■ برگزاری جشنواره با موضوع نماز هیچگاه تکراری نمی شود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از زنجان، سعید ناصری، رئیس ستاد اقامه نماز استان زنجان امروز(18 خرداد) در اتاق فکر جشنواره رضوی با اشاره به اینکه برگزاری همایش هایی با محتوی نماز نیز هیچگاه تکراری نمی شود، افزود: این برنامه های به عنوان بسته های فرهنگی نماز نیز باید تکرار شود.
این مقام مسئول به تجارب افکار و آراء پژوهشگران و نخبگان در این همایش اشاره کرد و افزود: خروجی و نتایج این همایش به مردم باز می گردد.
ناصری به نماز امام حسین(علیه السلام) در ظهر عاشورا اشاره کرد و افزود: این عمل برای توجه عوام به اهمیت مساله نماز از سوی یک فرد خاص و در یک موقعیت ویژه انجام شد.
این مقام مسئول به برگزاری این جشنواره و ضوابط آن اشاره کرد و گفت: اگر ضوابط تعیین شده برای ارائه مقاله سفت و سخت باشد می توان از دریافت مقلات تکراری جلوگیری کرد.
یکی از اعضای اتاق فکر جشنواره رضوی نیز گفت: نگرش جامع به جشنواره می تواند موجب حل نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت باشد.
ابراهیم قاسمی جستجوی این مقالات در جستجوگرها را یکی از راهکارها جلوگیری از کپی برداری مقالات عنوان کرد و افزود: مدارک علمی ارائه شده از سوی شرکت کنندگان مورد بررسی قرار گیرد تا افراد از این موقعیت سوء استفاده نکنند.
وی به تحلیل محتوی در مقالات اشاره کرد و افزود: متاسفانه تاکنون مقالاتی با این سبک به این همایش ارسال نشده است که می توان با دیدگاه جدید به این مسائل نگاه کرد و این سبک ها در مقالات مورد توجه قرار گیرد.
این پژوهشگر یکی از راهکارهای افزایش مخاطب را معرفی افراد فعال و استفاده از حضور بانوان و اقشار روحانی جامعه عنوان کرد و افزود: متاسفانه زمان برگزاری این همایش در فصل تعطیلات است که بخش قابل توجهی از دانشجویان و اساتید نمی توانند در این جشنواره شرکت کنند.
معاون فرهنگی ستاد اقامه نماز استان زنجان نیز در این گردهمایی با تاکید بر بهره برداری از پتانسیل ائمه جماعات مساجد برای توسعه و تعمیق فرهنگ نماز در جامعه گفت: بهره گیری از سخنرانان کشوری و پیام های مراجع تقلید در این جشنواره لازم است.
رحمتی به بهره گیری از مشاوران نماز در حاشیه این جشنواره اشاره کرد وگفت: برگزاری نمایشگاه عکاسی و خطاطی با موضوع نماز می تواند به جذب مخاطبین نماز کمک کند.
وی با اشاره به فصلنامه نیایش و چاپ مقالات در این فصلنامه گفت: برای بهتر برگزار شدن این جشنواره از نظرات پژوهشگران نیز استفاده کرد.
یکی دیگر از اعضای اتاق فکر جشنواره رضوی ارسال پیامک برای جذب مخاطب را مورد تاکید قرار داد و افزود: 191 نفر مربی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان وجود دارد که مشارکت این مربیان می تواند بر دستیابی مطالب به روز کمک کند.
محسن اسلامی به مشارکت ائمه جماعات طرح های قرآنی استان در معرفی این جشنواره اشاره کرد و افزود: می توان از دانشجویان تربیت معلم نیز استفاده کرد.
مسئول تشکل و انجمن های فرهنگی و هنری، سینمایی و مطبوعاتی ذیربط متناسب با برنامه موضوعی جشنواره رضوی در استان نیز با اشاره به اینکه جنس این برنامه، علمی و پژوهشی است و ما به دنبال مخاطب عام هستیم، افزود: مربیان و علما حلقه واسط مباحث علمی با اقشار عمومی هستند که می توانند این مطالب را در این همایش دریافت و به مخاطبین دیگر در حوزه های خود منتقل می کنند.
جعفر محمدی با اشاره به اینکه کارعلمی و پژوهشی نیازمند نوآوری و خلاقیت است، ادامه داد: در این همایش بسیاری از مقالات به صورت تکراری و به دور از نوآوری و خلاقیت در سبک های نگارشی به دبیرخانه ارسال می شود.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه ادبیات علمی کار شده در این حوزه ضعیف است، ادامه داد: در داوری مقالات محدودیت هایی اجرایی کنیم تا از ورود مقالات تکراری جلوگیری شود و در کنار آن برای مخاطبین عام نیز برنامه هایی تدارک دیده شود.