■ تشریح گزارش عملکرد مرکز تخصصی نماز در سال ۱۴۰۲
تشریح گزارش عملکرد مرکز تخصصی نماز در سال ۱۴۰۲
به گزارش روابط عمومی مرکز تخصصی نماز، حجت الاسلام اسماعیل ولیخانی، مدیر مرکز تخصصی نماز، روز پنج شنبه دهم اسفند ماه به تشریح مختصری از فعالیت های سال ۱۴۰۲ مرکز تخصصی نماز پرداخت و گفت: مرکز تخصصی نماز با توجه به شرایط موجود و رویکرد جدید در این مرکز، تلاش خود را جهت پیشبرد اهداف ستاد اقامه نماز بکار گرفته تا بتواند در راستای ترویج فرهنگ اقامه نماز در جامعه مثمر ثمر باشد.
مدیر مرکز تخصصی نماز، به شرح مختصری از فعالیت های این مرکز به تفکیک واحدها پرداخت و گفت: در واحد آموزش مرکز تخصصی نماز، با توجه به برگزاری سطح سه (کارشناسی ارشد) رشته معارف نماز توسط معاونت آموزش این مرکز از بهمن ماه سال تحصیلی ۱۳۹۹ تا کنون که دوره پنجم این رشته در سال تحصیلی ۱۴۰۳ – ۱۴۰۲ از شهریور ماه سال جاری آغاز شد و تعداد بیست نفر از دانش پژوهان در حال آموزش این رشته هستند
تا کنون دوازده نفر از دانش پژوهان فارغ التحصیل شده اند و مشغول نوشتن پایان نامه می باشند.
حجت الاسلام ولیخانی در ادامه عنوان کرد: این مرکز دوره ششم یک ساله برای طلاب خواهر جامعه الزهرا (سلام الله علیها) را از آبان ماه سال جاری به صورت حضوری شروع کرد و کارگاه روش تبلیغ و تدریس برای این دوره در حال برگزاری میباشد.
وی با اشاره به راه اندازی دوباره دوره یکساله تربیت مدرس معارف نماز گفت: دوره یکساله تربیت مربی معارف نماز که بخاطر ویروس کرونا متوقف شده بود در سال جاری دوره یازدهم تربیت مدرس معارف نماز ویژه برادران از مهرماه ۱۴۰۲ آغاز شده و همچنان ادامه دارد.
مدیر مرکز تخصصی نماز افزود: دانش پژوهانی که در این دورهها فارغ التحصیل شوند، از توانایی علمی بالایی برخوردار باشند و در مصاحبه و ارزیابی موفق باشند جهت اعزام در امر تبلیغ و تدریس معارف نماز بکارگیری خواهند شد.
حجت الاسلام ولیخانی، در ادامه با اشاره به اهمیت پژوهش و لزوم توجه جدیتر به این حوزه، به گزارش فعالیتهای معاونت پژوهش و تولید پرداخت و گفت: این واحد در حوزه نرم افزاری و دیجیتال، اپ مبلغ یار و بازی اندرویدی را به تولید رسانده که مراحله رونمایی از آنها در آینده نزدیک انجام خواهد شد و یازده موشن گرافیک با موضوع معارف نماز نیز تا پایان سال جاری تحویل و منتشر خواهد شد.
وی افزود: و در حوزه تالیف کتاب، کتابهای مهد کودک و کتاب کار مربیان مهد، کتاب شعر نمازی، درسنامه نماز رانندگان، پیک کودک، کتاب تخصصی نماز، برگرفته از بیت و یک وبینار نمازی، کتاب نماز ویژه عشایر و روستائیان، کتاب داستان نوجوان و کتاب نماز و زوج های جوان را در دست تالیف دارد و بعضی از آنها تا پایان سال جاری جهت چاپ تحویل انتشارات خواهد شد.
وی در ادامه با اشاره اعزام اساتید و کارشناسان این مرکز به سراسر کشور جهت برگزاری دورههای آموزشی، گفت: سال جاری در واحد تبلیغ و ارتباطات مرکز تخصصی نماز، با همکاری وزارتخانهها، سازمان ها و ادارات مختلف دورههای متنوع را برای کارکنان دستگاههای مذکور، ائمه جماعات و خانوادههای آنها برگزار نماید و توانستیم سال پرکاری را سپری کنیم.
وی افزود: با توجه به تفاهمنامه ستاد اقامه نماز با دانشگاه فرهنگیان، توانستیم با اعزام بیش از ۲۰۰ استاد و کارشناس به دوره توانمند سازی دانشجو معلمان دانشگاه فرهنگیان در قالب بیش از ۲۰۰ دورهی معراج برنامه داشته باشیم.
حجت الاسلام ولیخانی ادامه داد: همچنین در این سال ۱۲۵دوره مبین برای مدیران مدارس، ۱۵۰ دوره برای معلمان پایه سوم و هشتم و ۶۳ دوره برای ائمه جماعات مدارس و ۵۵ دوره برای معاونین پرورشی مدارس سراسر کشور داشته ایم و با همکاری سازمان تامین اجتماعی دوره ای تحت عنوان معراج برای روحانون ائمه جماعات ادارات سازمان تامین اجتماعی برگزار شد.
مدیر مرکز تخصصی نماز با اشاره به همکاری این مرکز با حوزه علمیه گفت: در سال جاری با همکاری معاونت تهذیب حوزه های علمیه ۵۰ دوره محراب جهت توانمند سازی طلاب در قالب ۵۰ روز برگزار شد که با بازخوردهای خوبی مواجه شد و همچنین ۴ دوره ۱۲۰ ساعته معراج در استانهای تهران، خراسان رضوی و اصفهان و ۱۱ دوره ۲۴ ساعته مفتاح برای روحانیون فعال در عرصه تبلیغ برگزار شد.
وی با اشاره به اهمیت حضور کارشناسان مذهبی در مدارس و همکاری خوب و نزدیک ستاد اقامه نماز با وزارت آموزش و پرورش، اظهار داشت: مرکز تخصصی نماز در راستای همکاری ستاد اقامه نماز و وزارت آموزش و پرورش، توانست به هماهنگی های منظم و دقیق، نشستهای تخصصی دانش آموزی را مدیریت و اساتید و کارشناسان مجرب در این زمینه را به بیش از ۲۰۰۰ نشست تخصصی دانش آموزی برای بیش از ۶۰۰۰۰ دانش آموز در مدارس کشور اعزام کند.
در مجموع در سال جاری واحد تبلیغ و ارتباطات مرکز تخصصی نماز بیش از ۱۳۰۰ روز دوره در سراسر کشور با عناوین مختلف برگزار کرده است که این دوره ها توسط نزدیک به ۱۰۰ نفر از اساتید و کارشناسان توانمند این مرکز اجرا شده است.
مدیر مرکز تخصصی نماز، با بیان اینکه حضور گسترده و پر رنگ در فضای مجازی امری لازم و ضروری است، گفت: واحد رسانه و فضای مجازی این مرکز نیز بیش از ۸۰۰ محصول رسانه ای در قالب های متنوع و جذاب، شامل: عکس، فیلم، صوت، متن و بازی گروهی در سایت مرکز تخصصی نماز (قنوت و قنوت نوجوان) بارگذاری کرده است که قابل دسترس برای اقشار مختلف جامعه میباشد. همچنین بارگذاری بیش از ۴۰۰۰ محتوا در شبکه های مجازی و پیام رسان ها و تولید ۴۰ پوستر نمازی از دیگر فعالیت های این معاونت در سال جاری بوده است.
وی در پایان گزارش فعالیت های مجازی این مرکز، به سامانه آموزش مجازی اشاره کرد و گفت: سامانه آموزش مجازی از پرمخاطب ترین بخش های رسانه ای مرکز تخصصی نماز است که در سال جاری ۴۶ دوره مجازی با ۳۶۷۰۰ نفر شرکت کننده در سطح کشوری و استانی برگزار کرده است.