گفتگو با نویسنده کتاب مهارت‌های دعوت فرزندان به نماز

در هفته کتاب و کتابخوانی انجام شد؛
■ گفتگو با نویسنده کتاب مهارت‌های دعوت فرزندان به نماز

گفتگو با نویسنده کتاب مهارت‌های دعوت فرزندان به نماز

استاد محمد علی جابری نویسنده چندین کتاب با موضوع نماز است. وی شش سال است که با مرکز تخصصی نماز همکاری می کند. دغدغه ایشان در نگارش این کتاب ها، معرفی نماز به شیوه ای نو و مهارت های دعوت به نماز است. در این گفتگو که توسط روابط عمومی مرکز تخصصی نماز انجام شد، درباره کتاب «مهارت های دعوت فرزندان به نماز» با حجت الاسلام  والمسلمین جابری همراه می شویم.

چند سال قلم می‌زنید و چند اثر دارید و چند اثر شما در مورد نماز است؟

نویسندگی و انس با قلم را از سال ۱۳۹۵ شروع کردم و در همان سال دو کتاب را با انتشارات مسجد مقدس جمکران به چاپ رساندم. چهار اثر از یازده اثر چاپ‌شده من درباره نماز است که شامل مهارت‌های دعوت فرزندان به نماز، دعوت دانش‌آموزان به نماز، بررسی تقابل شیطان با نماز، نماز و زندگی می باشد.

انگیزه شما از نوشتن کتاب با موضوع نماز چه بود؟

شواهد قرآنی، روایی و تجربی از نقش بی‌بدیل نماز در اصلاح جامعه سخن می‌گوید. به همین دلیل هر کس در جایگاهی وظیفه دارد از نماز بیشتر، جدیدتر و زیباتر بگوید. بنده هم به عنوان یک نویسنده احساس کردم از زاویه‌های جدیدی به امر نماز بپردازم و معلومات خود را با جامعه به اشتراک بگذارم.

در چند جمله کتاب مهارت‌های دعوت فرزندان به نماز را معرفی کنید؟

مخاطب کتاب «مهارت‌های دعوت فرزندان به نماز» والدین و مربیان هستند. در این کتاب پس از بیان اصول لازم در امر دعوت به نماز در سه بخش مجزا، به مهارت‌های دعوت خردسالان، کودکان و نوجوانان به نماز پرداخته شده است. در این کتاب تلاش شده تا راهکارها بر مبنای قرآن، سنت و روانشناسی باشد.

اگر بخواهید در چند خط ارکان اصلی کتاب را توضیح بدین؟

مهم‌ترین رکن کتاب «مهارت‌های دعوت فرزندان به نماز» همان مهم‌ترین رکن دعوت به نماز است. پدر و مادر تا وقتی که شناخت لازم را نداشته باشند در تشویق فرزندان خود به نماز راه به جایی نمی‌برند. دعوت‌کننده به نماز باید شناخت کافی از خود، مخاطب خود و همچنین از نماز داشته باشد. محور این کتاب ارائه این شناخت‌ها به والدین و مربیان است.

خاطره ای از نوشتن این کتاب نماز؟

یک وقت خانمی تماس گرفت تا از چند و چون تهیه تعدادی از کتاب برای برگزاری مسابقه در شهر نجف‌آباد از من بپرسد. ایشان تعدادی از کتاب‌های موجود در زمینه دعوت فرزندان به نماز را دیده بودند، اما به دلایل مختلف نپسندیده بودند. برای همین در سفر به قم به حضرت معصومه توسل می‌کنند و همان روز در فروشگاه کتابستان رضوی با کتاب بنده برخورد می‌کنند.

مخاطب اصلی این کتاب چه کسانی هستند و بیشتر برای چه اقشاری مفیده است؟

مخاطب کتاب «مهارت‌های دعوت فرزندان به نماز» والدین و مربیان هستند. کتاب «تقابل شیطان با نماز» و هم‌چنین کتاب «نماز و زندگی» برای رده سنی نوجوان به بالا مناسب است. کتاب «دعوت دانش‌آموزان به نماز» نیز به سفارش ستاد اقامه نماز و برای معلمان نگارش شده است.

نکته خاصی که خودتان بخواهید به آن اشاره کنید ولی در کتاب شما نیامده؟

به شهادت معارف دینی، آمار و تجربه برپایی نماز مساوی است با کم شدن فساد در جامعه و به تبع آن افزایش پایداری خانواده‌ها. البته در کتاب به نحو گذرا به این نکته اشاره شده است، اما به دلیل پرهیز از حجیم شدن کتاب به صورت مفصل به آن پرداخته نشده است.

اگر الان بخواهید این کتاب را بنویسید چه تغییراتی در کتاب ایجاد می کنید و چه خلاء پژوهشی در موضوع بحث شما باقیمانده است؟

تغییر خاصی در کتاب انجام نخواهم داد، به دلیل اینکه وقت زیادی برای نگارش کتاب صرف شده و هم‌چنین با اساتید فراوانی در این زمینه مشورت شده است. البته بحث کیفیت مواجهه با نوجوانان فاصله گرفته از نماز، نیاز به پرداخت بیشتری دارد.

به نظر شما در حوزه نماز چه موضوعاتی جای کار دارد و باید کار شود؟

پرداختن به نماز از منظر کارکردهای متفاوت آن ضروری است. باید خلأهای زندگی مردم را رصد کرد و رابطه میان نماز و پر کردن آن خلأ را در کتاب تبیین کرد. پرداختن به زیبایی‌های نماز از نیازهای به‌روز مخاطب عصر ماست.

نوشتن در مورد نماز چه امتیازی دارد و چه سختی هایی؟

نوشتن از ستون دین و مهم‌ترین اصلاح‌کننده جامعه حس مفید بودن را به نویسنده منتقل می‌کند. در مقابل به‌خاطر پیچیده و اسرارآمیز بودن نماز کار نویسنده را برای نگارش در این زمینه مشکل می‌کند.

در حوزه انتشار مکتوبات نمازی چه پیشنهادی برای مرکز تخصصی نماز دارید و چه نقدی در این زمینه دارید؟

باید مخاطبان را دسته‌بندی کرد و بر اساس بازه سنی، حتی بر اساس جنسیت، و متناسب با نیازهای هر قشر برا‌ی آنان از نماز نوشت.

والسلام علیکم و رحمه الله

 

 

 

ستاد اقامه نماز

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1401/8/24 ساعت 13:53
کد : 5592
دسته : اخبار نماز در کشور
لینک مطلب
کلمات کلیدی
تربیت دینی
تربیت عبادی
حجت الاسلام جابری
دعوت به نماز
شیوه دعوت به نماز
نماز
نماز فرزندان
نماز و خانواده

■ ۳ استفتای جدید از آیت الله خامنه ای/ حکم فراموش کردن خواندن "نماز آیات" چیست؟

۳ استفتای جدید از حضرت آیت‌ الله خامنه‌ ای دربارۀ «خواندن نماز عشا پیش از نماز مغرب» و «فراموش کردن نماز آیات» شده است که به آنها پاسخ فرمودند. کانال فقه و احکام رهبر معظّم انقلاب اسلامی در شبکه‌ مجازی به&zwn ...

■ مسجد هندی که به" نوجوانان" دوچرخه جایزه می‌دهد

جماعت اسلامی شهر ممبرا هندوستان و دایره کودکان  اعلام کردند هر نوجوان بین هفت تا چهارده سال ۴۰ روز بدون تعطیلی در نماز جماعت شرکت کند به آنها دوچرخه هدیه می دهند و برای این طرح مسجد الفرقان امرت نگر و مسجد اقصی تنورنگر را انتخاب کردند.   ...

■ نماز جماعتی که بزم عیش و نوش چهار جوان خوشگذران را جمع کرد

نماز جماعتی که بزم عیش و نوش چهار جوان خوشگذران را جمع کرد در ايام زمستان براى سركشى به املاك آقا به نيشابور رفته بودم. در مراجعه به مشهد، در راه بين شريف آباد و مشهد برفگير شديم و در قهوه خانه حوض حاج مهدى مانديم. غير از ما ... کتاب «چهل د ...

■ ۲۱ اثر به جشنواره ملی سرود نماز «ترنم الهی» راه یافت

«حجت الاسلام شمس الدین» در نشستی با مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان در خصوص چگونگی جشنواره سرود نماز با عنوان «ترنم الهی» گفت: جشنواره‌های فرهنگی و هنری به عنوان یکی از زمینه‌های موثر انتقال مفاهیم دینی به نس ...

■ جدیدترین استفتائات مقام معظم رهبری منتشر شد

تشهد در حال تجافی س۷. هنگامی که نمازگزار در نماز جماعت به حالت تجافی نشسته است باید تشهد را همراه امام جماعت بگوید یا باید سکوت کند تا تشهد امام جماعت به اتمام رسد؟ ج. خواندن تشهد واجب نیست هرچند مستحب است.   خواندن نمازهای مستحبی به نیت ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز