همزمان با رونمایی از کتاب “چلچراغ نماز و خانواده” بررسی شد؛ نقش نماز و خانواده در پدافند غیرعامل فرهنگی

■ همزمان با رونمایی از کتاب “چلچراغ نماز و خانواده” بررسی شد؛ نقش نماز و خانواده در پدافند غیرعامل فرهنگی

همزمان با رونمایی از کتاب “چلچراغ نماز و خانواده” بررسی شد؛ نقش نماز و خانواده در پدافند غیرعامل فرهنگی

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز به نقل از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، این نشست به همت کمیته پدافند غیرعامل و همکاری دبیرخانه شورای اقامه نماز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

در ابتدای این نشست حجت‌الاسلام سیدجواد بهشتی مشاور فرهنگی رئیس ستاد اقامه کشور با بیان اینکه نگاه و چشم‌انداز قرآن به خانواده چندین هزار ساله است، اظهار داشت: هر پدر و مادری که در تربیت فرزندان خود درست عمل کند نسل‌های بعد از آنها نیز از این مهم بهره‌مند می‌شوند و در عین حال ثواب رفتار و اقدامات مثبت نسل‌های بعد به پدر و مادران آنها خواهد رسید.

وی ادامه داد: در کنار اهمیت خانواده موضوع نماز نیز بسیار مهم است، برخی از رفتارهای دینی در طول رسالت پیامبر(ص) مطرح، اما نماز از همان آغاز رسالت بر پیامبر(ص) واجب شد. توجه به این فریضه بیانگر اهمیت آن است و به همین خاطر است که از نماز با عناوینی چون ستون دین یا کلید بهشت و سیمای دین یاد می‌شود.

حجت‌الاسلام بهشتی تاکید کرد: براین اساس دو امر نماز و خانواده بسیار اهمیت دارد، شیطان همیشه به دنبال فرصت برای تهدید انسان‌ها است، به همین منظور در مقابله با دشمن همیشه باید اصولی چون اهداف، امکانات، ابزار و شیوه‌های دشمن را بررسی و در عین حال عملکرد خودمان در مقابله با آن را مورد توجه قرار دهیم. فراموش نکنیم که شیطان به دنبال گسست میان انسان‌ها است و این کار را از خانواده و اطرافیان آن آغاز می‌کند.

مشاور فرهنگی رئیس ستاد اقامه کشور تصریح کرد: مهم‌ترین عامل در سعادت بشری توحید و انسجام اجتماعی است و این انسجام هم از خانواده آغاز می‌شود و وقتی ما در ایجاد این انسجام در خانواده و اطرافیان خود موفق باشیم قطعا شیطان را شکست خواهیم داد. به همین منظور در کتابی که امروز با عنوان “چلچراغ نماز و خانواده” رونمایی خواهد شد ما سعی کردیم ۴۰ فراز در خصوص ارتباط نماز و خانواده را مطرح کنیم.

وی در مورد اقدامات دستگاه‎‌های مختلف کشور در حوزه نماز توصیه کرد: بین تمامی نهادهای فرهنگی و ستاد اقامه نماز تفاهم‌نامه‌ای امضا شده که خواستاریم به این تفاهم‌نامه عمل کنند، در این تفاهم‌نامه‌ها براساس امکانات هر دستگاه برنامه‌هایی پیش‌بینی و امضا شده است اما متاسفانه گاهی در برخی دستگاه‌ها به پایان سال کاری که نزدیک می‌شویم شاهد اجرای ۳۰ تا ۴۰ درصد تفاهم‌نامه‌ها هستیم.

حجت‌الاسلام بهشتی در مورد اقدامات درست برای ترویج فرهنگ اقامه نماز گفت: ما نقش همه نهادها را در کنار هم بررسی کردیم و به این نتیجه رسیدیم که ابتدا باید روی آموزش و پرورش به عنوان پایگاه نسل نو و سپس روی هنر با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صدا و سیما تکیه کنیم و هرفعالیتی در این دو بخش انجام شود کم خواهد بود.

مشاور فرهنگی رئیس ستاد اقامه نماز کشور ابراز داشت: امام زین‌العابدین(ع) رساله‌ای به نام حقوق دارند که ۵۰ حق برعهده انسان قرار داده است که ریشه همه این حق‌ها مربوط به خداوند متعال است، ما اگر بتوانیم رابطه با خدا را گرم و عمیق کنیم آسیب‌پذیری ما به حداقل خواهد رسید، رابطه با خدا که گرم شود به دنبال آن رابطه با خانواده، همسایه، مردم و… درست می‌شود، به همین خاطر است که روز قیامت اولین سوال از نماز است چون اگر نماز قبول نشود سایر موارد هم پذیرفتنی نیست هرآنچه در این حوزه سرمایه‌گذاری کنیم به جامعه مصونیت خواهیم داد و دشمن را مایوس خواهیم کرد.

وی درباره پدافندغیرعامل فرهنگی و اهمیت نماز در این بخش نیز تصریح کرد: پدافند غیرعامل یعنی همه در مقابل شیطان مجتمع شوند، این تهاجم همه جانبه‌ای که شیطان برای آئین، دین، ارزش‌ها و خانواده ما دارد اگر در مقابل آن برنامه‌ریزی و اقدامات عملیاتی داشته باشیم قطعا رسالت ما در پدافند غیرعامل انجام و موفقیت حاصل خواهد شد.

حجت‌الاسلام بهشتی بیان کرد: البته پدافندغیرعامل فرهنگی کار بسیار سخت و در عین حال ظریفی است، در این راستا باید به طور صحیح و درست هزینه کرد زیرا ارتباط مستقیمی با دنیای هنر دارد و باید از تمام ظرفیت‌های هنر همچون صدای خوب، تصویر و رنگ خوب استفاده کرد، وقتی شما یک کتاب را هم می نویسید اگر محتوا خوب باشد اما طرح جلد و حتی کاغذ کتاب خوب نباشد از تاثیر آن کم می‌کند، بنابراین از ظرافت‌های پدافند غیرعامل نباید غافل شد و باید بدانیم که چه حرفی را کجا، کی و به چه کسی بزنیم.

 

در ادامه این نشست علی‌اصغر کاراندیش معاون حقوقی، امورمجلس و استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر قرآن و آموزه های دینی گفت: نماز با نقش تاثیرگذاری که در سلامت فرد و جامعه ایفا می کند، هر دو را از خطرات و آسیب‌های احتمالی مصون نگه می‌دارد.

وی با اشاره به فعالیت‌های انجام شده در حوزه پدافند غیرعامل وزارتخانه در ۲ سال گذشته افزود: مجموعه اقداماتی که در پدافند غیرعامل نیز صورت می‌گیرد، می‌بایست منجر به افزایش پایداری و مقاومت انسان از سویی و کاهش آسیب‌ها از سوی دیگر در هنگام مواجهه و رویارویی با خطرها و تهدیدها شده و در نهایت پیروزی و غلبه را برای بشر به ارمغان آورد.

رییس کمیته پدافند غیرعامل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: در این میان هر اندازه شناخت ما نسبت به عوامل وقوع خطر و تهدید بیشتر باشد، همزمان بهره‌مندی ما از ابزار و تکنیک‌های دفاعی، افزایش یافته و میزان آسیب دیدگی ما کاهش می‌یابد.

کاراندیش خاطرنشان کرد: نماز با نقش تاثیرگذاری که در سلامت جسم و جان نمازگزار دارد و همچنین با تاثیر عمیقی که بر کاهش آلام و آسیب‌های اجتماعی می‌گذارد، بی‌شک یکی از داروهای درمان‌گر در افزایش توان‌مندی ظرفیت‌های انسان و جامعه با خطرات احتمالی است.

وی یادآور شد: بهترین وسیله اصلاح خانواده از فساد و تباهی نیز برپایی نماز است. خانواده اسلامی به عنوان اولین وظیفه خود بایستی فرهنگ نماز و نمازخوانی را در میان اعضای خود گسترش دهد. اگر واقعا فریضه نماز آن طور که شایسته آن است اقامه شود، فساد و فحشایی در جامعه به وجود نخواهد آمد.

 

حجت‌الاسلام ارباب سلیمانی مشاور وزیر در امور روحانیت و رئیس ستاد اقامه نماز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه این نشست با تبریک ایام دهه کرامت و پیروزی مردم در انتخابات ۲۸خرداد و انتخاب آیت‌الله رئیسی گفت: پدافندغیرعامل به معنای کاهش آسیب‌پذیری در هنگام بحران است، البته در پدافندغیرعامل تلاش می‌شود از فعالیت‌های غیرنظامی بلکه مدیریتی و فنی استفاده شود، در پدافندغیرعامل همه آحاد جامعه نقش دارند و می‌توان با آمادگی دفاعی در مقابل دشمن اقدامات بازدارنده انجام داد و دشمن را به عقب‌ راند. یک نمونه آن همین انتخابات اخیر است که مردم‌ توانستند با حضور پرشور و باشکوه خود توطئه‌های دشمن را خنثی کنند.

وی ادامه داد: یکی از اصولی که در پدافندغیرعامل مورد توجه است اصل مقاوم‌سازی و استحکام از نظر مادی و معنوی است، باتوجه به این اصل، پایداری و مقاومت مردم در برابر دشمن در گرو مقاومت و ایستادگی تک‌تک آنها است و با این نگاه نقش نهاد خانواده که هسته اصلی شکل‌گیری اجتماع است روشن می‌شود.

رئیس ستاد اقامه نماز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ابراز داشت: اگر دنبال انسجام و اقتدار جامعه هستیم این مهم با تقویت روحی ایمان و استقامت اعضای خانواده تحقق پیدا می‌کند. از طرفی دیگر اگر به دنبال تقویت هویت دینی و ملی در جامعه هستیم باید از نهاد خانواده شروع کنیم و در این زمینه برنامه‌ریزی داشته باشیم.

حجت‌الاسلام سلیمانی تصریح کرد: در هر جامعه‌ای خطرات، بلایا، مشکلات و تهدید‌هایی وجود دارد اما‌ راه مقابله چیست؛ توصیه قرآن این است: «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اسْتَعِینُوا بِالصَّبْرِ وَالصَّلَاهِ ۚ إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصَّابِرِینَ»، برای مقاوم‌سازی جامعه باید به مقاوم‌سازی خانواده فکر کنیم و در این مقاوم‌سازی نقش ایمان، عمل صالح به ویژه نماز و نیایش و ارتباط با خدا بسیار تعیین‌کننده و برجسته است.

وی خاطرنشان کرد: به تعبیر روشن‌تر در پدافندغیرعامل نقش نماز و معنویت نقش بسیار مهم و اثرگذاری است، آری نماز در پدافند غیرعامل و آمادگی دفاعی در برابر تهدیدات دشمن یار است و بار نیست.

 

در بخش پایانی این نشست سعید جابری انصاری مشاور معاون وزیر و دبیر کمیته پدافندغیرعامل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با تبریک حضور پرشور مردم در میدان انتخابات گفت: جشن انتخابات به خاطر رهنمودهای رهبر معظم انقلاب است و حضور ایشان بدون شک عاملی برای وحدت همه‌ی گروه‌ها و احزاب بوده و امیدواریم سایه ایشان همیشه مستدام باشد.

وی ادامه داد: کمیته پدافندغیرعامل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی براساس سیاست‌های اجرایی پدافندغیرعامل فرهنگی کشور به دنبال بررسی آسیب‌ها و چالش‌های فرهنگ عمومی و همچنین تاثیرگذاری حوزه دین بر فرهنگ و ارتباط گسترده‌ای که پدافندغیرعامل بر کاهش آسیب‌پذیری‌ها دارد تلاش می‌کند تا از تمام ظرفیت‌های خود استفاده کند و با پرداخت به موضوعات مختلف بتواند بستر فرهنگ‌سازی مناسب را در حوزه‌های مختلف فراهم کند.

جابری انصاری بیان کرد: یکی از این حوزه‌ها مربوط به نماز و ارتباط آن با خانواده است، اگر خانواده‌ای در مسیر درست دین باشد و در مسیر تعالی مذهبی قرار گیرد قاعدتا تاثیرگذاری تمامی اعضای آن خانواده را می‌توان در جامعه دید. تلاش ما براین است که از یک هنر متعالی خانواده متعالی را در بستر دینی تقویت و گسترش دهیم تا بتوانیم محوریت جامعه را که براساس مبانی اصیل دینی و انقلابی است محکم‌تر کنیم.

وی افزود: هرچقدر بتوانیم در خانواده و اعضای آن فرهنگ دینی و اسلامی را نهادینه کرده و آموزش‌های لازم را داشته باشیم می‌توانیم شاهد یک جامعه بانشاط و باانگیزه باشیم و جامعه‌ای را بسازیم که خدا محور کارهای آن است و از این رو بسیاری از آسیب‌های اجتماعی به طور خودکار کاهش پیدا می‌کند.

گفتنی است در این نشست علاوه بر حضور رابطین اقامه نماز در حوزه‌های ستادی، مدیران‌کل استان‌ها و رؤسای ادارات شهرستان‌ها به صورت غیرحضوری و از طریق ویدئو کنفرانس (وبینار) همراهی داشتند.

یادآور می‌شود در پایان این نشست از کتاب “چلچراغ نماز و خانواده” تالیف حجت‌الاسلام سیدجواد بهشتی مشاور فرهنگی رئیس ستاد اقامه کشور رونمایی و به رسم یادبود به حاضران در این نشست نسخه‌ای از آن اهدا شد.

ستناد اقامه نماز

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1400/4/6 ساعت 11:07
کد : 4949
دسته : اخبار نماز در کشور
لینک مطلب
کلمات کلیدی
بهشتی
چلچراغ نماز و خانواده
حجت الاسلام بهشتی
خانواده اسلامی
ستاد اقامه نماز
فرهنگ نماز
نماز و خانواده
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
ستاد اقامه نماز

■ کتاب های جدیدالنشر حوزه « نماز» و «مهدویت» رونمایی شد/ عکس

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز،به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی جدیدترین کتب و محصولات نماز و مهدویت با حضور دکتر سید احمد زرهانی قائم مقام ستاد نماز کشور، حجت الاسلام و المسلمین متوسل مدیرعامل بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود (عج)، حجت الاسلام بهشت ...

■ ششمین اجلاس استانی نماز استان گلستان برگزار شد

ششمین اجلاس استانی نماز با عنوان پیوند نماز، خانه، مدرسه و مسجد با حضور استاندار گلستان، اعضای شورای اقامه نماز، ائمه جمعه تشیع و تسنن، بصورت ویدیوکنفرانس در استانداری برگزار شد. این جلسه بصورت ارتباط تصویری با ریاست ستاد اقامه نماز کشور و سخنرانی ...

■ مهم ترین هدف برگزاری اجلاس های نماز در استان ها توسعه فرهنگ نماز است

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان هرمزگان، حجت الاسلام و المسلمین اعتمادی مدیر ستاد اقامه نماز استان در نشست همفکری و هم افزایی که در راستای تحقق طرح ابلاغی نهضت تولید محتوای نماز با حضور مدیران حوزه های علمیه استان و مدیران کل دستگاه های فر ...

■ فراخوان جشنواره سرود نماز در کانون های مساجد چهارمحال و بختیاری برگزار می شود

فراخوان جشنواره سرود نماز به میزبانی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی، هنری مساجد استان کهگیلویه و بویراحمد، در کانون های فرهنگی هنری مساجد چهارمحال و بختیاری نیز در بستر فضای مجاری برگزار می شود. ترویج و توسعه فرهنگ نماز ...

■ برگزاری بیست و نهمین اجلاس سراسری نماز در وزارت کشور/ دانشگاه فرهنگیان رکن اصلی برگزاری اجلاس نماز

جلسه هماهنگی برگزاری بیست و نهمین اجلاس سراسری نماز با حضور منصور سرگزی معاون فرهنگ، آموزش و پژوهش، سید علی مهدیان معاون برنامه ریزی، نظارت و ارزیابی و حامد صالحی مدیر روابط عمومی ستاد اقامه نماز کشور، حجت الاسلام والمسلمین نور محمدی سرپرست ستاد اقام ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز