طی نامه ای از سوی قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور؛■ ارائه پیشنهادات فرهنگی ستاد اقامه نماز به کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی
دکتر سید احمد زرهانی، قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور، با ارسال نامه ای به حجت الاسلام و المسلمین مرتضی آقا تهرانی، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی نسبت به ارائه پیشنهادات فرهنگی به مجلس شورای اسلامی اقدام نمودند.
دکتر زرهانی با بیان اینکه یکی از مهم ترین راه های استقامت فرهنگی مردم در برابر تهاجم بی وقفه ی اردوگاه غرب، اهتمام مجلس شورای اسلامی در سیاستگذاری درست و کار آمد در حوزه فرهنگ دینی و فراهم آوردن زمینه رشد فکری و دینی نسل جوان و آینده سازان انقلاب اسلامی است در این نامه افزود: برنامه هفتم توسعه یکی از قلمروهای مهم برای سیاستگذاری فرهنگی و اجتماعی است که تکلیف تحولات یک دوره ی پنج ساله را روشن می کند.
وی با بیان اینکه دنیایی غرب با تدوین و ابلاغ منشورهایی نظیر برنامه فرهنگی و آموزشی موسوم به ۲۰۳۰ مصمم به حذف فرهنگ مقاومت اسلامی و همگن سازی اندیشه و جاذبه ها و دافعه ها و هضم ارزش های اصیل در نظام سرمایه داری و لیبرال دمکراسی است گفت: صیانت از استقلال و کیان جمهوری اسلامی ایران منوط به دقت و درایت در سیاست گذاری های فرهنگی و اجتماعی و حمایت از آموزه های قرآن و عترت و گسترش ارزش های اسلامی می باشد.
قائم مقام ستاد اقامه نماز با بیان اینکه مقام معظم رهبری امام خامنه ای (مدظله العالی) در باب نماز فرموده اند «دعوت به نماز دعوت به زیباترین جلوه های زندگی است، مسئولان مومن در نظام اسلامی باید امکانات گسترده ی خود را در خدمت این دعوت بگذارند» و همچنین در زمینه ی توسعه ی فرهنگ انتظار یادآور شدهاند : «دهه های آینده دهه های شماست و شمایید که باید کار آزموده و پر انگیزه از انقلاب حراست کنید و آن را هر چه بیشتر به آرمان بزرگش که ایجاد تمدن نوین اسلامی و آمادگی برای طلوع خورشید ولایت عظمی (ارواحنا فداء) است، نزدیک کنید.” افزود: این رهنمودها نشانگر ضرورت توجه عمیق به جایگزینی نماز و مهدویت در سیاست گذاری های فرهنگی است.
وی در ادامه گفت: در دیداری که استاد قرائتی به اتفاق معاونان با اعضای محترم کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی داشتند مقرر شد : تلاش مشترکی برای بازخوانی و اصلاح سیاست های فرهنگی برنامه هفتم توسعه انجام گیرد.
دکتر زرهانی افزود: بر این اساس پیشنهاد می شود موارد ذیل در متن برنامه مذکور درج گردد:
۱- تأمین سرانه فرهنگی
دولت موظف است همه ساله یک ردیف تحت عنوان سرانه فرهنگی برای ترویج ارزش های دینی و اخلاقی جامعه منظور کند.
۲- حمایت از ترویج معارف نماز
دولت موظف است به کمک ستاد اقامه نماز به عنوان دستگاه سیاستگذار در امور نماز نسبت به ترویج معارف نماز در مدارس و دانشگاه ها و دستگاه های اجرایی همت گمارد و تسهیلات مورد نیاز این کار را فراهم کند.
۳- تقویت اندیشه مهدویت و انتظار
دولت موظف است به منظور ترویج و توسعه فرهنگ مهدویت و انتظار، حمایت های لازم را از مؤسسات و نهادهای غیر دولتی فعال در امر آموزش، پژوهش و تبلیغ معارف مهدوی بعمل آورد تا پشتوانه اعتقادی اصل ولایت فقیه در میان نسل نو تقویت و تثبیت گردد.
۴- گسترش فرهنگ تبلیغ چهره به چهره
دولت موظف است از طریق مراکز فرهنگی به ویژه وزارت آموزش و پرورش و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، طرح فرهنگی تربیتی چهره به چهره را برمبنای معارف قرآن و اهل بیت (ع) گسترش دهد اجرای این طرح از یک سو می تواند باورهای دینی نسل نو را تقویت نماید و از سوی دیگر آنان را در برابر آسیب های اجتماعی بیمه کند.
بها دادن به تبلیغ اعم از تبلیغ در داخل و خارج از کشور و روشنگری پیرامون اسلام ناب محمدی (ص) از اولویت های نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است.
۵- گسترش مراکز تفسیر قرآن مجید
دولت موظف است از طریق مراکز فرهنگی و وزارت علوم و تحقیقات و فناوری و وزارت آموزش و پرورش و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نسل جوان و آحاد جامعه را با فرهنگ اسلامی بر مبنای قرآن و عترت و تفسیر کلام الله مجید آشنا کند و آینده سازان انقلاب اسلامی را با حقایق و دقایق قرآن مأنوس سازد.
۶- کمک به گسترش مساجد و نمازخانه های مستقر در راه های مواصلاتی
دولت موظف است با جلب مشارکت خیرین و نیکوکاران و با کمک ستاد اقامه نماز و وزارت راه و شهرسازی در جهت ایجاد و توسعه و نگهداری نمازخانه ها و مساجد بین راهی برنامه ریزی و نظارت کند.
۷- تأمین هزینه ایاب و ذهاب ائمه جماعات مدارس کشور
دولت موظف است همه ساله در لوایح برنامه و بودجه اعتباری را برای تأمین هزینه رفت و آمد ائمه جماعات مدارس منظور کند.
۸- پیشبینی مسجد در طرح آمایش سرزمین
دولت موظف است در مطالعات طرح آمایش سرزمین اقدام و جانمایی برای ایجاد مساجد مورد نیاز مردم کند به نحوی که همه آحاد ملّت در مناطق مسکونی جدید التأسیس دسترسی آسان به اماکن عبادی را داشته باشند.
۹- فضای مجازی و نماز
وزارت فناوری ارتباطات و اطلاعات موظف است با کمک ستاد اقامه نماز و بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود (عج) و ستاد تفسیر زیر ساخت های مناسب و نیروی انسانی و ظرفیت های کافی را برای ترویج اندیشه دینی و آگاهی از معارف نماز و قرآن و مهدویت را در فضای مجازی فراهم آورد.
منبع: ستاد اقامه نماز