قائم مقام ستاد اقامه نماز:■ سند تحول و راهبردی نقش بسیار مهمی در ترویج فرهنگ نمازی دارد
سید احمد زرهانی قائم مقام ستاد اقامه نماز در جلسه شورای اقامه نماز استان کهگلویه و بویراحمد که با حضور نماینده ولی فقیه ، استاندار و سایر مدیران ارشد استان ظهر روز شنبه ۷اسفند ماه تشکیل شده بود گفت: توقع مقام معظم رهبری از ما کارگزاران و خدمت گذاران ملت در حوزه نماز، این است که نماز را به معنای دقیق کلمه اقامه کنیم؛ یعنی نماز به صورت عملیاتی در مساجد،مدارس، دانشگاه ها و ادارات با حضور علما اقامه شود و هم معارف اقامه نماز به صورت برجسته ای به کمک صدا و سیما، فضای مجازی، استادان حوزه، دانشگاه، معلمان و فرهیختگان ترویج و تعلیم داده شود.
سید احمد زرهانی بیان کرد: مسئله سند تحول و سند راهبردی یکی از مسائل بسیار مهم است که نقش مهمی در ریل گذاری این مسیر دارد. همه دستگاه هایی که در کشور زیر نظر مقام معظم رهبری هستند؛متاثر از اندیشه های راهبردی معظم له دارای یک سند هستند که گستره کار و افق های پیش رو را روشن می کند، ستاد اقامه نماز و استان ها در مرکز این کار شروع شده و امروز ما شاهد انجام این حرکت مهم در محضر بزرگان استان یاسوج هستیم. در این رابطه وظیفه خود میدانم که از مدیران کل، امام جمعه، استاندار و تمام کسانی که در این کار نقش بزرگی داشته اند صمیمانه تشکر کنم.
وی افزود: سند از دید ما نقطه آغاز عملیات است؛ یعنی از روزی که سند مصوب می شود و رسمیت پیدا می کند همه دستگاه ها شرح وظایفی را دارند. به طور مثال صدا و سیما تا الان چه کاری انجام داده و در ۵ یا ۱۰ سال آینده چه کارهایی را باید انجام دهد.
قائم مقام ستاد اقامه نماز و بنیاد فرهنگی حضرت مهدی (عج) اظهار کرد: سند زمانی زنده است که براساس برنامه ریزی های دستگاه ها، نماینده ولی فقیه به عنوان ناظر بر همه امور فرهنگی استان از جمله نماز جلو برود و چنین مطالباتی قابل مشاهده و اندازه گیری باشد. به طور مثال؛ آموزش و پرورش می گوید که ۱۰۰ نمازخانه را طی ۲۰ سال می خواهد بسازد و ارشاد اسلامی طبق برنامه ریزی ای که می کند مثلا ۱۰ تا کار را برای اجرا در طی چندسال آینده بیان می کند. وزارت راه و شهرسازی هم برای ۲۰ سال آینده در چند استان نمازخانه و مسجد می سازد و… .
سید احمد زرهانی گفت: در طی ۱۰ سال اول باید کاری کنیم که هر دانش آموزی که از مدرسه بیرون می آید نمازخواندن را بلد باشد و با فلسفه نماز آشنا باشد. همه ما می دانیم که دولت حضرت آیت الله رئیسی دولت اقامه نماز است؛ پس باید این اطمینان را پیدا کنیم که تقسیم کار برحسب شرح وظایف و تفاهمی که بین ستاد اقامه نماز و دستگاه انجام می شود.
قائم مقام ستاد اقامه نماز توضیح داد: باید تکالیف و وظایفی را در سطح استان مشخص کنیم و طی آن وقتی نماینده ولی فقیه بر همه امور استان ها اشراف دارد مطمئن شوند که دستگاه ها هرسال قدمی را به سمت جلو برمیدارند؛ زیرا تفاوت این سند با خیلی از سند ها فرق دارد و فرمایشی و نمایشی نیست؛ بلکه سندی است که ضمن متکی بر مطالعات علمی وظایف و کارها را به نحو احسن مشخص می کند.
وی در ادامه گفت: اگر ما براساس رهنمودهای حضرت آیت الله خامنه ای تکالیفمان را درست انجام دهیم خیلی از مشکلات کشور به نحو مطلوب انشااله حل می شود. برای جشنواره فجر تا فجر را دنبال این هستیم که امسال همه را پای کار بیاوریم. ما یک جشنواره نماز را با مدیریت قاسمی استاندار همدان و ستاد اقامه نماز برگزار کردیم که زمان زیادی را در این خصوص صرف نکردیم؛ شاید کمتر از شش ماه بود و نزدیک به دو هزار و چهارصد اثر از سراسر کشور دریافت کردیم که خیلی از آن ها آثار فاخری هستند و در سطح ملی قابل قدردانی هستند.
قائم مقام ستاد اقامه نماز تاکید کرد: امسال تمام معارف نماز را گذاشتیم از پیش دبستان تا کسانی که phd دارند و و کسانی که مجتهد هستند و در حوزه معارف نماز تعلیم، تحقیق آثاری هنری، فرهنگی و دینی مطالعات عمیق داشته باشند. به دنبال این هستیم صاحب نظران اهل قلم به تولید علم در حوزه نماز بپردازند و هنرمندان،فیلمسازان، نقاشان،خوشنویسان، شاعران،داستان نویسان، مجسمه سازان و کسانی که کارهای فرهنگی فاخر می توانند انجام بدهند، چنین افرادی وارد میدان شوند.
وی با اشاره به ترویج و به میدان آمدن افراد مختلف توضیح داد: زمانی که ستادی در سطح استان هدایت چنین کاری را برعهده بگیرد، صدا و سیما، دانشگاه ها، حوزه های علمیه و… وارد میدان شوند می توانیم در پایان سال هزاران اثر فاخر از سراسر کشور داشته باشیم و ما جامعه را به یک بسیج علمی و فرهنگی ترغیب کنیم و نخبگان، متفکران، هنرمندان، شاعران و نویسندگان همه عضو خانواده بزرگ ستاد اقامه نماز شوند.
هر جامعه ای که نماز در آن اقامه نشود از مسیر تکامل انسانی خارج می شود
نماینده ولی فقیه در کهگیلویه و بویراحمد و امام جمعه یاسوج نیز گفت: نماز چنان ارزش، اهمیت و جایگاهی دارد که تمامی پیامبران برای اقامه آن مبعوث شده اند و عالی ترین جلوه عبودی انسان ها است.
آیت الله سید نصیر حسینی اظهار داشت: هر جامعه ای که نماز در آن اقامه نشود از مسیر تکامل انسانی خارج خواهد شد.
وی افزود: فلسفه اصلی شکل گیری و پیروزی انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی (ره) حرکت دادن کشور به سوی اقامه نماز است.
نماینده ولی فقیه در کهگیلویه و بویراحمد و امام جمعه یاسوج بیان کرد: به برکت پیروزی انقلاب اسلامی ایران مساجدی در تمامی نقاط کشور ساخته شده و در دستگاه های اجرایی نیز نماز جماعت اقامه می شود.
آیت الله حسینی عنوان کرد: اقامه نماز عامل اقتدار و حفظ نظام و انقلاب در برابر تمامی تهدیدها و توطئه های شوم دشمنان از اوایل پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون بوده است.
وی ابراز داشت: دشمنان برای کمرنگ شدن اقامه نماز و دیگر امور معنوی در ایران اسلامی از هیچ تلاش و اقدامی دریغ نمی کنند و تمامی ابزارها و روش ها را نیز برای دستیابی به این هدف شوم به کار خواهند گرفت.
آیت الله حسینی گفت: بر همین اساس لازم است که ترویج هر چه بیشتر فرهنگ اقامه نماز در کشور مورد توجه جدی تر متولیان امر قرار گرفته و کمترین کوتاهی در این زمینه نشود.
وی اظهار داشت: تلاش و برنامه ریزی لازم از سوی متولیان امر برای اجرای هر چه بهتر سند تحول نماز در کهگیلویه و بویراحمد انجام شود.
مدیران اجرایی در جامعه اسلامی باید مروج نماز باشند
استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز با اشاره به اهمیت نماز و آثار مثبت آن در زندگی انسان، گفت: اقامه نماز یکی از مهمترین ویژگی ها و مشخصه های حکومت الهی و توحیدی است.
سید علی احمدزاده اظهار داشت: مدیران اجرایی در جامعه اسلامی علاوه بر مقید بودن به اقامه نماز باید از مروجان آن نیز باشند.
وی افزود: لازم است که اقامه نماز رکن تمامی کارها و فعالیت های مدیران اجرایی در جامعه اسلامی باشد زیرا ستون دین است.
تاکید بر فعال شدن شوراهای اقامه نماز شهرستانها
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: آمارها نشان می دهد که عملکرد دستگاه های اجرایی این استان در زمینه ترویج فرهنگ اقامه نماز از سال ۱۳۹۷ تا ۱۳۹۹ چندان مطلوب و رضایت بخش نبوده است.
سید جواد هاشمی مهر اظهار داشت: این وضعیت برای استانی که مردم آن صددرصد شیعه بوده و همواره نیز حضور گسترده ای در عرصه های مذهبی از جمله دوران هشت سال دفاع مقدس داشته اند چندان زیبنده نیست.
وی افزود: شرایط کرونایی ۲ سال اخیر تا حدودی در کمرنگ شدن اقامه نماز جماعت در دستگاه های اجرایی کهگیلویه و بویراحمد تأثیر داشته است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: شورای اقامه نماز در شهرستان های این استان فعال تر شود.
هاشمی مهر عنوان کرد: تمامی دستگاه های اجرایی کهگیلویه و بویراحمد هر چه سریعتر در سامانه ملی «سجاده» برای بیان عملکرد و فعالیت های خود در زمینه ترویج فرهنگ اقامه نماز نام نویسی کنند.
وی ابراز داشت: هنگام اقامه نماز جماعت ظهر و عصر نباید هیچ نشستی در دستگاه های اجرایی کهگیلویه و بویراحمد برگزار شود.
تدوین سند تحول نماز برای یک دوره ۲۰ساله
رییس ستاد اقامه نماز کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: بنا به دستور ستاد اقامه نماز کشور باید برای هر استان یک سند تحول نماز به منظور بیان فعالیت های ۲۰ ساله حوزه نماز تهیه و تدوین شود.
حجت الاسلام رضا قاسمی اظهار داشت: این سند یک نقشه راه برای فعالیت های حوزه نماز در دستگاه های اجرایی هر استان است.
وی افزود: سند تحول نماز کهگیلویه و بویراحمد دارای ۳۳ صفحه مکتوب و مصور بوده که تهیه و تدوین آن حدود پنج ماه طول کشید و به زودی نیز در اختیار مدیران اجرایی استان قرار می گیرد.
رییس ستاد اقامه نماز کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: این سند دارای سه گام بوده که شامل وضعیت موجود و آسیب شناسی ترویج فرهنگ اقامه نماز در دستگاه های اجرایی، نقاط ضعف و قوت، فرصت ها و تهدیدها، تکالیف و انتظارات از دستگاه های اجرایی و اقدام های اجرایی و برنامه های محوری و سازوکارهای درون و برون ستادی است.
حجت الاسلام قاسمی عنوان کرد: جشنواره سراسری علمی، پژوهشی، ادبی و فرهنگی فجر تا فجر در کهگیلویه و بویراحمد دارای دبیرخانه، شورای سیاستگذاری و سه کمیته زیرمجموعه است.
ستاد اقامه نماز