در گفتوگو با تسنیم؛■ جشنواره علمی هنریِ “فجر تا فجر” با محوریت نماز برگزار میشود
سید احمد زرهانی، قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور در گفتوگو با تسنیم ضمن اعلام برگزاری جشنواره نماز «فجر تا فجر» گفت: عنوان کلیِ این برنامه، جشنواره سراسری علمی، پژوهشی، فرهنگی هنری و ادبی نماز است.
وی با اشاره به اینکه اشاعه فرهنگ اقامه نماز، مسئولیتی همگانی است، گفت: این امر از یک سو نیازمند تبیین و انتشار نگرشها و ارزشها و از دیگر سو مستلزم زمینههایی است که همسو با باورهای دینی و هماهنگ با نگرشهای توحیدی است. پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، خلق شکوه معنویت برای ایران و اسلام در دوران معاصر بوده است. مشارکت مردم به ویژه جامعه نخبگانی در شئون مختلف علمی ، فرهنگی و اجتماعی همواره از آرمانهای انقلاب اسلامی ایران بوده است. تداوم این آرمان نیز از رسالتهای فعالان فرهنگی است. ترویج مفاهیم نماز و تبیین کارکردهای آن در ابعاد فردی، اجتماعی و بخشهای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، علمی، از نمادهای بنیادین گفتمان انقلاب اسلامی است. ستاد اقامه نماز با استعانت از الطاف الهی و در چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و با همکاری و مشارکت بخشی از دستگاههای فرهنگی و با بهرهگیری از توان ظرفیتهای مردمی و از منظر صاحبان فکر و اندیشه و هنر این جشنواره را برگزار میکند.
زرهانی درباره اهداف برگزاری این جشنواره گفت: بهرهگیری از ظرفیتهای فعال و خودجوش فرهنگی، هنری و رسانهای در ترویج و توسعه فرهنگ اقامه نماز؛ نمایش کارکردهای اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی نماز؛ شناسایی، معرفی و حمایت از آثار فاخر فرهنگی هنری نماز و کمک به تولید و انتشار گستردهتر این آثار در جامعه از اهداف جشنواره است. مخاطبان جشنواره، دانش آموزان، دانشجویان، طلاب، فرهنگیان، اعضای هیأت علمی دانشگاهها ، پژوهشگران، هنرمندان و سایر علاقهمندان است.
بر پایه گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز، جشنواره نماز «فجر تا فجر» از بهمن سال جاری تا بهمن سال ۱۴۰۱ و با همکاری وزارت کشور، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، مرکز مدیریت حوزههای علمیه برادران و خواهران، سازمان صدا و سیما، سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان بسیج مستضعفین، حوزه هنری و مرکز رسیدگی به امور مساجد برگزار میشود.
محورهای این جشنواره در سه محور علمی پژوهشی، فرهنگی هنری و ادبی است و در دو مرحله استانی و کشوری اجراء میشود. عناوین محورهای علمی شامل مسجد و نماز و نقش آن در پیروزی انقلاب اسلامی، نماز در منشور فکری امام خمینی (رضوان الله علیه و امام خامنه ای (مدظله العالی)، نماز و حکمرانی اسلامی، نماز و اصلاح فرهنگ جامعه به نماز و بیانیه گام دوم انقلاب، نماز و آثار اقتصادی آن در مبارزه با فساد و فقر، نماز و خانواده تراز اسلامی، نماز و دفاع مقدس، نماز و مسجد و تمدن نوین اسلامی، نماز و مقاومت اسلامی فرهنگ بسیجی، نماز و حفظ بهداشت محیط زیست، نماز و آزاد اندیشی، نماز و آسیبهای اجتماعی، نماز و وحدت ملی، نماز و انقلاب اسلامی، نماز و رونق تولید، نماز و سلامت اداری، نماز و سلامت معنوی.
همچنین عناوین محورهای فرهنگی و هنری شامل این موارد است: نقاشی با نگاهی به مسجد و نماز جمعه، نماز در مدرسه و جامعه، عکاسی از صحنههای اقامه نماز، سرود با محتوای نماز، مسجد و عبادت، فیلمهای کوتاه از نماز و نمازگزاران ، بازیهای رایانهای ، پویانمایی و استفاده از سایر ظرفیتهای فضای مجازی در تولید آثار پیرامون نماز ، اذان و مسجد نرمافزارهای کمکآموزشی نماز (رایانهای و تلفن همراه).
عناوین محورهای ادبی عبارتند از: قصه کوتاه در باب نقش اجتماعی نماز و نمازگزار، قصه ویژه کودکان و نوجوانان با محتوای نماز و مسجد و کمک به دیگران، شعر حکمی در قالب قصیده و غزل و مثنوی با تمرکز بر آثار تربیتی و اخلاقی نماز، شعر ساده و روان برای کودکان و نوجوانان با رویکرد آموزش نماز، شعر نماز ویژه کودکان و نوجوانان، شعر ویژه کودکان با محتوای شیوههای انس کودکان به نماز، دلنوشته کودکان و نوجوانان با محتوای مسجدی که من دوست دارم و خاطرات شیرین از نماز فرزندان.
سامانه دریافت آثار از طریق پایگاه اطلاعرسانی ستاد اقامه نماز کشور به نشانی www.namaz.ir اعلام خواهد شد.
ستاد اقامه نماز