■ تجلیل از ۲۰ دستگاه برتر در حوزه نماز در همدان
حجتالاسلام مرتضی حسنی حلم، مدیر ستاد اقامه نماز استان همدان ۱۴ مهرماه، در مراسم تجلیل از دستگاههای برتر استان در حوزه نماز اظهار کرد: اقامه نماز یکی از ارکان مهم دین است به گونهای که امام حسین(ع) در روز عاشورا به این فریضه دینی تا چه اندازه توجه داشتند.
مدیر ستاد اقامه نماز استان همدان گفت: یکی از مسائلی که امام حسین(ع) در اقامه نماز روز عاشورا نشان دادند این مهم بود که در اوج مشکلات و سختیها دست از نماز بر نداشتند.
وی اضافه کرد: این عمل امام حسین(ع) در آن زمان و با آن شرایط نشان از آن دارد که راه برون رفت از حیرت، انحطاط، ذلت، گمراهی و پستی توجه به نماز است، که همگی بر گرفته از آیات الهی است.
حسنی حلم گفت: اگر امروز توجه درستی نسبت به نماز شود، توجهی عمیق و برگرفته از یقین نه توجه ظاهری و سطحی، جامعه اصلاح خواهد شد که این مهم را، آیات و روایات نیز بیان میکنند.
مدیر ستاد اقامه نماز استان گفت: اگر ما امروز در شرایط استثنایی کرونایی قرار داریم که بر مردم استرسهای روحی و روانی وارد است، یکی از راههای نجات آن استعانت از نماز است، اتصال به اقیانوس نامتناهی خداوند، آرامشی وصف ناشدنی برای انسان به ارمغان خواهد آورد.
وی گفت: بیست و نهمین اجلاس سراسری نماز با موضوع «پیوند نماز، مدرسه، خانه و مسجد» اواخر آذر ماه یا اوایل دی ماه سال جاری برگزار خواهد شد، مدرسه، خانه و مسجد، سه رکن مهم تربیتی است که شخصیت واقعی انسان را شکل میدهد.
وی اضافه کرد: ما اگر بتوانیم این سه رکن را با با یکدیگر هماهنگ کنیم شخصیت واقعی انسان در ابعاد مختلف فرهنگی، اجتماعی و .. شکل خواهد گرفت و هر جا در میان این سه رکن تعارض وجود داشته باشد رفتارهایی ناپسند و ناهنجاریهایی از انسان شاهد خواهیم بود.
حسنی حلم با اشاره به اینکه در همین راستا، اجلاس بیست و نهم با موضوع پیوند نماز، مدرسه، مسجد و خانه برگزار میشود، گفت: اجلاس سراسری نماز در استانها برگزار خواهد شد که در استان همدان در صورت نامساعد بودن وضعیت استان در بحث کرونا، این اجلاس به صورت مجازی برگزار خواهد شد.
مدیر ستاد اقامه نماز استان ابراز کرد: استان همدان در اجلاس بیست و هشتم (سال گذشته) در بحث فراخوان مقاله در رتبه ۳ کشور قرار گرفت که این نشان دهنده توجه مردم به بحث نماز است.
وی ادامه داد: طبق نظارت وارزیابی هیئت ناظر بر عملکرد دستگاه های اجرایی استان در بحث نماز، ۲۰ دستگاه با کسب امتیاز ۹۰۰ تا ۱۰۰۰ به عنوان دستگاه تقدیر ویژه در این حوزه شناخته شدند که امروز از آنان تجلیل میشود.
حسنی حلم با اشاره به اینکه دستگاههایی که امتیاز آنها در حوزه نماز زیر ۶۰۰ باشد، غیرقابل قبول بوده و باید توبیخ شوند، گفت: متأسفانه در ارزیابیهای صورت گرفته، ۱۳ دستگاه در استان دارای عملکردی غیر قابل قبول در حوزه نماز داشته اند.
وی با بیان اینکه نماز یک عمل عبادی و فرا دینی و فراجناحی است، گفت: در جامعهای که دارای نظامی اسلامی است شایسته نیست که دستگاههای اجرایی آن در حوزه نماز عملکرد نامناسب داشته و توبیخ شوند.
حسنی حلم گفت: ۳ دستگاه در بحث علمی- پژوهشی، ۳ دستگاه در حوزه مدیریتی- قضایی، ۴ دستگاه در بخش اجتماعی- رفاهی و ۱۰ دستگاه در بخش عمرانی و تولیدی، به عنوان ۲۰ دستگاه برتر استان در حوزه نماز شناخته شدهاند.
این مقام مسئول یادآور شد: متأسفانه امسال هیچ دستگاه فرهنگی و ورزشی در حوزه نماز، عملکرد قابل تقدیری نداشته است که این مایه تأسف است، این در حالی است که برترین دستگاهها با عملکرد خوب در حوزه نماز، مجموعههای تولیدی، خدماتی و عمرانی هستند.
وی بیان کرد: دستگاههای تولیدی، خدماتی و عمرانی با وجود مشغلهکاری بسیار، عملکرد بسیار خوبی در حوزه نماز داشتهاند برخلاف دستگاههای فرهنگی که ذاتا مجموعههایی هستند که باید بیش از دیگر دستگاهها در حوزه نماز و امور دینی فعال باشندکه متأسفانه اینگونه نبوده است.
وی با بیان اینکه این امتیازدهی به دستگاهها در حوزه نماز و تقدیر از آنان، مرتبط با ارزیابی عملکرد آنها در سال گذشته است، گفت: سال گذشته ۸۰ دستگاه مستندات خود را در حوزه نماز در سامانه سجاده بارگذاری کردند.
منبع: خبرگزاری ایکنا