است، چنان كه پيامبر اكرم(ص) فرموده‏اند:«من رفع حجراً عن الطريق كتبت له حسنة» ؛«هر كس سنگى را از راه مردم بردارد براى آن حسنه و ثوابى نوشته مى‏شود».
اما اگر اين خدمت از راه تعليم و هدايت ديگران باشد، ارزش فوق‏العاده‏اى دارد؛ پيامبر اكرم به امام على(ع) فرمود« لَأَنْ يَهْدِيَ اللَّهُ عَلَى يَدَيْكَ عَبْداً مِنْ عِبَادِ اللَّهِ خَيْرٌ لَكَ مِمَّا طَلَعَتْ عَلَيْهِ الشَّمْسُ مِنْ مَشَارِقِهَا إِلَى مَغَارِبِهَا» ؛«اگر خداوند به دست تو كسى را هدايت كند براى تو از همه چيز كه خورشيد بر آن طلوع و غروب كند بهتر است‏» و یا در خصوص خدمت به مردم در مسیر علم آموزی امام صادق(ع) فرموده‏اند:« مَنْ عَلَّمَ خَيْراً فَلَهُ مِثْلُ أَجْرِ مَنْ عَمِلَ بِه‏» ؛«كسى كه به ديگرى چيزى بياموزد براى او مثل پاداش آن كه به آن علم عمل مى‏كند پاداش هست».
1394/9/28 ساعت 13:57
کد : 53
لینک مطلب

■ چرا در اسلام نسبت به شرکت در نماز جماعت این ‏همه سفارش شده است؟

درباره ارزش نماز جماعت، رسول خدا (ص) فرمودند: نماز کسی که صدای اذان را بشنود و بی‌سبب در نماز جماعت شرکت نکند، ارزشی ندارد. (1) در حدیثی دیگر آمده است: «هر که نماز جماعت را دوست ‏داشته باشد، خدا و فرشتگان [نیز] او را دوست خواهند داشت». (2) در کنار ...

■ علت سستی برخی نو جوانان نسبت به نماز چیست؟ راهکار درمان آنها چیست؟

سلام علیکم در این رابطه مقاله ای در سایت قنوت هست که به ابعاد این موضوع پرداخته است. ■ علت نماز گریزی در جوانان چیست؟ http://qunoot.net/App/reads.item.php?showid=2142 ...

■ با سلام طریقه غسل با پای شکسته ،گچ گرفته شده چگونه است.

باید غسل جبیره ای انجام دهید، به این صورت که بعد از شستن سر و گردن و شستن مقداری از بدن ــ حتی انگشتان پا ــ که در گچ نیست، به نیت غسل دست تر روی گچ بکشید و اگر به دلیلی ــ مانند نجس بودن گچ ــ ممکن نیست روی گچ دست تر بکشید، روی آن پارچه یا پلاستیک ق ...
:
#131
01:24:06 - 1394/10/10
سوال احمقانه جوابش سکوته
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز