سخنرانی وزیر آموزش و پرورش در بیست و نهمین اجلاس سراسری نماز

■ سخنرانی وزیر آموزش و پرورش در بیست و نهمین اجلاس سراسری نماز

سخنرانی وزیر آموزش و پرورش در بیست و نهمین اجلاس سراسری نماز

یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش، در بیست و نهمین اجلاس سراسری نماز در ششم بهمن ماه و در محل وزارت کشور، با بیان اینکه تقریبا در سی‌امین سال برگزاری اجلاس نماز هستیم و خاطرم هست آن اوایل بسیاری مدارس ما نمازخانه نداشتند، گفت: اما در حال حاضر بیش از ۶۹ هزار نمازخانه در مدارس داریم و یکی از برکات اجلاس نماز است که از سال ۷۱ شروع شد.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه درحال حاضر بیش از ۶۹ هزار نمازخانه و ۴۷ هزار امامت جماعت در مدارس داریم؛ در عین حال از توانمندسازی معلمان در دانشگاه فرهنگیان برای ترویج نماز خبر داد و گفت: باید برای معلمان دوره‌های توانمندسازی داشته باشیم به نحوی که معلمان در پاسخگویی به شبهات دانش آموزان مهارت پیدا کرده و الگو و اسوه آنها برای نماز شوند.

وی افزود: همچنین اکنون بیش از ۴۷ هزار امامت جماعت در مدارس داریم. البته با چالش‌هایی نیز در این زمینه مواجه‌ایم.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه براساس تحقیقات انجام شده در جامعه ایرانی مردم اعتقاد حداکثری و بیشینه به وجوب نماز دارند اما وقتی وارد می‌شویم می‌بینیم آگاهی کمینه و حداقلی نسبت به فلسفه نماز دارند گفت: ما نسبت در استفاده از روش‌های ترویج فلسفه نماز فقیر هستیم و لازم است این نیاز فطری و عالی با روش‌های نوین یعنی ابزارها، تکنیک‌ها و تاکتیک‌های جدید پاسخ داده شود.

نوری ادامه داد: به همین خاطر است که گفته می‌شود باید روی دانشگاه فرهنگیان تمرکز کنیم، زیرا معلم اولین کسی است که در نظام رسمی تعلیم و تربیت با متربی سروکار دارد. مواجهه ما با دانش‌آموزان در بعد اعتقادات و در بعد نماز یک مواجهه کامل نیست و آموزش‌های کوتاه و معمولا سطحی داده می‌شود. درباره فلسفه نماز کتاب‌های کمی داریم که در حوزه کودکان کمتر هم هست. در حالی که شمار کتب احکام نماز بیشتر است.

وی با بیان اینکه گرانیگاه چالش‌های فرهنگی اجتماعی نماز عموما در دوران کودکی است و باید روی این دوران کار کنیم، اظهار کرد: اگر تربیت در دوران کودکی خوب شکل بگیرد می‌توانیم رشد خوبی در این حوزه در بزرگسالی داشته باشیم. مدرسه کانون تربیت است.

وزیر آموزش و پرورش افزود: دانشگاه فرهنگیان برای سال‌هایی دستخوش حوادثی شده و علی‌رغم اینکه کتاب‌های خوبی داریم اما این موضوع در دانشگاه فرهنگیان آموزش داده نشده و در نتیجه معلم برای این کار آماده نشده است. در دوره جدید این ائتلاف وجود دارد که روی دانشگاه فرهنگیان تمرکز کنیم؛ چه دوره‌های توانمندی برای معلمان فعلی و چه مهارت آموزی برای معلمان جدیدالورود.

نوری با اشاره به اینکه امسال ۷۰ هزار هنرستانی به جمعیت دانش‌آموزی ما اضافه شد که به معنای شغل پایدار است، گفت: برای معلمان هم باید دوره‌های توانمندی ایجاد کنیم به نوعی که در پاسخگویی به شبهات دانش‌آموزان مهارت داشته باشند و الگو و اسوه آنها برای نماز شوند. این خلاء در مدرسه با معلمِ آماده و دارای شایستگی‌های حرفه‌ای پر می‌شود. معلم باید بتواند دانش‌آموز را به نماز جذب کند، دانش‌آموزان این زمینه را دارند.

وی افزود: بخصوص در شرایط جدیدی که پیش آمده همه ما را متوجه این موضوع کرده که باید در آموزش و پرورش کاری انجام شود، زیرا فناوری‌های نوین سریع حرکت می‌کنند. برخی فقط فناوری‌های اطلاعات و ارتباطات را می بینند؛ درست است که شبکه‌های اجتماعی بچه‌های ما مدیریت و چارچوب‌بندی می‌کنند، اما در فناوری‌های زیستی هم همینطور است. تحقیقی در کشور روسیه انجام شده بود که نشان می‌داد به دلیل استفاده از تراریخته‌ها، سن بلوغ یک تا سه سال در این کشور پایین آمده است و علت در معرض رسانه قرار گرفتن و تغذیه، تراریخته بوده است.

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: این اتفاقات می‌افتد و بچه دچار خلاء و چالش می‌شود که باید با ابزارهای نوین پاسخ داده شود.

نوری با اشاره به اینکه باید نسل نگاری کنیم و اگر این کار را انجام ندهیم بچه‌ها که بی‌دفاع‌ترین افراد هستند دچار زوال کودکی می‌شوند که یکی از ابعاد زوال کودکی، حوزه دینی و یک شاخصه آن نماز است.

وی ادامه داد: یک هدف مهم اجلاس نماز، بسیج عمومی است تا از همه ظرفیت‌ها برای آینده‌سازان استفاده کنیم. رئیس جمهور به این امر معتقد و باورمند است و همواره تذکر داده که درباره این موضوع مخصوصا نماز و معارف دینی کار کنیم و سرلوحه کار ما و دولت شود. در سایر قوا و ارکان نظام هم همینطور است.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه اگر بخواهیم نماز اقامه شود حتما باید به نهاد تعلیم و تربیت توجه کنیم، خطاب به ائمه جماعات و حاضران در جلسه گفت: بستر اجرای احکام، نظام آموزش و پرورش است. بستر اعمال حکمرانی نظام قطعا آموزش و پرورش است و ما هرگونه آمادگی داریم، این در به روی شما باز است. مهمتر از همه دانش شما و الگو بودن شماست که دانش آموزان ما ببینند و ان‌شاءالله همه از نمازگزاران باشند.

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1401/11/8 ساعت 12:31
کد : 5716
دسته : اخبار نماز در کشور
لینک مطلب
کلمات کلیدی
اجلاس نماز
وزیر آموزش و پرورش
مدارس
نمازخانه
توانمندسازی معلملن
پاسخگویی به شبهات
دانش آموزان

■ آسیب‌های اجتماعی جامعه با دعوت به فریضه الهی نماز کاهش می‌یابد

عبدالکریم گراوند در شورای اقامه نماز بوشهر با تبریک ایام‌الله دهه فجر از هدیه دولت به مردم استان بوشهر خبرداد و اظهار داشت: روز گذشته  خط ریلی استان بوشهر به مسافت 450 کیلومتر در شورای اقتصاد تصویب شد. وی با بیان اینکه قبلا خط ریلی بوشهر ...

■ توجه به نماز رکن اساسی سیاست ها و برنامه های آموزش و پرورش است

 احمد اسکندری نسب در همایش دبیران ستاد اقامه نماز دستگاه های اجرایی استان به میزبانی ناحیه یک کرمان، گفت: وزارت آموزش و‌ پرورش توجه به نماز را رکن اساسی سیاست ها و برنامه های فرهنگی و تربیتی خود می داند و باز یافتن شان و جایگاه نماز در مدار ...

■ بیست‌ونهمین اجلاس سراسری نماز در یزد برگزار می‌شود

سعید غفاریان، رئیس اداره قرآن، عترت و نماز اداره‌کل آموزش و پرورش استان یزد با اشاره به انتخاب یزد به عنوان دبیرخانه بیست و نهمین دوره اجلاس سراسری نماز در بخش دانش‌آموزی، اظهار کرد: این اجلاس با شعار «پیوند نماز، خانه، مدرسه و م ...

■ رونمایی از مدل مسجد سیار برای المپیک ۲۰۲۰

رونمایی از مدل مسجد سیار برای المپیک ۲۰۲۰ گروه بین‌الملل- یک گروه از شرکت‌های ژاپنی که بر روی طرح ساخت مساجد سیار برای مسابقات المپیک و پارالمپیک ۲۰۲۰ توکیو کار می‌کنند، اولین مدل از این مساجد را ارائه کردند. به نقل از خبرگزاری & ...

■ مشهد میزبان نوزدهمین دوره مسابقات قرآن، عترت و نماز دانش آموزان بانیازهای ویژه کشور

مشهد میزبان نوزدهمین دوره مسابقات قرآن، عترت و نماز دانش آموزان بانیازهای ویژه کشور مدیر کل آموزش و پرورش استان خراسان رضوی گفت: این استان به عنوان میزبان نوزدهمین دوره مسابقات قرآن، عترت و نماز دانش آموزان با نیازهای ویژه کشور یادواره شهدای خدمت ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز