■ جلسه شورای سیاستگذاری سی امین اجلاس سراسری نماز برگزار شد
جلسه شورای سیاستگذاری سی امین اجلاس سراسری نماز با حضور حجت الاسلام قرائتی رئیس و سید احمد زرهانی قائم مقام ستاد اقامه نماز و جمعی از نمایندگان وزارت کشور، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت ورزش و جوانان، وزارت آموزش و پرورش، دانشگاه فرهنگیان، صدا و سیما، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها و ستاد عالی هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور صبح روز یکشنبه پنجم شهریورماه در ساختمان ستاد اقامه نماز برگزار شد.
در ابتدای این جلسه حجت الاسلام و المسلمین قرائتی با آیاتی از قرآن کریم، گفت: آیه ای در قرآن هست که می گوید کفار دوست دارند شما را به جاهلیت برگردانند که خداوند می فرماید در مقابل این دسیسه ها نماز بخوانید تا با آن مقابله کنید.
استاد قرائتی افزود: باید اقرار کنیم از امکانات خود در ترویج اقامه نماز استفاده نکرده ایم، دستگاه هایی که روحانی در آنها فعالیت می کنند برنامه داشته باشند که در مدارس نیز نماز جماعت بخوانند تا ارتباط روحانی با نسل نو حفظ شود.
وی تاکید کرد: طلابی که در دوره های مختلف آموزش می بینند لازم است در خصوص ارتباط با نسل نو در جهت نشر معارف نماز دوره ببینند و در این مسیر راه های بیمه شدن نسل نو از دسایس دشمن را باید در نظر داشت و امکانات را به کار گرفت.
رئیس ستاد اقامه نماز کشور با بیان اینکه استفاده از بودجه های فرهنگی و ظرفیت دستگاه های اجرایی در مسیر ترویج نماز ضرورت دارد، گفت: نماز باید در تمام فعالیتهای ما نمایان باشد و جوانان را در عمل به این مهم دعوت کنید.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، بر پاسخگویی شبهات جوانان تاکید کرد و گفت: گفتگوی چهره به چهره باید در آموزش و پرورش راه اندازی شود و استفاده از ظرفیت روحانیون در این امر ضرورت دارد.
حجت الاسلام قرائتی یادآور شد: بچه های ما بد نیستند فقط کسی سراغ آنها نرفته است.
از ظرفیت ها به خوبی استفاده شود و تخصص ها و مهارت های مختلف را به روحانیون در جهت این ارتباط، آموزش دهیم.
وی افزود: با توجه به هجمه های فرهنگی و سمپاشی دشمنان باید تقویت و مهارت آموزی طلاب و روحانیون، جهت ارتباط با نسل نو در دستور کار قرار بگیرد.
رئیس ستاد اقامه نماز کشور در پایان تصریح کرد: تقویت اجلاس و سیاستهای آن وابسته به مهارت آموزی افراد در جامعه است.
سید احمد زرهانی قائم مقام ستاد اقامه نماز در ادامه با ارائه نکاتی پیرامون برگزاری اجلاس سراسری نماز، گفت: با استعانت از خدا و همراهی استاد قرائتی در سالهای گذشته، ۲۹ اجلاس برگزار کردیم که تمامی اجلاسها با پیام مقام معظم رهبری همراه بوده است.
وی اظهار کرد: پیامهای معظم له به نحوی است که اگر همه ما به آن عمل کرده بودیم تا کنون بسیاری از مشکلات حل شده بود.
زرهانی با اشاره به پیشنهاد رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور در اجلاس بیست و نهم، گفت: ضرورت دارد با روش تشخیص مساله وارد میدان شویم و ببینیم نماز نسل نو با چه موانع و مشکلاتی همراه است و دستگاه های اجرایی چه وظایفی دارند و چه برنامه ای را ارائه می کنند.
وی افزود: بنا داریم در اجلاس زنجان به روش مطلوب عمل کنیم و بعد از قرائت پیام مقام معظم رهبری، سخنرانی رئیس جمهور و استاد قرائتی، گزارش فعالیتهای دستگاه های اجرایی به صورت کارشناسی انجام شود که وزیر مربوطه یا نماینده وی، موانع، مساله و راهکارهای خود را در بحث نماز ارائه دهد.
قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور در بخش دیگری از سخنان خود گفت: شورای سیاستگذاری در حوزه علمی اجلاس، جهت استفاده از صاحب نظران در فراخوان به ستاد اقامه نماز کمک می کند.
وی گفت: استفاده از امکانات و تسهیلات مختلف در حوزه های اجرایی اجلاس مانند برپایی نمایشگاهی از نوآوری های تعلیم و تربیت در حوزه نماز ضروری است.
سید احمد زرهانی تاکید کرد: دستگاه هایی که با نسل نو در ارتباط هستند مانند آموزش و پرورش، دانشگاه فرهنگیان، کانون فرهنگی مساجد و … کارهای سازنده ای را انجام دادند و کمترین انتظار این است که روشن شود اصل مساله چیست؟ چه موانعی وجود دارد و وظایف دستگاه در قبال کاهل نمازی موجود چه می باشد؟
وی در پایان یادآور شد: ارائه رهیافتهای اجلاس ۲۹ نماز و ابلاغ آن توسط ریاست جمهور از اقدامات مهمی بود که در سال گذشته انجام شد و در تلاشیم در اجلاس سی ام نیز این امر پیگری و محقق شود.
در پایان جلسه نمایندگان دستگاه های اجرایی در خصوص نحوه برگزاری اجلاس به بحث و گفتگو پرداختند.
ستاد اقامه نماز