■ فلسفه اینکه در نماز عید خطبه ها را بعد از نماز می خوانند اما در نماز جمعه این مساله برعکس می باشد چیست؟
پاسخ: امام رضا علیه السلام در تبیین علت این مساله فرموده اند:« به خاطر آن كه جمعه امر مستمر و دائمى است و در هر ماه چند مرتبه و در هر سال تعداد زيادى مراسم نماز جمعه اجراء مىشود و قاعدتا و غالبا هر امرى كه بر مردم زياد تكرار شد از آن ملول شده و حتى الامكان سعى مىكنند آن را ترك كنند لذا در نماز جمعه خطبه را اوّل قرار دادند تا بدين وسيله مردم را نگه داشته تا در نماز شركت كنند و امّا نماز عيدين در هر سال دو مرتبه انجام مىشود و آن از نماز جمعه اعظم و اهمّ مىباشد و ازدحام و اجتماع شركتكنندگان در آن بيشتر و مردم در آن راغبتر هستند و به فرض اگر بعد از نماز برخى و اندكى از مردم متفرق شوند عموم و اكثرشان باقى مىمانند و همان طورى كه گفتيم نفرات متفرقين زياد و كثير نيست تا با پراكندهشدنشان نماز سبك شمرده شود و موجب استخفاف آن فراهم گردد .
■ خواندن نماز والدین چگونه است؟ آیا میتوان آنرا برای پدربزرگ و مادر بزرگ نیز خواند؟
در برخی از منابع روایی - البته بدون آنکه صریحاً مستند به روایتی شود - نمازی تحت عنوان «نماز والدین» چنین نقل شده است:
این نماز دو رکعت است؛ در رکعت اول بعد از حمد، ده مرتبه آیه «رَبَّنَا اغْفِرْ لِی وَ لِوَالِدَیَّ وَ لِلْمُؤْمِنِینَ یَوْمَ یَقُو ...
■ چرا حتما باید نماز را به عربی خواند؟
ابتدا لازم است بدانیم كه تنها نماز و لبیک در حج است که باید به عربی بیان شود وگرنه هيچ تكليف واجب ديگري نيازمند قرائت عربي نیست.
به برخی از دلائل خواندن نماز به عربی اشاره میکنیم:
1.اصل تعبّد
خداوند دستور به عربی خواندن نماز داده و چون روح عبادت ...
■ چگونه آیه « وَ يُؤْتُونَ الزَّكاةَ وَ هُمْ راكِعُونَ» درباره انگشتر دادن امیرالمؤمنین به فقیر در نماز است در حالی که مطابق فتواى فقهاى شيعه «زكات به انگشتر تعلق نمى گيرد»؟
اين زكات اصطلاحى كه امروز به كار مى رود، در عرف فقها عَلَم شده است براى زكات واجب، و الّا در قرآن اين طور نيست كه هرجا دارد: «يُقِيمُونَ الصَّلاةَ وَ يُؤْتُونَ الزَّكاةَ» مقصود همين زكات واجب است. بلکه به طور كلى انفاقِ هر كار خير را زكات مى گويند. ...