■ چگونه کیفیت نمازمان را بالاتر ببریم؟

پاسخ از طرف محمدسعید اختریان پور: در پاسخ به چند مورد اشاره می‌کنیم:
1.يادگرفتن احكام
احکام نماز را بدانیم تا مطمئن شویم نمازمان صحیح است؛ چون نماز باطل مثل زدن رمز اشتباه برای باز شدن یک در رمزدار است.
2.توجه به آداب ظاهري نماز
دو مورد از مهمترین آداب ظاهری انتخاب مكان مناسب و لباس مناسب است:
انتخاب مکان مناسب: نماز در مکان پاکیزه، آرام و به دور از چیزهایی که باعث حواس ‌پرتی می‌شود. که بهترین مکان، مسجد است.
انتخاب لباس مناسب: نماز در لباس کثیف و سیاه و تنگ، مکروه است و نماز در لباس تمیز و خوشبو و با عبا مستحب است. (1)
3.پرهيز از حركت‌هاي زائد در نماز
برای نمونه از بازی کردن با ریش و انگشتان و توجه به اطراف پرهیز شود. پيامبر اکرم (ص) فرمود: "نماز كسی که در حال نماز، به کسی كه سمت راست يا چپ اوست از روى عمد نگاه کند، كامل نيست". (2)
4.انجام نماز در اول وقت
امام صادق (ع) فرمودند: نماز اول وقت سرشار از خشنودی خدا و نماز آخر وقت مشمول عفو خداوند می‌شود و عفو جز در مورد گناه صدق نمی‏كند. (3)
گويي كسي كه نماز را آخر وقت مي‌خواند، سزاوار سرزنش و مجازات است و اين نماز، تنها موجب بخشودگي‌اش مي‌شود. چنین نمازی کجا و نمازی که خشنودی پروردگار را به دنبال دارد کجا؟
5.تلاش برای افزایش حضور قلب
انسان باید بکوشد هر چیزی را که توجه او را در نماز از بین ببرد، کنار بگذارد و وقتی وارد نماز شود، تمام فکر و ذکرش متوجه عظمت پرودگار و گفتگو با او باشد.
6.توجه به معاني و اسرار نماز
نماز، دارای اسراری است که اهل‏بیت (علیهم السلام) آن را بیان نموده اند و بعضی از علما نیز در این‏باره کتاب‌هایی نوشته‌اند که مطالعه آن نماز ما را بهتر می کند.
7.اهميت دادن به نماز جماعت
امام باقر (ع) فرمودند: نماز کسى که از روى بى‌میلى، نماز جماعت را ترک کند، و از اجتماع مؤمنان بدون علت کناره‌گیرى نماید، پذیرفته نیست. (4)
8.داشتن نظم و برنامه در کارها
انسان منظم هر کاری را سر وقت آن انجام می‌دهد، لذا موقع نماز هم مي‌داند در حال حاضر تنها كارش نماز است؛ ولي انسان نامنظم که کارهایش درهم و برهم است، هیچ کاری را با توجه تمام و به ‏طرز درست انجام نمی‌دهد در نتیجه موقع نماز هم در فکر کارهای نصفه و نیمۀ دیگر خود است و این باعث می‌شود با تمام وجود در اختیار نماز نباشد و ذهنش دائم از این شاخه به آن شاخه بپرد.
حال فرمایش رسول خدا (ص) بهتر درک می‌شود که فرمود: "هنگامی که انسان مشغول نماز می‌شود، شیطان به سراغ او می‏آید و می‏گوید به یاد فلان مطلب باش به یاد فلان مطلب باش (و به حدی حواس انسان را پرت می‏کند) که شخص نمی‏داند بالأخره چند رکعت نماز خوانده است". (5)
__________________
(1)ر.ک: رساله‌های عملیه، بخش مستحبات و مكروهات لباس نمازگزار.
(2)"مَنْ عَرَفَ مَنْ عَلَى يَمِينِهِ و شِمَالِهِ مُتَعَمِّداً فِي الصَّلَاةِ فَلَا صَلَاةَ لَهُ" (مجلسی، بحار الانوار، ج‏81، ص 249).
(3)"أَوَّلُ الْوَقْتِ رِضْوَانُ اللَّهِ و آخِرُهُ عَفْوُ اللَّهِ و الْعَفْوُ لَا يَكُونُ إِلَّا مِنْ ذَنْبٍ" (شیخ صدوق، من لایحضره الفقیه، ج1، ص217).
(4)حَمَّادٌ عَنْ حَرِيزٍ عَنْ زُرَارَةَ و الْفُضَيْلِ قَالَا قُلْنَا لَهُ الصَّلَوَاتُ فِي جَمَاعَةٍ فَرِيضَةٌ هِيَ فَقَالَ: "الصَّلَوَاتُ فَرِيضَةٌ و لَيْسَ الِاجْتِمَاعُ بِمَفْرُوضٍ فِي الصَّلَاةِ كُلِّهَا و لَكِنَّهَا سُنَّةٌ و مَنْ تَرَكَهَا رَغْبَةً عَنْهَا و عَنْ جَمَاعَةِ الْمُؤْمِنِينَ مِنْ غَيْرِ عِلَّةٍ فَلَا صَلَاةَ لَهُ" (کلینی، اصول کافی، ج6، ص 321).
(5)شیخ صدوق، من لایحضره الفقیه، ج1، ص216.

محتوا : برنامه اندرویدی پرسمان نماز
1401/8/9 ساعت 10:18
کد : 455
لینک مطلب

■ چرا خداوند هیچ جای قرآن نگفته نماز را بخوانید و گفته نماز را برپا دارید؟

منظور از اقامه نماز، یعنی نماز کامل و با رعایت همه ارکان و حدود و شرائط آن، همان گونه كه پيامبر اسلام (صلی الله علیه و آله) بيان كردند. «علامه طباطبایی» می گوید: اقامه، به معناى به پا داشتن هر چيز است به نحوى كه تمامى آثار آن چيز مترتب بر آن شود، و ه ...

■ چرا قضای نماز در ایام عادت ماهیانه از زنان خواسته نشده است ولی قضای روزه ها را بایستی بجا آوردند؟

يكي از حكمت هاي آن را ابي بصير از امام صادق (علیه السلام) نقل كرده است، ایشان مي گويد: سؤال كردم كه چرا زن حائض روزه اش را بايد قضا كند ولي نمازش را قضا لازم نمي باشد حضرت فرمودند: « زيرا روزه در يك ماه فقط واجب مي باشد ولي نماز در هر شبانه روز از سا ...

■ معنای «وتیره» چیست؟ و چرا به نافله عشاء، «نماز وتیره» گفته می‌شود؟

نماز «وتیره»، دو رکعت نافله نماز عشاء است که بعد از آن و به صورت نشسته خوانده می‌شود.[1] «وَتیره» از ریشه «وتر»، در لغت معانی گوناگونی آمده است؛ مانند: 1. شیوه و روش؛[2] 2. قسمتی از خانه یا اتاق که به وسیله ستون از بخش‌های دیگر جدا و مستقل می‌شود. ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز