■ اگر نماز و قرآن نخوانيم چه مي شود؟

پاسخ: ترك نماز از گناهان كبيره مي باشد و باعث قطع تنها رابطه مستقيم بشر با خالق خود مي باشد و چنين شخصي به حال خود رها خواهد شد.لذا توصيه مي گردد كه هر چه زودتر ضمن استغفار، با جستجو و يافتن علت اين گناه آن را برطرف كند تا دوباره آلوده به گناه نشود:

ترك نماز در دنيا و آخرت آثار زيادى دارداز جمله:

1 - قرار گرفتن در مرز كفر يا داخل شدن در كفر;

2 - تنگى معيشت و كورى بصيرت ;

3 عصبيت و گروه گرايى; 4- گستاخى شيطان‏ها;

5 - پستى و ذلت; 6- سقوط و اسارت ;

7 - نوميدى از رحمت حق; 8- از دست دادن شرط آدميت;

9 -مرگ دل

براى آگاهى بيشتر ر.ك: نماز شناسى ; حسن راشدى.

حضرت على(ع) مى‏فرمايند: «البيت الذّى يقرء فيه القرآن و يذكرُالله عزّ و جلّ فيه تكثر بركته و تحضره الملائكه و تَهجُره الشيطان»با خانه ‏اى كه در آن تلاوت قران شود و از خداوند ياد شود، بركت آن خانه افزون گردد، ملائكه در آن خانه حاضر مى‏شوند و در نتيجه شيطان از آن خانه رانده مى‏گردد (روايتي نزديك همين مضمون از امام صادق(ع) در بحارالانوار، ج 93، ص 161 نقل شده است.)

بعضى آثار و خاصيت‏هاى قرائت قرآن را در شعر استاد نصرالله مردانى ملاحظه نمائيد:

جان مؤمن شادمان از خواندن قرآن بود خواندن قرآن به معنى جان را جانان بود

عزّت از قرآن بود تا زنده باشى در جهان چون بميرى مونست در قبر هم قرآن بود

شرع چون سبزى است، قرآن قطره‏ى باران بدان قوه‏ى هر سبزه از قطره باران بود

هر كه بر فرزند خود از بهر قرآن رنج برد رفتنش روز جزا اندر بهشت آسان بود

سرچشمه حقايق و معارف اسلامى قرآن كريم است كه كتاب آسمانى و سند نبوّت پيغمبر اكرم(ص) و سخن خداى تعالى است. قرآن كريم در مدت 23 سال زمان دعوت پيغمبر اكرم(ص) تدريجاً نازل شده و نيازمندى‏هاى جامعه بشرى را پاسخ گفته است.

قرآن كتابى است كه در سخنان خود هدفى جز راهنمايى مردم به سوى سعادت ندارد. به عبارتى قرآن كريم «اعتقاد درست»، «خلق پسنديده» و «عمل شايسته» را كه پايه‏ هاى سعادت فرد و جامعه انسانى است با كلامى رسا تعليم مى‏كند.

«و نزلنا عليك الكتاب تبياناً لكلِّ شى‏ءٍ و هُدىً و رحمه و بُشرى للمُسلمين»؛ (سوره‏ ى نحل، آيه‏ ى 89).

خلاصه‏ ى ترجمه: كتابى را كه هر چيز را روشن مى‏كند به سوى تو (اى پيامبر) فرتساديم، و آن را مايه ‏ى هدايت و رحمت و بشارت براى مسلمانان قرار داديم.

قرآن معارف اسلامى را كه به اختصار بيان فرموده براى تفصيلات آن معارف مخصوصاً براى توضيحات مسائل فقهى مردم را به درِ خانه اهل بيت(ع) هدايت مى‏كند. چنان كه مى‏فرمايد: «و انزلنا اليك الذكر لتبين للنّاس ما نُزّلَ اليهم»؛ قرآن را فرستاديم تا آن چه را كه از جانب خدا براى مردم فرستاده شده است براى آنان روشن سازى (سوره نحل، آيه‏ ى 44 ) مطلب بعد اين است: روايت شريفى درباره فضيلت سوره حمد وارد شده است كه امام رضا(ع) از اميرمؤمنان و ايشان از پيامبر و پيامبر از ذات اقدس اله نقل مى‏نمايند كه خداوند مى‏فرمايد: من سوره حمد را ميان خود و بنده‏ ام تقسيم كردم، نيمى از آن براى من و نيمى از آن براى بنده‏ ى من است و بنده من حق دارد هر چه را مى‏خواهد از من بخواهد... (تفسير الميزان، ج 1، ص 37)

درباره امام رضا(ع) نقل شده است كه حضرت هر سه روز يك ختم قرآن انجام مى‏دادند و مى‏فرمودند: اگر بخواهم كمتر از سه روز هم مى‏توانم يك قرآن ختم كنم. ولى هنگام خواندن به آيات توجه ميكنم ودر آنها تفكر و تدبر مى‏كنم... (اعلام الورى، ص 438).

امام صادق(ع) فرمود: قرآن عهدنامه ‏اى بر خلق خداست، شايسته است كه انسان به عهدنامه‏ ى خدا نگاه كند و شبانه روز - لااقل - پنجاه آيه بخواند (چون نگاه به كلمات قرآن عبادت است (كافى، ج 2، ص 609)

يا عظمت ماه رمضان به اين است كه در اين ماه قرآن نازل شده است. پيامبر اكرم (ص) فرمود، تلاوت يك آيه از قرآن در اين ماه برابرى مى‏كند با تلاوت همه‏ ى قرآن در ساير ماه‏ها (بحار، ج 93، ص 341، ح 5)

تلاوت قرآن با شرايطى كه ائمه معصومين بيان مى‏كنند موجب نظم و برنامه‏ ريزى در همه شئون زندگى مى‏شود. نماز كه از بارزترين نمودهاى قرآن مجيد است در پنج نوبت خوانده مى‏شود. اين طرز انجام دادن يك تكليف الهى به طور حتم موجب نظم و برنامه‏ ريزى در امور مى‏شود.

اين بحث را با كلام و دعاى دلنشين مولايمان سيد الساجدين زين‏العابدين على بن الحسين(ع) به پايان مى‏بريم: خدايا! قرآن را وسيله دستيابى والاترين مراتب كرامت و بزرگى ما قرار ده، و آن را چنين براى ما نردبان عروج به جايگاه سلامت، سبب پاداش در عرصه قيامت و وسيله دستيابى به نعمت‏هاى سراي جاودان قر ار ده (صحيفه سجاديه، دعاى 42)

1402/5/26 ساعت 11:53
کد : 1404
لینک مطلب

■ چرا مسافر باید در سفر نمازش را شکسته بخواند؟

در پاسخ به این سوال چند نکته بیان می شود: نکته اول : خداوند بهتر از هر کس می داند که راه وصول و تقرب به او چیست و چگونه می توان بهتر به او نزدیک شد و به سعادت و کمال رسید. بنابراین اگر او جزء و شرطی را قرار داده و یا چیزی را حذف کرده، بر اساس مصالحی ...

■ بهترین ذکر یا عملی که انسان بعد از نمازهای روزانه انجام می دهد، چیست؟

آیت الله العظمی بهجت رضوان الله علیه : تمامی آنچه که از تعقیبات در کتابهای معروف و معتبر ذکر شده، چه تعقیبات مشترک و چه تعقیبات مخصوص به هر نماز واجب، چه به صورت مفصل و چه به صورت مختصر، [نماز گزار می تواند] با در نظر گرفتن گنجایش وقت، آنها را بجا آو ...

■ گفته میشود نماز اول وقت به واسطه همسان شدن با نماز "امام زمان (عجل)" پذیرفته در درگاه خداوند مقبول است. اگر ایشان در محلی باشند که ما نماز میخوانیم این مسئله روشن است، ولی در غیر این صورت چه؟

این که گفته می شود نماز اول وقت به واسطه همسان شدن با نماز "امام زمان" پذیرفته و در درگاه خداوند مقبول است ، کلام معصوم نیست و قابل توجیه نیست . در آیات و روایات شرایط و مراحل قبولی عبادات هفت چیز ذکر شده که عبارتند از: 1- شرط اعتقادی; 2 - شرط ولائی ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز