اقامه اولین نماز جمعه رسمی در مسجد «کورا» استانبول

■ اقامه اولین نماز جمعه رسمی در مسجد «کورا» استانبول

اقامه اولین نماز جمعه رسمی در مسجد «کورا» استانبول

 تعداد قابل توجهی از مسلمانان برای اقامه اولین نماز جمعه در مسجد «کورا» استانبول گردهم آمدند.

این اولین بار است که پس از تبدیل کلیسای کورا به مسجد، نماز جمعه در آن برگزار شد و قرار است این سنت پس از این هر جمعه ادامه داشته باشد.

دوشنبه گذشته، «رجب طیب اردوغان»، رئیس جمهوری ترکیه در مراسم ویژه ای که به طور زنده از کاخ ریاست جمهوری پخش شد، کلیسای بیزانس سابق قسطنطنیه را به طور رسمی به عنوان مسجد بازگشایی کرد.

علیرغم ظرفیت محدود فضای داخلی این مسجد که تنها بخشی از حاضران را در خود جای می داد، بسیاری از نمازگزاران در محوطه بیرونی اطراف این بنا نماز خود را اقامه کردند.

این در حالی است که ظرفیت فضای داخلی مسجد نیم ساعت قبل از شروع نماز کامل شد.

مسجد کورا که به‌عنوان میراث جهانی یونسکو شناخته می‌شود، دارای برخی از پیچیده‌ترین موزاییک‌های بیزانسی در قسطنطنیه، در کنار بناهای برجسته مانند «ایاصوفیه» و «پاماکاریستوس» است که هر دو در حال حاضر به عنوان مسجد نیز عمل می‌کنند.

هم در مسجد ایاصوفیه و هم در مسجد کورا به بازدیدکنندگان اجازه داده شده است تا با بازدید از فضای داخلی از اهمیت تاریخی و هنری این بناهای تاریخی استفاده کنند.

کلیسای منجی کورا که در ابتدا در قرن ششم پس از میلاد ساخته شد، به عنوان یک فضای عبادی عمل می‌کرد و به خاطر موزاییک‌ها و نقاشی‌های دیواری استثنایی‌اش که در قرن چهاردهم و تحت نظارت سلسله «پالایولوگی» در امپراطوری بیزانس ایجاد شد، شهرت پیدا کرد.

در سال ۲۰۱۹، شورای دولتی ترکیه  تصمیم سال ۱۹۴۵ در مورد این بنای تاریخی را باطل کرد و راه را برای اردوغان هموار کرد تا در سال ۲۰۲۰ تصمیم خود مبنی بر تبدیل مجدد این بنا به مسجد را اعلام کند.

این بنا که به خاطر موزاییک‌ها و نقاشی‌های دیواری برجسته‌اش در اواخر بیزانس مشهور است، در قرن شانزدهم پس از فتح قسطنطنیه (استانبول امروزی) توسط عثمانی‌ها در سال ۱۴۵۳ به مسجد تبدیل شد.

پس از خدمت به عنوان کلیسا برای بیش از یک هزار سال، کلیسای منجی مقدس (Church of the Holy Saviour ) مانند بسیاری دیگر از مکان های عبادت مسیحیان در بیزانس، فعالیت خود را به عنوان مسجد آغاز کرد.

اما این کلیسا که محل تجلیل از نقاشی های بیزانس بود، بر اساس رویکرد سکولار جمهوری جدید که توسط «مصطفی کمال آتاتورک» پس از شکست و فروپاشی امپراتوری عثمانی در سال ۱۹۲۳ بنا نهاده شد، در سال ۱۹۴۵ به موزه تبدیل شد.

این کلیسا ابتدا با نام «کلیسای ناجی مقدس کورا» شناخته می‌شد و آن را روی خرابه‌های کلیسایی دیگر بنا کرده بودند که بیرون از دیوارهای پایتخت سابق امپراتوری روم شرقی قرار داشت.

 کلیسای کورا که اکنون تبدیل به مسجد شده است، یکی از زیباترین بناهایی است که در که کشور ترکیه وجود دارد و بعد از ایاصوفیه محبوب ترین جاذبه استانبول به شمار می رود.

خبرگزاری شبستان به نقل از « orthodoxtimes»

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1403/2/22 ساعت 14:39
کد : 6134
دسته : اخبار نماز در جهان
لینک مطلب
کلمات کلیدی
نماز جمعه
مسجد کورا
نماز در جهان

■ حکم شرکت زنان در نماز جمعه و جماعت

حکم شرکت زنان در نماز جمعه و جماعت رهبر معظم انقلاب اسلامی به استفتائی پیرامون «شرکت زنان در نماز جمعه و جماعت» پاسخ گفتند. حضرت آیت الله خامنه ای به استفتائی پیرامون «شرکت زنان در نماز جمعه و جماعت» پاسخ گفتند که تقدیم حض ...

■ ترجمه خطبه نماز جمعه مسجد الاقصی به زبان اشاره

اتحادیه منطقه ای ناشنوایان به منظور برداشتن موانع و درک خطبه های نمازجمعه در مسجد الاقصی در طول ماه مبارک رمضان ترجمه این خطبه ها به زبان اشاره را آغاز کرد. برهمین اساس، تعدادی از اعضای اتحادیه ناشنوایان در نماز جمعه هفته گذشته در مسجد الاقصی کار ...

■ برگزاری نماز جمعه در 18 شهر استان لرستان

اصغر دانشی روز چهارشنبه در نشست هماهنگی معارفه امام جمعه جدید پلدختر اظهار داشت: امروز نماز جمعه در بیش از 900 منطقه در کشور اقامه می‌شود و همچنان در حال گسترش است که نسبت به سال‌های گذشته رشد قابل توجهی داشته است . وی به نقش مردم در هر ...

■ اقامه نماز در مساجد کریستچرچ به یاد قربانیان حمله تروریستی ۱۵ مارس ۲۰۱۹

 جامعه مسلمانان کریستچرچ برای یادبورد 51 مسلمان کشته شده در حملات تروریستی به مسجد دو مسجد النور و لینوود در سال 2019 میلادی نماز اقامه کردند. «جمال فودا» امام جماعت مسجد النور گفت: این نماز در هر دو مسجد به یاد کسانی که جان خود ر ...

■ خرابکاری مانع پخش اذان از مسجد آمستردام شد

سخنگوی مسجد آبی در آمستردام خبرداد، افراد ناشناس شبانه، غروب روز جمعه کابل سیستم صوتی مسجد را قطع کرده و  مانع از پخش اذان برای دعوت به نماز در مسجد شدند. مسجد آبی که عموما نمازگزاران آن را مسلمانان مراکشی تبار در هلند تشکیل می دهند، قصد داشت ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز