■ چرا در مورد بانوان بلند خواندن نماز واجب نيست، حتي اگر نامحرم هم نباشد؟
پاسخ: آنچه نکوهیده است«تبعیض» است اما«تفاوت» زمینه تکامل و احساس نیاز هر چه بیشتر میان زن و مرد را فراهم می کند. توجه به تفاوت زن و مرد در احکام نماز، وضو، حجاب و ... همگی در همین راستاست که هر کدام از زن و مرد به این واقعیت بیشتر توجه داشته باشند و در چگونگی رفتارها و انتظارات در زندگی، وجود تفاوت را باور کنند. در این صورت است که هر کدام از زن و مرد، جایگاه و مسئولیت ویژه خودش را شایسته تر به انجام رساند.
دلیل این که بلند خواندن نماز برای زنان حتی به هنگامی که نامحرم وجود ندرد واجب نشده، نیز توجه به همین نکته است که روحیه متانت و حیا در بانوان بیش از پیش ایجاد شود تا در زمان حضور مردان، بهترین رفتار را رعایت نمایند.
يکي از حکمتها و جهتگيري احکام اسلامي گام عملي به سوي کاستن از ميزان تهييج و ايجاد انگيزش جنسي غير شرعي در مردان است بنابراين در مواردي که نامحرم وجود دارد اجازه بلند خواندن نماز توسط زنان داده نشده است.
اما دليل اينكه بلند خواندن نماز براي زنان حتي به هنگامي كه نامحرم وجود ندارد واجب نشده، ممكن است از اين جهت باشد كه در اين مساله يک جهتگيري و تمرين پرورش اين خصلت و ايجاد ملکه حجب و حيا در بانوان باشد تا در زمان حضور مردان به بهترين نحو اين امر را رعايت نمايند.
■ نماز یعنی چه ؟
عده ای معتقدند واژه « نماز » از لفظ پهلوی نماک گرفته شده که آن هم از ریشه ایران باستان واژه «نم» به معنای خم شدن و تعظیم کردن گرفته شده است.
برخی معانی واژه « نماز » عبارتند از :
بندگی ، اطاعت ، سجود ، پرستش خدمتکاری و فرمان برداری.
« نماز » ...
■ من شنیدم که نمازها به صورت 2 رکعتی نازل شده است ولی به دلیل ولادت امام حسن و حسین(ع) هفت رکعت پیامبر(ص) به نمازها اضافه کرده است آیا این درست است؟ لطفا اگر در اين خصوص روايتي هست بيان كرده و بگوئيد نماز در صدر اسلام چگونه بوده است؟
امام رضا عليه السلام در خصوص تعداد ركعات نماز و روند تغيير آن فرموده اند: اصل نماز يك ركعت است چون اصل عدد، يك مىباشد لذا هر گاه نماز را از يك ركعت كمتر بياورند عمل آورده شده نماز نيست بارى حقّ عزّ و جلّ مىدانست آن يك ركعت - كه كمتر از آن اصلا نماز ...