■ پیوند «مسجد، مدرسه و خانه» نیازمند تحول عملی است
سیداحمد زرهانی، قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور، روز گذشته، ۲۹ تیرماه در نشست ستاد اقامه نماز استان یزد با اشاره به اینکه مبحث نماز، مسئله اول از حیث تربیتی، فرهنگی و اجتماعی است اظهار کرد: اگر آنگونه که باید حق نماز، ادا شود از مسائل دیگر خاطر جمع میشویم.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده از سوی حجتالاسلام حبییان، رئیس سابق ستاد اقامه نماز استان بیان کرد: باید اتاق قکری تشکیل شود و برخی از طرحهای ملی با محوریت امام جمعه محترم مدون و در سراسر کشور اجرایی شود.
زرهانی با اشاره به پیشنهاد رئیس جدید ستاد اقامه نماز استان یزد در خصوص تبدیل مجمع خیران مسجدساز به نمازخانهساز تصریح کرد: مجمع خیران مسجدساز میتواند نمازخانهساز هم باشد و در این زمینه منافاتی وجود ندارد.
وی با اشاره به برگزاری اجلاس اقامه نماز اظهار کرد: شعار امسال اجلاس نماز «پیوند مسجد، خانه و مدرسه» است که باید پیشنویس فراخوان این اجلاس در جلسه بعدی مطرح و نقطه نظرات بیان و منعکس شود تا از این رهگذر حرکت غیرتکراری و اثرگذار برای ایجاد تحول عملی در ارتباط با مسجد، مدرسه و خانه داشته باشیم. همان گونه که در دوران انقلاب، این سه نهاد با همراهی روحانیت متحد شدند، امروز نیز بیش از گذشته نیازمند تعامل این سه نهاد هستیم.
زرهانی با اشاره به پیشنهاد آیتالله ناصری در زمینه اینکه برخی از مساجد مدرسهدار شوند و با همراهی روحانیت و معتمدان مدرسهای بر وفق مکتب اهل بیت و قرآن و عترت اداره کنند، اظهار کرد: در طرح آمایش سرزمین باید به جانمایی مساجد و نمازخانههای بینراهی عنایت بیشتری شود، زیرا طبق آمار، سرانه مساجد در کشورهای همسایه بیش از ایران است؛ لذا با کمبود مسجد مواجه هستیم و لازم است همانند گذشته مردم بانیان مسجد و اداره امور مسجد را عهدهدار شوند.
وی با اشاره به فعالیت در فضای مجازی اظهار کرد: کارگروهی از دو دسته متخصصان معارف اسلامی و فضای مجازی تشکیل شود تا مغزهای متفکر جمع شده و اتاق فکری ویژه فضای مجازی تشکیل شود. البته این اقدام در مرکز آغاز شده و باید در استانها نیز پایهگذاری شود.
زرهانی با اشاره به اینکه مسئله کتاب، دانشافزایی و ایجاد معرفت دینی مسئله بسیار مهمی است از بازسازی انتشارات نماز در سازمان مرکزی خبر داد و اظهار کرد: امیدواریم این مرکز کانون توزیع کتابهای اسلامی در سراسر کشور و ارتباط با خانه، مدرسه، سازمانها و ... داشته باشد؛ لذا در این زمینه همکاران باید در استانها چارهاندیشی و خط ارتباط دو جانبه را برقرار کنند.
وی بر تولیدات جدید تأکید کرد و افزود: اگر در معارف و کتابهایی که نسل اول و دوم تألیف کردهاند متوقف شویم، بخش عظیمی از نسل جدید را از دست خواهیم داد، بنابراین برای چاپ کتابهای جدید و متناسب با نیازهای نسل و برخورداری از روح معاصر و تحولاتی که در فکر نسل جدید اتفاق افتاده است اعلام آمادگی میکنیم.
زرهانی با اشاره به لزوم نفوذ در زیر پوست شهر بیان کرد: بخشی از جامعه از دید ما خارج شده و البته فهم این موضوع مهم است که بتوانیم با آن اقشار ارتباط برقرار کنیم؛ لذا باید راهکاری اندیشیده شود تا روحانیان و متفکران اسلامی با آن نسل ارتباط برقرار کنند.
وی با اشاره به اینکه حضور روحانیان در مدارس کشور ضروری است، تصریح کرد: باید تلاش کنیم فضلای خوشفکر و جوانگرا وارد مدارس شوند و همچنین آموزش درستخوانی نماز به دانشآموزان در اولویت باشد.
زرهانی بر بررسی وضعیت نماز در نشستهای شورای شهر و اجرای مهندسی فرهنگی، برگزاری منظم شواری اقامه نماز در استانها و شهرستانها تأکید و با اشاره به رابطه ترک نماز و بینمازی با جرایم بیان کرد: آمارها نشان میدهد ۹۵ درصد مجرمان حرفهای نه تنها تارکالصلاه بودند بلکه اطلاعی از نماز نداشتند.
زرهانی در پایان تصریح کرد: امنیت اجتماعی، خانواده و سلامت شهروندان در گرو ترویج فرهنگ نماز است و اگر در راه دین هزینه نکنیم در جای دیگر تسویه حساب خواهد شد؛ لذا باید در بحث نماز و امور فرهنگی و دین سرمایهگذاری کنیم تا در جامعه تارکالصلاه نباشد و اگر کسی مجرم باشد به همان اندازه که نماز میخواند زمینه هدایت او نیز فراهم میشود.
منبع: خبرگزاری ایکنا