رئیس جمهور ایران در مسجد جامع اموی؛ یک نماز و چند پیام

رأی الیوم نوشت:
■ رئیس جمهور ایران در مسجد جامع اموی؛ یک نماز و چند پیام

رئیس جمهور ایران در مسجد جامع اموی؛ یک نماز و چند پیام

نور علی در تحلیلی برای روزنامه اینترنتی رأی الیوم نوشت: اقدام سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران، در بازدید از مسجد بزرگ اموی در دمشق و نمازگزاردن در محراب باستانی آن، اقدامی قابل توجه بود.

رئیس جمهور ایران علیرغم مشغله‌ها و برنامه کاری فشرده‌ سفر دو روزه‌اش به سوریه، در جریان این سفر، مایل به بازدید از این مسجد و نمازگزاردن در آن بود. چرا که این کار مفاهیم و پیام‌های عمیق و چندوجهی داشت.

نخست اینکه مسجد بزرگ اموی در دمشق یکی از نمادهایی بود که در آغاز جنگ علیه سوریه برای سرنگونی رژیم استفاده شد و نمی‌توان فراموش کرد که رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در آن زمان وعده اقامه نماز در مسجد اموی پس از سرنگونی رژیم سوریه را داده بود. در آن زمان تقریباً تمام برآوردها حاکی از این بود که نظام سوریه ظرف چند هفته سقوط می‌کند.

در همان زمان ابومحمد جولانی، رهبر جبهه النصره، و عبدالله المحیسنی، از رهبران مذهبی جبهه النصره، قول داده بودند که وارد مسجد اموی دمشق شده و در آن نماز بخوانند.

از این رو، صحنه ایستادن رئیس جمهور ایران، متحد نزدیک سوریه و بشار اسد برای اقامه نماز در مسجد جامع اموی، به منزله اعلام پیروزی ائتلاف سوری _ ایرانی در این جنگ و بسته شدن پرونده تلاش‌ برای ساقط کردن دمشق بود.

دومین موضوع نمادین در بازدید رئیس جمهور ایران از مسجد اموی، به طرح مسائل فرقه‌ای و اختلاف بین شیعه و سنی مربوط می‌شود و اینکه ایران به دنبال تعامل با اهل سنت در سوریه و منطقه است.

به همین دلیل اقدام رئیس جمهور ایران در اقامه نماز در مسجد اموی و نشان دادن احترام ایران به مذهب سنی، پیامی کاملاً متفاوت دربرداشت و درنتیجه آن تبلیغات کلیشه‌ای ناکام گذاشته شده که براساس آن ادعا می‌شد مذهب شیعه، مذهبی مخالف و دشمن با مذهب اهل سنت است.

بدون شک بازدید رئیس جمهور ایران از مسجد اموی که پس از بازدید وی از منطقه سیده زینب و حرم حضرت زینب(س) انجام شد، بیانگر اصل تقریب مذاهب اسلامی و وحدت بین دو بال جهان اسلام «سنی و شیعه» بود. این حرکت رئیس جمهور ایران با استقبال مردمی در سوریه مواجه شد و چه بسا که پیامدهای آن فراتر از مرزهای سوریه به سراسر جهان اسلام نیز کشیده شود.

سومین مورد نمادین مربوط به نمازگزاردن رئیس جمهور ایران در مسجد اموی، موضوعی قومی و عربی است؛ مسجد اموی در دمشق نماد تمدن عربی است و دمشق و مسجد بزرگ آن مرکز درخشش امپراتوری عرب و تمدن ریشه‌دار عرب بوده است.

بنابراین، بازدید رئیس جمهور ایران از این بنای فرهنگی عربی به معنای پیام همگرایی تمدن‌های عربی و ایرانی است.

همچنین پیامی به همه کشورهای عربی است مبنی بر اینکه تمدن‌ها با هم  گفت‌وگو می‌کنند و مبارزه نمی‌کنند و اینکه ایران به تمدن عربی و نمادهای آن احترام می‌گذارد و می‌خواهد دستش را برای همکاری و همگرایی به سوی اعراب دراز کند.

این پیام چند بعدی در زمانی مطرح می‌شود که سوریه وارد مرحله جدیدی شده است و پس از طی کردن دوران بحران‌ها و رنج‌ها، دوباره درحال برخاستن است.

این درحالی است که در سطح منطقه نیز موضع‌گیری‌ها درحال تغییر است و کشورها در حساب‌ها و ملاحظاتی که دارند، درحال تجدیدنظر کردن هستند. امری که نتیجه آن آشکار شدن آثار پایان تنش‌ها و درگیری‌ها و کنارگذاشتن مسائل تحریک‌آمیز فرقه‌ای، تناقض‌های قومی و منازعات سیاسی و نظامی است.

بی‌تردید، درک ویژگی‌های مرحله جدید مستلزم توجه همگان به پیام‌ها و سیگنال‌های مهمی است که به ایجاد فضای سیاسی جدیدی منجر می‌شود که روابط منطقه‌ای را بر پایه‌ها و قواعد جدید شکل می‌دهد.

 

 

خبرگزاری ایکنا

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1402/2/18 ساعت 10:21
کد : 5820
دسته : اخبار نماز در جهان
لینک مطلب
کلمات کلیدی
نماز
سید ابراهیم رئیسی
ایران و سوریه
مسجد جامع اموی

■ نخستین جشنواره سراسری فرهنگی، هنری و پژوهشی نماز با عنوان “معراج” برگزار می شود

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان زنجان نخستین جشنواره سراسری فرهنگی، هنری و پژوهشی نماز با عنوان ” معراج” با هدف ترویج و توسعه فرهنگ اقامه نماز و بزرگداشت کنگره ۳۵۳۵ شهید استان زنجان توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و با همکار ...

■ عکس/ اقامه نماز فلسطینی‌ها در میان آتش و دود

عکس/ اقامه نماز فلسطینی‌ها در میان آتش و دود اقامه نماز جماعت فلسطینی ها در حاشیه درگیری های شدید با صهیونیست ها در نوار غزه. ...

■ چه کنیم گناهانمان همانند برگ خشکیده درختان فرو بریزد؟

چه کنیم گناهانمان همانند برگ خشکیده درختان فرو بریزد؟ ابن عبّاس گويد: من و سلمان در زير درختى نشسته بوديم . سلمان شاخه درختى را كه برگ هايش خشك شده بود، جنباند و در نتيجه آن ... کتاب «چهل داستان درباره نماز و نمازگزاران» اثری از آقای ...

■ واکنش سعودی‌ها به ممنوعیت پخش نمازهای ماه رمضان در رسانه‌های عربستان

تصمیم وزارت امور اسلامی عربستان سعودی برای جلوگیری از فیلمبرداری از نمازگزاران و پخش نماز در مساجد، جنجال‌هایی را در این کشور به‌راه انداخت. عربستان سعودی اعلام کرد که برپایی سفره‌های افطاری در مساجد در ماه مبارک رمضان مجاز است اما ...

■ استاد دانشگاه ایندیانا انجمن دانشجویان مسلمان تشکیل داد

یکی از اساتید دانشگاه ایندیانا ساوت ایست «آی یو اس» در آمریکا، به ایجاد «انجمن دانشجویان مسلمان» اقدام کرده است. انجمن دانشجویان مسلمان  که توسط  سامرین عاصیم، استادیار آموزش علوم و فنون ابتدایی دانشگاه «آی ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز