■ چرا نماز بخوانیم؟

پاسخ:
ما به چند علت اشاره می‌کنیم:
1. سپاس‌گزاری
سپاس‌گزاری در برابر نعمت و هدیه در فطرت و عقل هر انسانی هست؛ آن هم به‌گونه‌ای که رضایت نعمت‌دهنده را در پی داشته باشد و خدواند نماز را وسیله‌ای برای تشکر از نعمت هایش قرار داده است.
2. یاد خداوند
یاد خدا انسان را در سختی‏های زندگی یاری می‌کند و نماز بهترین وسیله‏ برای یاد خداست. خداوند به حضرت موسی (ع) می‏فرماید: و نماز را بپادار تا به ياد من باشى. (1)
3. کسب آرامش
نیاز به آرامش یکی از نیازهای فطری بشر است. خداوند می‏فرماید: با یاد خداوند دل آرام می گیرد « أَلا بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوب‏ » (2) و بالاترین مصداقِ یاد خدواند اقامه نماز است. « وَ أَقِمِ الصَّلاةَ إِنَّ الصَّلاةَ تَنْهى‏ عَنِ الْفَحْشاءِ وَ الْمُنْكَرِ وَ لَذِكْرُ اللَّهِ أَكْبَرُ» (3)
4. آمرزش گناهان
پیامبر اکرم (ص) نماز را به چشمۀ آبی تشبیه کردند که انسان هر روز پنج بار در آن شستشو می‌کند که در این صورت هیچ آلودگی‌ای بر او نخواهد ماند. نماز نیز این‌گونه انسان را از گناهان پاک می‌گرداند. (4)
5. رهایی از گناه
به تصریح قرآن: نماز بازدارندۀ از فحشا و منکر است (5)؛ یعنی با نماز کسی که اهل گناه است کم‌کم این آلودگی از او رفع شود و آنکه اهل گناه نیست، نسبت به گناه، نوعی عصمت پیدا کند و هواهای نفسانی بر او غلبه نکنند و گناه از او دفع گردد. به ‏عبارتی نماز هم جنبۀ پیشگیری از گناه دارد و هم درمان بیماری گناه.
6. رهایی از شر شیطان
به فرمودۀ قرآن کریم شیطان دشمن قسم خوردۀ انسان است. (6) پیامبر اعظم (ص) فرمودند: همواره شیطان از کسی که بر نمازهای پنج‏گانه‏اش محافظت می‏کند فرار می‏کند؛ ولی اگر شخص نمازهایش را تباه کرد، شیطان بر او جرأت پیدا می‏کند و او را به ارتکاب گناهان بزرگ وارد می‌کند. (7)
__________________
(1)«وَ اَقِمِ الصَّلاهَ لِذِکری» ؛ (طه: 14)
(2)(رعد: 28)
(3)(عنکبوت: 45)
(4)رَسُولُ اللَّهِ (ص) : "إِنَّمَا مَثَلُ الصَّلَاةِ فِيكُمْ كَمَثَلِ السَّرِيِّ و هُوَ النَّهَرُ عَلَى بَابِ‏ أَحَدِكُمْ‏ يَخْرُجُ إِلَيْهِ فِي الْيَوْمِ و اللَّيْلَةِ يَغْتَسِلُ مِنْهُ خَمْسَ مَرَّاتٍ فَلَمْ يَبْقَ الدَّرَنُ مَعَ الْغُسْلِ خَمْسَ مَرَّاتٍ و لَمْ تَبْقَ الذُّنُوبُ مَعَ الصَّلَاةِ خَمْسَ مَرَّاتٍ" (شیخ صدوق، من لا يحضره الفقيه، ج‏1، ص212 و 211).
(5)انَّ الصَّلاهَ تَنهی عَنِ الفَحشاءِ وَ المُنکَر ؛ (عنکبوت: 45)
(6)«فَبِعِزَّتِكَ‏ لَأُغْوِيَنَّهُمْ‏ أَجْمَعِينَ‏ إِلَّا عِبادَكَ مِنْهُمُ الْمُخْلَصِينَ‏» (ص :82)
(7)"لَا يَزَالُ الشَّيْطَانُ ذَعِراً مِنَ الْمُؤْمِنِ مَا حَافَظَ عَلَى الصَّلَوَاتِ الْخَمْسِ فَإِذَا ضَيَّعَهُنَّ تَجَرَّأَ عَلَيْهِ فَأَدْخَلَهُ فِي الْعَظَائِمِ" (کلینی، اصول کافی، ج‏3، ص269).

محتوا : برنامه اندرویدی پرسمان نماز
1397/2/5 ساعت 13:55
کد : 454
لینک مطلب

■ چرا در نماز میت رکوع و سجده وجود ندارد؟ معنا و فحوای تکبیرهایش چیست؟

1. علت رکوع و سجده نداشتن نماز میت، این است که این نماز در حقیقت نماز واقعی نیست؛ لذا شرایط نماز واقعی را ندارد؛ مانند طهارت لباس، پاکی بدن از نجاست و...، بلکه دعایی است که مؤمنان در حق میت می‌کنند. شخصی از امام صادق(ع) پرسشی مشابه را پرسید، امام(ع) ...

■ دوستي دارم كه نماز را ترك كرده. او در توجيه كارش مي گويد حديثي از اميرالمؤمنين علي(ع) داريم كه فرموده:«اگر يک لحظه حضور قلب در نماز نداشته باشم، نماز نمي خوانم.» مي خواستم سوال کنم، آيا در کتب روايي معتبر ما چنين حديثي نقل شده است؟

اولا: پس از بررسي منابع روايي به چنين روايتي دست نيافتيم و اين جمله نه تنها از حضرت علي ( عليه السلام ) بلكه از هيچيك از معصومين (عليهم السلام ) نقل نگرديده است. ثانيا: يكي از صفات معصومين ( عليهم السلام ) همان عصمت آنها از خطا، اشتباه، نسيان و دوري ...

■ انجام برخي دستورات ديني نظم زندگي و نظم فيزيولوژيک ما را به هم مي زند مثلاً شب زنده داري باعث مي شود که در طي روز به علت کم خوابي با سردرد يا عدم تمرکز مواجه باشيم يا مثلاً رفتن به نماز جماعت باعث گرفته شدن وقت و بازماندن از کارهاي مهم علمي و شغلي مي شود، چاره چيست؟

عنوان مقدمه بايد عرض كنيم: خداوند متعال تمام آفرينش را براساس نظم استوار نموده است و در دستگاه خلقت، هر پديده اي جاي خاصي دارد و مأموريت و كار ويژه اي به عهده دارد. كرات آسماني در مدار معيّني حركت مي كنند، فصول سال و گذشت شب و روز نظم خاصي دارد و خل ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز