■ نماز، حالش خوب نیست
حجت الاسلام محمدجواد محمودی کارشناس مرکز تخصصی نماز از قم، گفت: طرح «نیک» یکی از طرح هایی است که در راستای توسعه و ترویج نماز در سطح کشور در حال برگزاری است.
وی افزود: در ارزیابی های خود به این نتیجه رسیدیم که نماز، حالش خوب نیست؛ باید حالش را خوب کنیم.
حجت الاسلام محمودی، در بیان اینکه چطور می گویم نماز، حالش خوب نیست، اظهار کرد: در خانواده ها، مراکز عمومی، اجتماعات و مسافرت های ما وقتی آهنگ نماز که اذان باشد، نواخته می شود متأسفانه شاهد آن هستیم که حضور حداکثری مردم در نماز دیده نمی شود.
وی ابراز تاسف کرد: همه ما مسلمان هستیم و بهترین چیزی که نشانه مسلمانی ما است همین نماز است اما این اتفاق برای ما نیافتاده است لذا ما به سراغ تأثیرگذاران مانند پزشکان و پرستاران در قالب طرح سلامت معنوی آمدیم.
مدرس مرکز تخصصی نماز قم، اذعان کرد: در مدارس هم به جای اینکه سراغ دانش آموزان و معلمان برویم محوریت برنامه های آموزشی خود بر مدیر مدرسه قرار دادیم.
وی تاکید کرد: وقتی نماز برای مدیر مهم شود این فریضه الهی برای سطح مدرسه و 300 دانش آموزی که در آن درس می خوانند، نماز را مهم می کند.
حجت الاسلام محمودی، اضافه کرد: در مرحله بعد به دلیل اینکه بچه ها در سنین خردسالی و کودکی اثرگذاری فوق العاده ای دارند به سراغ مهدهای کودک آمدیم.
وی، مدیران و مربیان مهدهای کودک سراسر کشور را جامعه هدف طرح «نیک» خواند و گفت: طرح نماز یاوران کوچک به صورت دوره های 40 نفره آموزش های مرتبط با شیوه های دعوت کودکان به نماز را ارائه می کند.
مدرس مرکز تخصصی نماز، تاکید کرد: اگر مربیان بتوانند معارف نماز را خرد کنند و به بچه ها منتقل کنند این نقش در بچه ها ماندگار می شود مانند آن روایتی که فرمود: "العلم من الصغر کالنقش علی الصخر".
وی بیان کرد: هدف و فلسفه طرح نیک این است که از کودکی، بچه ها با نماز و انس با نماز و این عبادت بسیار بسیار شیرین که امام حسین(علیه السلام) فرمودند: "من به نماز عشق می ورزم"؛ در خردسالی در بچه ها نقش ببندد.
حجت الاسلام محمودی، ابراز تاسف کرد: طبق آموزش های غلطی که در برخی مهدکودک ها داده می شود، بچه ها در مسیر درستی پرورش پیدا نمی کنند برای مثال آموزش مستقیم به کودکان در مهدهای کودک یک آسیب است.
وی خاطرنشان کرد: در این دوره های آموزشی سعی داریم این دغدغه را برای مربیان به وجود می آوریم که در مهدهای کودک آموزش صرف نباشد بلکه محوریت بر بازی باشد.
مدرس مرکز تخصصی نماز قم تاکید کرد: مهدکودکی موفق است که در آن حتما خاک بازی و آب بازی باشد همان طور که بزرگ روان شناس دین ما حضرت رسول(ص) فرمودند: "بچه باید بازی کند".
وی عنوان کرد: یکی از اسیب های مهد کودک را احساس می کنیم که آموزش مستقیم به بچه ها است در حالی که بچه باید بازی کند با آموزش رابطه خوبی ندارد.
مدرس مرکز تخصصی نماز قم ادامه داد: با همین روش بازی می توانیم نماز را به بچه ها یاد بدهیم که اگر نهادینه شود دغدغه های خیلی از خانواده ها نسبت به فرزندانشان برطرف می شود.
منبع : شبستان