مدیركل اداره قرآن، نماز و عترت وزارت آموزش و پرورش■ برپایی نماز جماعت در 55 هزار مدرسه كشور
محمدرضا مسیب زاده روز یكشنبه در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگی ایرنا افزود: یكی از محورهای فعالیت این اداره كل، بحث اجرای سند جامع تعمیم و گسترش فرهنگ نماز در مراكز آموزشی است.
وی ادامه داد: این سند نخستین سند نظام مهندسی فرهنگی كشور است كه از سالیان قبل در آموزش و پرورش شكل گرفته و برنامه ریزی شده و به تصویب شورای عالی آموزش و پرورش رسیده و از سوی رئیس جمهوری به عنوان رئیس شورا به وزارت آموزش و پرورش ابلاغ شده است.
مسیب زاده افزود: اجرای این سند از اهداف مهم اداره كل قرآن، نماز و عترت آموزش و پرورش است، از این رو آموزش نیروی انسانی از اولویت های این سند به شمار می رود كه سال گذشته تحصیلی طرح مبین(مدیریت، برنامه، یاوران، نماز) را با حضور تعداد هشت هزار نفر از مدیران مدارس از جمله مدارس خاص شامل استعدادهای درخشان، شبانه روزی و ابتدایی به اجرا درآوردیم.
مدیركل اداره قرآن، نماز و عترت وزارت آموزش و پرورش افزود: تا پیش از این بحث امام جماعات و مربیان پرورشی بود كه امسال با رویكرد توانمندسازی مدیران مدارس این كار آغاز شد.
وی درمورد وضعیت كنونی اقامه نماز در سطح 105 هزار مدرسه كشور گفت: اكنون در 55 هزار مدرسه نماز جماعت برقرار است اما ممكن است مدارس دیگری وجود داشته باشد كه نماز جماعت در این مدارس برگزار شود كه در سامانه ثبت نشده است.
مسیب زاده گفت: از این تعداد مدارس، حدود 18 هزار مدرسه نماز جماعت به امامت روحانی و بقیه آنها به امامت معلمین و مدیران و مربیان پرورشی برپا می شود.
وی همچنین افزود: طبق گفته وزیر آموزش و پرورش پنج هزار مدرسه در سطح كشور وجود دارد كه كمتر از چهار نفر، 10 هزار مدرسه زیر 10 نفر و تعداد زیادی هم زیر 50 نفر دانش آموز دارند كه می توان این مدارس را جزو آمار مدارسی برشمرد كه در آنها نماز جماعت برقرار نمی شود، گرچه به سمتی حركت می كنیم كه در این مدارس نیز نماز جماعات برپا شود.
مدیركل اداره قرآن، نماز و عترت وزارت آموزش و پرورش درمورد وضعیت تجهیز نمازخانه ها مدارس افزود: تابستان از ایام فعالیت های تمهیدی است و جهت آماده سازی مدارس برای سال تحصیلی جدید، فرش سجاده های بین مدارس توزیع و نیز جلسه ای با حضور آقای قرائتی رئیس ستاد اقامه نماز برگزار شده است.
مسیب زاده گفت: نماز جماعت در مدارس اكنون در شش طرح و در سطح ملی برگزار می شود كه یكی از آنها آموزش احكام عملی ویژه دانش آموزان ابتدایی و برای فراگیری علوم مذهبی و دینی است كه توسط معلمان تدریس می شود.
وی ادامه داد: مرجعیت و معرفی مراجع تلقید در مدارس كشور، برگزاری مسابقات احكام، قرآن و اذان، تدریس احكام برای معلمین و برگزاری جشن شكوفه ها و نماز اولی ها از دیگر موارد طرح ملی است.
مسیب زاده درمورد بودجه اداره كل قرآن، نماز و عترت گفت: آموزش و پرورش به تنهایی قادر به تامین منابع خود نیست و نیاز به مشاركت دیگر دستگاه ها دارد، از این رو باید اذعان كرد وضعیت بودجه این اداره كل مطلوب نیست اما تلاش شده در كنار توسعه مشاركت ها از دیگر نهادها از جمله ستاد اقامه نماز و معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش برای برپایی نماز جماعات در مدارس بودجه جذب كنیم اما تا رفع نیازها همچنان فاصله داریم