وضعیت بازگشایی مساجد و اماکن مذهبی

وزیر بهداشت بیان کرد
■ وضعیت بازگشایی مساجد و اماکن مذهبی

وضعیت بازگشایی مساجد و اماکن مذهبی

«سعید نمکی» در ارتباطی اینستاگرامی درباره وضعیت شیوع کرونا در کشور، گفت: ما در این مدت شب و روز نداشتیم و همین الان با رئیس دانشگاه علوم پزشکی خورستان صحبت می‌کردم و همچنین نامه‌ای به وزیر کشور نوشتم تا مجموعه ای از محدویت‌ها را اعمال کنیم.

 

وزیر بهداشت توضیح داد: من به عنوان یک معلم ۳۰ ساله دانشکده پزشکی عرض می‌کنم که نه من و نه هیچ کس در دنیا نمی‌تواند پاسخ این سوال را بدهد که کرونا چه خواهد کرد و ما هر روز شرایط جدیدی از این ویروس را می‌بینیم. در واقع ما نمی‌دانیم که این ویروس به چه سمت و سویی خواهد رفت. من هیچ وقت واژه ترسناک را برای مردم عنوان نمی‌کنم چراکه وحشت‌زایی روحیه مردم را خراب و سیستم ایمنی آن‌ها را تضعیف می‌کند. مردم باید مراقب باشند، این ویروس رفتار اجدادی خود را ندارد چراکه در خوزستان که گرمسیر است، شاهد افزایش بیماری هستیم.

 

وی افزود: عاقلانه‌ترین حرف این است که ما ۴ تا ۶ ماه صبر کنیم تا رفتار این ویروس را واقع‌بینانه‌تر ببینیم، به همین دلیل آن چیزی که برای ما مشخص شده است، واکسن و دارو ندارد و بهترین نوع مبارزه با کرونا است کاری که ما انجام دادیم. فاصله‌گذاری، رعایت اصول بهداشتی و از طرف مسئولان نظام سلامت پیدا و جدا کردن هر چه زودتر بیماران بسیار تاثیرگذار است.

 

وزیر بهداشت درباره شبهات آمار دقیق مبتلایان به کرونا پاسخ داد: می‌توانم به جرأت به شما بگویم آماری که ما اعلام کردیم دقیق‌ترین و منضبط‌ترین نوع آماری است که در دنیا ارائه شده است. هفته گذشته انجمن آمار انگلیس اعلام کرد که آمار کشته‌های انگلیس از کرونا حداقل ۵۴ درصد بیشتر از چیزی است که اعلام کرده‌اند. حتی فقط در یک روز در چند خانه سالمندان آمریکا ۷ هزار و پانصد نفر قوت کردند که اصلا در آمار خود اعلان نکردند.

 

وی ادامه داد: برخی از کشور‌ها در اطراف خودمان سیستم ثبت اطلاعات آمار ندارند، آماری که ما اعلام کردیم چه در رابطه با ابتلا و چه مرگ‌ومیر دقیق‌ترین و منضبط‌ترین آماری است که می‌توان در دنیا دنبال کرد، اما این به این معنی نیست که این آمار 100 درصد درست است و شاید چند نفر جابجا شده باشند. چراکه در آمار سازمان بهشت زهرا(س) هم می‌بینیم درباره علت مرگ خیلی از افرادی که فوت کردند ایست قلبی نوشته شده است، در حالی که هیچ کدام سکته قلبی نکرده‌اند بلکه برخی از مریض‌های سرطانی هم با ایست قلبی فوت می‌کنند.

 

وزیر بهداشت عنوان کرد: در روز‌های اول به دلیل اینکه دو آزمایش پاستور و آزمایشگاه خانم دکتر مختاری دانشکده بهداشت را داشتیم، نمونه‌های کل کشور به اینجا می‌آمد و حدود سه روز بررسی‌ها طول می‌کشید. از طرفی این اتفاق همزمان با بیماری آنفلوانزا و بیماری تنفسی شده بود و اطرافیان کسانی که فوت کرده بودند، اصرار به کفن و دفن داشتند. به همین دلیل اعلام کرده بودیم، پزشکان در گواهی فوت بنویسند «مشکوک به کرونا» تا اطرافیان درگیر بیماری نشوند. حدود ۷۰ درصد فوتی‌ها در اسفند این گونه بود و پزشکان مکلف بودند که مشکوک به کرونا را بنویسند که با پروتکل کرونا دفن شوند تا اگر جواب آن کرونا مثبت بود ما چیزی را از دست نداده باشیم.

 

نمکی درباره پذیرش کامل بیماران کرونایی‌ اظهار کرد: مردم ما می‌بینند که تخت‌های خالی بسیاری داریم و ما یک بیمار بدون سرویس، پزشک و تخت نداریم، یک کارتن خواب نمی‌توانید پیدا کنید که ما پذیرش نکرده باشیم، حتی ما پیرزن ۱۰۳ ساله و پیرمرد ۹۸ ساله را ترخیص کردیم. همچنین ما افغانستانی‌های بدون کارت را هم پذیرش کردیم. شما می‌توانید از دانشجویان مقیم خارج سوال کنید، آنها به این دلیل آمدند که متوجه شدند سرزمین مادری پذیرا‌ترین است.

 

وزیر بهداشت توضیح داد: یک جنبه قضیه کرونا نظام سلامت است و کرونا ابعاد و اثرات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی بسیار متفاوتی در زندگی مردم دارد و بایدهمه به یکدیگر کمک کنیم.

 

وی درباره ساخت واکسن کرونا گفت: ما برای واکسن و داروی کرونا کار می‌کنیم، به هر حال واکسن آن خیلی زود در دسترس نیست و هر کسی ادعا کند، ادعا گزافی کرده است. متاسفانه تا امروز دارو و واکسنی تأییدشده‌ای برای ویروس کرونا معرفی نشده است و بهترین عامل تسلط بر این ویروس رعایت فاصله گذاری، رعایت اصول بهداشتی و استفاده از ماسک در فضای شلوغ است.

 

نمکی گفت: خبر خوب این است که ما آمار مرگ به زیر ۵۰ نفر رفت و آمار مبتلایان هم به این دلیل کمی بالا است که ما افرادی را شناسایی می‌کنیم که علامت ندارند. در مجموع این را اعلام می‌کنم که مسیر ما به سمت مهار و کنترل بیماری است.

 

وزیر بهداشت درباره بازگشایی اماکن مذهبی بیان کرد: برخی از مساجد را در شهر‌های سفید باز کردیم و نماز‌های جمعه هم شروع شده است، برای بازگشایی اماکن مقدس بعد از ماه مبارک رمضان برنامه‌ریزی کرده‌ایم که صحن‌ها و نه داخل حرم‌ها را باز کنیم تا مردم فقط برای سلام حضور پیدا کنند و برای ورزشگاه‌ها هم برنامه‌هایی داریم. البته برای برنامه‌های تلویزیونی هم پروتکل‌هایی را تنظیم می‌کنیم و بعد از ماه مبارک رمضان گشایش‌های خوبی خواهیم داشت.

منبع : خبرگزاری شبستان

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1399/2/21 ساعت 12:09
کد : 4260
دسته : اخبار نماز در کشور
لینک مطلب
کلمات کلیدی
نماز
وزیر بهداشت
نمکی
مساجد
اماکن مذهبی
کرونا

■ نماز جمعه باید تبلور خلق عظیم باشد

آیت الله عباسعلی سلیمانی در دیدار اعضای ستاد نماز جمعه کاشان، گفت: ستاد نماز جمعه باید حلقه اتصال نهاد ولایت و امامت قلمداد شود. وی با اشاره به اینکه نمازجمعه باید تبلور خلق عظیم باشد، افزود: زمانی این امر محقق خواهد شد که امام جمعه سعه صدر د ...

■ نماینده ولی‌فقیه در استان همدان: والدین فلسفه نماز را برای فرزندان خود بازگو کنند

آیت‌الله حبیب‌الله شعبانی در اجلاس نماز دانش‌آموزی و یادبود مروج نماز آیت‌الله تالهی با بیان این که اگر انسان به‌دلیل ترس از جهنم نمازخوان شود در این راه تنبلی به سراغ او می‌آید اظهار داشت: این گونه افراد در ایامی همچون ...

■ میزبانی گلستان از بیست و هشتمین اجلاس سراسری نماز/اقامه نمازجماعت در مدارس با همکاری ۴۰۰ روحانی

قاسم محمدی صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهارداشت: آذرماه امسال استان گلستان میزبان بیست و هشتمین اجلاس سراسری نماز خواهد بود. وی « نماز و مدرسه» را موضوع این دوره از اجلاسیه برشمرد و گفت: راهکارهای رونق نماز در مدرسه، راه‌های دعوت ...

■ آماده‌سازی مساجد بین‌راهی برای نوروز ۱۳۹۷

دبیر ستاد اقامه نماز وزارت راه و شهرسازی، خبر داد: آماده‌سازی مساجد بین‌راهی برای نوروز ۱۳۹۷ دبیرستاد اقامه نماز، وزارت راه و شهرسازی با اشاره به خدمت رسانی ۲۷۰۰ مسجد و نمازخانه بین‌راهی برای مسافران نوروزی، گفت: رسیدگی به امور عبا ...

■ کاهش آسیب های اجتماعی دانشجویان با افزایش انس با نماز

حجت الاسلام مصطفی رستمی در جلسه هم اندیشی و هم افزایی در برنامه‌ها و بررسی شیوه تدوین سند راهبردی ستاد عالی‌ اقامه نماز در دانشگاه‌ها به تشریح جایگاه و اهمیت نماز پرداخت و گفت: نماز بهترین اسباب ذکر است و نیاز به ذکر و یادآوری دائم دار ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز