■ بنده يک دوست و هم اتاقی دارم که نماز نمي خواند، سوال من اين است كه با وجود اينکه تقريبا به يک اندازه در درس خواندن تلاش مي کنيم ولي او به مراتب از من در کسب نمره موفق تر است وبسيار خوش شانس و خوش اقبال بوده و همیشه با غرور می گوید خدا با من است.حال سوال من اين است چگونه اين فردي که نه مقيد به نماز است، نه مقيد به روزه و واجبات است و از ارتکاب بعضي معاصي که بنده مرتکب نمي شوم ابايي ندارد پس چرا از من موفق تر است؟

پاسخ: در این باره گفتنی است؛ موفقیت تحصیلی و پیشرفت های مادی به طور معمول مرهون تلاش و استعداد انسان است. چه بسا این فرد از استعداد و دقت بیشتری بهره مند باشد. بنابراین در هنگام مقایسه باید توجه داشته باشیم که در شرایط مساوی با بهره هوشی مساوی و وقت گاری یکسان به نتیجه گیری اقدام کنیم.
بدیهی است که هرگاه دو نفر با بهره هوشی و دقت و زمان یکسان، تلاشی را آغاز کنند به طور بدیهی فردی که از عوامل معنوی نیز بهره مند باشد از شرایط مناسب تر و آرامش بیشتر نیز برخوردار خواهد بود. متاسفانه گاهی در هنگام مقایسه یک نفر با هوش بیشتر و با تلاشی بیشتر با یک نفر دیگر که مذهبی است اما هوش و تلاش کمتری دارد مقایسه می شود، در حالی که اگر امکانات و شرایط مساوی باشد به طو حتم جوانان مؤمن، با انگیزه و پشتکار بیشتر خواهند بود و موفقیت های آنها چشمگیر است چنان که اکنون در برخی پروژه های جهاد دانشگاهی یا صنایع مختلف هسته ای، هوا و فضا و ...، نمونه های فراوانی از جوانان مذهبی و تحصیل کرده و دارای رتبه های خوب علمی و تخصصی دیده می شود.
علاوه بر این که در زندگی باید به ادامه و پایان راه نیز اندیشید. کسانی که موقعیت دارند اگر آلوده به گناه شوند به طور معمول رفته رفته موفقیت های آنها کم می شود، اما کسانی که علاوه بر تحصیل و تلاش زندگی پاک دارند روند رو به رشد را طی می کنند. خداوند متعال می فرماید:«إنّ اكرمكم عند الله أتقيكم» تقوا،‌ عمق دين است. اگر تقوا داشته باشيد رستگار خواهيد شد. اين يك قانون تخلف ناپذير است. خداوند در سوره شمس 11 بار قسم ياد مي كند تا بفرمايد كه« قد أفلح من زكّيها» همانا كسي كه تزكيه (و تقوا)[ پيشه] كرد رستگار مي شود. مفهوم آن اين است كه انسان بي تقوا كه اهل غيبت،‌بد دهاني و.... است،‌ نماز نمي خواند‌ و روزه نمي گيرد، قطعاً رستگار نخواهد شد مگر اين كه از اين مسير اشتباه برگردد.
علاوه بر این موفقیت هاي دنيوي نشانه محبوب بودن نزد خداوند نيست. در سوره« زخرف» به تمامی کسانی که ممکن است موفقیت های مادی را به عنان معیار دوری و نزدیکی افراد به خدا قرار دهند چنین پاسخ می دهد:
«اگـر بهره مندي كفار از مواهب مادى سبب نمى شد كه همه مردم، امّتِ واحد گمراهى شوند، ما براى كسانى كه كافر مى شدند خانه هائى قرار مى داديم با سقفهائى از نقره و نردبان هائى كه از آن بالا روند!
و براى خانه هاى آنها درها و تختهائى (زيبا و نقره گون ) قرار مى داديم كه بر آن تكيه كنند.و انواع وسائل تجملى، ولى تمام اينها متاع زندگـى دنياست و آخرت نزد پروردگارت از آن پرهيزگاران است.هر كس از ياد خدا رويـگـردان شود شيطانى را به سراغ او مى فرستيم و همواره قرين او باشد.و آنها (شياطين ) اين گروه را از راه خدا باز مى دارند، در حالى كه گمان مى كنند هدايت يافتگان حقيقى آنها هستند.»
1394/10/5 ساعت 11:52
کد : 221
لینک مطلب

■ چرا خداوند هیچ جای قرآن نگفته نماز را بخوانید و گفته نماز را برپا دارید؟

منظور از اقامه نماز، یعنی نماز کامل و با رعایت همه ارکان و حدود و شرائط آن، همان گونه كه پيامبر اسلام (صلی الله علیه و آله) بيان كردند. «علامه طباطبایی» می گوید: اقامه، به معناى به پا داشتن هر چيز است به نحوى كه تمامى آثار آن چيز مترتب بر آن شود، و ه ...

■ معناى وضو چيست؟ در کجای قرآن آمده که باید قبل از نماز اینگونه دست و صورت خود را بشوییم؟

«وضو» در لغت به معناى نظافت و پاكيزه كردن است‏ و در اصطلاح فقه عبارت است از: شستن مخصوص؛ كه مى‏توان آن را به دو صورت انجام داد: ترتيبى و ارتماسى. وضوى ترتيبى بدين صورت است كه به قصد قربت و اطاعت از فرمان خدا، ابتدا صورت و سپس دست راست و بعد دست چپ ...

■ من قبل از ورود به دانشگاه نمازهايم را مي خواندم ولي نه اول وقت ولي بعد از ورود به دانشگاه بيشتر نمازهايم را به جماعت مي خوانم و دو سالي است که وقتي موقع نماز مي شود در هر جا و هر حالي که باشم( منزل-خيابان-تماشاي فوتبال) يک دغدغه اي دارم و به سمت نماز خوندن چه با جماعت يا فرادا حرکت مي کنم، از کجا بفهمم که اين حرکت به سوي نماز از روي عادت نيست و از آن نوع خداپسندش است؟

نخست باید دانست؛ هر نوع عادتي زشت و ناپسند نمي باشد و حتی عادت کردن به بسياري از امور مي تواند براي انسان مفيد باشد مثل زمانيكه انسان به ورزش کردن عادت کرده باشد كه اين عادت براي سلامتي وي بسيار مفيد است. اما در خصوص عادت كردن نسبت به اعمال عبادی هم ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز