■ بعضي مي گويند فلسفه نماز اين است كه انسان را از فحشا و منكر باز بدارد پس كسي كه فحشا و منكر را مرتكب نمي شود، نيازي به نماز خواندن ندارد؟ ما نيز گناه نمي كنيم به همين خاطر هم نماز نمي خوانيم.
پاسخ: اگر قرار بود با اين استدلال كسي نماز نخواند، بايد چهارده معصوم عليه السلام به خاطر معصوم بودنشان از اقامه نماز معاف مي شدند و حال آنكه اين بزرگواران بيشتر از همه نماز مي خواندند.
ادعاي چنين افرادي مبني بر گناه نكردنشان يك ادعاي پوچ و بي اساس است چرا كه بدترين گناهي كه هر روز مرتكب مي شوند، تخلف از دستور الهي مبني بر ترك نماز است و شايد ادعاي اين افراد به خاطر عدم شناخت آنها از گناهان مي باشد كه در اين صورت توصيه مي كنيم براي آشنايي با گناهان به كتاب« گناهان كبيره» شهيد محراب آيت الله دستغيب مراجعه نمايند.
فلسفه و آثار و بركات نماز منحصر در بازدارندگي از گناه نيست بلكه مجموعه اي از حكمت ها و آثار و بركات در آن نهفته است كه با ترك نماز، انسان از تمامي اين آثار محروم مي گردد.
■ آيا جايز است در دانشگاه وضو بگيريم و بيرون از دانشگاه با آن نماز بخوانيم؟
همه مراجع: اگر آب دانشگاه براى خصوص وضو گرفتن در دانشگاه و نماز خواندن در آن وقف نشده، اشكال ندارد. ...
■ معاشرت و دوستی با کسی که نماز را عمدا ترک کرده، ولی بقیه امور دینی را رعایت می کند، چه حکمی دارد؟
برای رسیدن به جواب این سوال، باید چند نکته را به خوبی مدنظر قرار دهید:
1. حقیقت اینست که انسان مومن، برای انجام دادن هر کاری باید یک عنوان و نیت خدائی داشته باشد. یعنی تمام اعمالش را با نیتی انجام دهد که او را به نحوی به پروردگار و پیامبر بزرگوارش ...
■ بر اساس آموزههای عرفانی، آیا زمانی که انسان سر حال نیست، نباید نماز بخواند، حتی اگر قضا شود؟!
آنچه در پرسش مطرح شده است، در مورد مستحبات - آن هم در برخی شرایط – میتواند صحت داشته باشد؛ یعنی زمانی که انسان حال خوشی ندارد و نمیتواند حداقل ارتباط را با خدا برقرار کند، نباید خود را به مستحباتی چون نمازهای مستحب وادار کند. پیامبر اسلام(ص) در این ...