■ آیا پس از حمام کردن بدن ما تمیز نیست؟ پس چرا پس از شستن کامل بدن باید وضو گرفت؟

پاسخ: فلسفه وضو، تنها پاکیزگی نیست. وضو یک ظاهری دارد که نشاط آور و پاکیزه کننده است؛ اما یک باطنی دارد که پاک کردن اعضا از گناهان است و آمادگی برای پاک حاضر شدن در محضر خداست. منظور پاکی از گناه است. وضو یک عبادت است و هر عضو که شسته می‌شود گناهان آن عضو را نیز می‌شوید. البته چشم ما تنها ظاهر را می‌بیند و باطن وضو را نمی‌بیند؛ اما آنها که باطن را دیده‌اند فرمودند:
حضرت رسول (ص) مي‌فرمايند: كسي كه دست او به آب مي‌رسد شيطان از او دور مي‌شود و چون صورت مي‌شويد حق تعالي روی او را سفيد و نوراني مي‌گرداند و چون دستها را مي‌شوید حق تعالي غلّ آتشين... بر دستهاي او حرام مي‌كند و چون مسح سر مي‌كشد گناهان را از او دور مي‌گرداند و چون پاها را مسح مي‌كند خدا او را بر صراط مي‌گذراند در روزي كه قدم‌ها بر صراط بلغزد و به جهنم افتد.( . شرح من لايحضره الفقیه باب علت وضو ـ ص 146)
همچنانکه فرمودند: «انّ امّتي الغُرّا المحجّلون من آثار الوضوء يوم القيامه»، همانا امت من كه در بين امتها پيشاني سفيد و دست و پا سفيد باشند از آثار وضو در روز قيامت. (در روايت ديگر آمده است كه به اين نور در بين سائر امتها شناخته مي‌شوند)
نقل شده که يكي از صلحا را خواب ديدند كه نوري از دست و پاهاو پيشاني او ساطع بود كه آفتاب پيش او جلوه نمي‌نمود و در بساتين بهشت مي‌گرديد، به او گفتند: مگر در دنيا تو را چه عملي بود كه اثر آن چنين ظاهر گشت؟ گفت: در دنيا پيوسته با وضو بودم.( آیت الله طهرانی ، اسرار الصلوة.)
امام كاظم(ع) نیز فرموده اند: هركس براي نماز مغرب وضو بگيرد، آن وضو كفاره گناهاني خواهد بود كه در آن روز از او سرزده باشد جز گناهان كبيره و هر كس براي نماز صبح وضو بگيرد، كفاره گناهانش كه در شب واقع شده است خواهد شد مگر گناهان كبيره.


آيت الله جوادي آملي در این خصوص می فرمایند: در وضو شستن صورت و دستها و مسح سر و پاها سرّي دارد، شستن «صورت» در وضو يعني خدايا! هر گناهي كه با اين صورت انجام داده ام، آن را شستشو مي‌كنم كه با صورت پاك به جانب تو عبادت كنم و با پيشاني پاك سر بر خاك بگذارم. شستن «دستها» يعني خدايا! از گناه، دست شستم و از گناهاني كه با دست مرتكب شده ام، دستم را تطهير مي‌كنم. مسح «سر» يعني خدايا! از هر خيال باطل و هوس خام كه در «سر» پرورانده ام، مغزم را تطهير مي‌كنم و آن خيالهاي باطل را از فكرم به دور مي‌اندازم. مسح «پا» يعني خدايا! من از جاي بد رفتن پا مي‌كشم و اين پا را از هر گناهي كه با آن انجام داده ام تطهير مي‌كنم.
1396/6/1 ساعت 12:08
کد : 388
لینک مطلب

■ چنانچه کسی تشهد را سهواً نخوانده و بعد از نماز هم قبل از بجا آوردن قضای تشهد کاری که نماز را باطل می کند انجام داده، وظیفه او چیست؟

فتوای برخی از مراجع تقلید به شرح زیر است: دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی): در فرض سؤال هر زمانی که یادش آمد بلا فاصله قضاى تشهد فراموش شده را بجا بیاورد و دو سجده سهو نیز بعد از آن بخواند و نمازش صحیح مى‌باشد. دفتر حضرت آی ...

■ آیا حتما باید نماز را به این شکل رکوع و سجود انجام دهیم؟ چه اشکالی دارد مانند مسیحیان ایستاده و با احترام مناجات کنیم؟

در ابتدا باید دانست؛« تنوع» و« تحرک» علاوه بر معانی بلند حمد و سوره و اذکار نماز از ویژگی های ممتاز«نماز» نسبت به سایر انواع عبادت ها در ادیان مختلف است و این نشانه جامعیت و برتری اسلام است. یکی از آثر تنوع و تغییر وضعیت چه بسا ایجاد حس هشیاری و دوری ...

■ همين طور كه مي دانيد نماز اول وقت فضيلت بسياري دارد. حال مي خواستم بپرسم كه اگر به دلائلي نتوان نماز را اول وقت خواند، چه كاري مي توان انجام داد تا جبران ديركرد آن باشد؟( در جايي خواندم كه يكي از بزرگان براي ديركرد نماز صدقه مي دادند.)

در روايات اسلامي در اين مورد چيزي بيان نشده است و اقدام برخي از بزرگان مبني بر نذر نمودن جهت پرداخت صدقه در صورت به تاخير افتادن نمازشان از اول وقت و يا محروم كردن خود از برخي امور مورد علاقه شان، همه و همه در جهت تربيت و تنبيه نفس براي جلوگيري از تك ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز