■ آيا نماز خواندن ما اثر تكويني هم دارد و مي تواند بر عالم هستي تاثير گذار باشد؟

پاسخ: عالم تكوين يا همان عالم هستي، عالم اسباب و مسببات است و بر اساس آنچه از آيات و روايات به دست مي آيد نماز نيز يكي از عوامل و اسباب تاثير گذار بر اين عالم مي باشد كه در اينجا به چند مورد اشاره مي نمائيم:
- اثر نماز در بلاهاي آسماني
وجود بلاها و آفت هاي آسماني از ويژگي هاي عالم تكوين مي باشد كه نماز در اين ويژگي عالم هستي اثر گذار بوده موجب مصونيت انسان از اين بلاها مي شود.
پيامبر اکرم صلي الله عليه و آله و سلم فرمودند:« هرگاه خداوند، آفتي از آسمان فرو فرستد، حاملان قرآن و نگهبانان خورشيد - يعني نگهبانان وقت نماز - و آباد کنندگان مساجد، از آن در امانند.»
- اثر نماز در آسايش زندگي
نماز به عنوان مهمترين ذكر الهي، نقش بسيار مهمي در آسايش زندگي طبيعي انسان دارد چرا كه اگر اين فريضه عبادي رها شود به وعده الهي انسان گرفتار زندگي سخت و پر مشقتي خواهد شد آنجا كه فرموده است:« وَ مَنْ أَعْرَضَ عَنْ ذِكْري فَإِنَّ لَهُ مَعيشَةً ضَنْكا» ؛« و هر كس از ياد من روى گردان شود، زندگى(سخت و) تنگى خواهد داشت» و در مقابل اگر مردم به دين داري و نماز روي بياورد اين عمل آنها موجب نزول بركات دنيوي بر آنها خواهد شد همانگونه كه خداوند متعال فرموده است:« وَ لَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُرى‏ آمَنُوا وَ اتَّقَوْا لَفَتَحْنا عَلَيْهِمْ بَرَكاتٍ مِنَ السَّماءِ وَ الْأَرْض‏» ؛« و اگر اهل شهرها و آباديها، ايمان مى‏آوردند و تقوا پيشه مى‏كردند، بركات آسمان و زمين را بر آنها مى‏گشوديم»
- اثر نماز بر رفع مشكلات دنيوي
از ديگر آثار تكويني نماز، نقش آن در رفع مشكلات دنيوي مي باشد، در قرآن آمده است:« وَ اسْتَعينُوا بِالصَّبْرِ وَ الصَّلاةِ وَ إِنَّها لَكَبيرَةٌ إِلاَّ عَلَى الْخاشِعين‏» ؛« از صبر و نماز در برخورد با مشکلات نيرو بگيريد؛ همانا نماز سنگين است مگر براي خاشعان»
ابي عبيده خداء گفت: با حضرت باقر (ع ) بودم، مركبم گم شد.امام - عليه السلام - فرمود: دو ركعت نماز بگذار و بعد بگو:« اللهم راد الضالة، مادئا من الضلالة رد علي ضالتي فانها من فضلك و عطائك»؛« خداوند!تو كه گمشده را باز مي گرداني، و از گمراهي به هدايت مي آوري گمشده ام را به من بازگردان كه آن از احسان و بخشش توست»، بعد امام (ع ) فرمود: اي اباعبيده !پيش آي و سوار شو.با حضرت سوار شدم، همچنان كه راه مي پيمودم در راه يك سياهي به چشم ما خورد، امام (ع ) فرمود: اين شتر توست.چون دقت كردم دريافتم كه شتر من است.
- ولايت بر هستى خويش!
از بركاتِ نماز و عبادت آن است كه انسان بتدريج و گام به گام بر هستى تسلّط پيدا مي كند بگونه اي كه در سخت ترين حالات زندگي از آرامش قلبي برخوردار خواهد شد همانگونه كه خداوند متعال فرموده است:«أَلا بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ» ؛« آگاه باشيد، تنها با ياد خدا دلها آرامش مى‏يابد!»
- همگرايي هستي با نمازگزار
از ديگر آثار تكويني نماز آن است كه مي تواند هستي را با خود هم نوا نموده و به گونه اي كه زبان به تسبيح الهي بگشايند.
يكي از ياران امام سجاد عليه السلام به نام سعيد بن مسيب نقل كرده: يك سال من در خدمت امام زين العابدين (عليه السلام ) از مكه بيرون آمدم در منزلى فرود آمد دو ركعت نماز خواند در سجده تسبيح پروردگار كرد هر چه در آن اطراف از درخت و گياه وجود داشت با او به تسبيح پرداختند.
من از شنيدن صداى تسبيح آنها ترسيدم، سر برداشته فرمود سعيد! ترسيدى؟ عرضكردم آرى يا ابن رسول الله فرمود اين تسبيح اعظم است.
- افزایش عقل و خرد
از ديگر آثار عجيب نماز به عنوان بالاترين ذكر الهي اين است كه موجب افزايش عقل و خرد انسان مي گردد
حضرت علی علیه السلام در اين باره فرموده است:« مَنْ ذَكَرَ اللَّهَ سُبْحَانَهُ أَحْيَا اللَّهُ قَلْبَهُ وَ نَوَّرَ عَقْلَهُ وَ لُبَّهُ» ؛« هر کس که خداوند سبحان را یاد کند، خداوند دل او را زنده کرده و عقل و خردش را روشن گرداند.»
1394/10/5 ساعت 09:16
کد : 101
لینک مطلب

■ با عرض سلام و خسته نباشید و تشکر از فرصتی که در اختیارمون گذاشتید.خانمی هستم 47 ساله از بچگی عاشق نماز خوندن بودم اما گاهی میخوندم گاهی نه الان هم به همین شکل هستم.خیلی دوست دارم بتونم در خواندن نماز جدی باشم اما متاسفانه کار و خستگی تنبل ترم میکنه آیا دعایی هست که باعث بشه ایمانمون قویتر بشه و بتونیم نماز رو در اولویت قرار بدیم؟سپاسگزارم

هرچند خستگی و کار زیاد می تواند مانع نماز اول وقت شود و این توفیق را به خصوص در نماز صبح از انسان بگیرد؛ اما ما در حال خستگی هم ما کارهایی که برایمان مهم است را به موقع و با دقت انجام می دهیم. بنابراین: "هنوز واقعا به اهمیت نماز ایمان نیاورده ایم" ه ...

■ سلام‌علیکم آیا قبل از شروع نماز مستحب است‌ که‌ امام سمت مامومین برگردد؟ اگر مستحب است‌ حکمتش‌ برای چه هست این کار؟ برای چک کردن صفوف جماعت؟ یا احترام به علمای پشت سرش؟ این کار قبل از اذان و اقامه هست یا بعداز اذان و اقامه؟

سلام علیکم وقت بخیر از اینکه با مرکز تخصصی نماز در ارتباطید کمال تشکر را داریم. این چنین مستحبی برای نماز جماعت وجود ندارد . ...

■ سلام همسر من نماز نمی خواند البته اعتقاد دارد ولی از تنبلی نماز نمی خواند چی کار باید بکنم ؟

با سلام عامل و موثر اصلی در مسئله گرایشهای معنوی و رفتارهای مذهبی همکاران و دوستان هستند و خانم شاید کمتر بتواند نقش موثری در این موضوع داشته باشد منتها با فعال کردن یک فضای رفت و آمدهای خانوادگی با یکسری افرادی که شوهر شما آنها را دوست دارد و با ای ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز