حجتالاسلام قرائتی مطرح کرد:■ مساجد مجلل با قیمتهای هنگفت نسازید
«حجتالاسلام قرائتی» در نشست آموزشی جایگاه نماز از منظر آیات و روایات ویژه مدیران و کارکنان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه بازنگری در نماز یک امر مهم است، اظهار داشت: امام صادق(ع) با وجود مقام امامت خود سحرگاههای ماه رمضان با خدا صحبت میکرد و به خداوند اذعان داشت که به هنگام سخن با دیگران تمام حواسم متوجه فرد است اما به هنگام نماز تمرکز ندارم، امام با وجود همه توجهات خود در نماز به خداوند میگوید من نسبت به نماز شاید کوتاهی میکنم.
رئیس ستاد اقامه نماز کل کشور، ادامه داد: نماز را نباید سبک شمرد، امروز یک مدیر یا حتی یک فرد ساده برای دیدار با فردی بهترین مکان را انتخاب و بهترین پوشش را دارد اما برای دیدار با خدا تا چه اندازه اهمیت قائل هستیم، نگاه به نمازخانههای برخی ادارات نشان میدهد که میزان توجه ما به امر نماز تا چه اندازه است در حالی که اتاق برخی مدیران بسیار مجلل است.
وی تاکید کرد: یکی از مشکلات ما این است که نسبت به نماز بالغ نشدیم، به همین خاطر نمیتوانیم درک کنیم که چگونه تیری را در حین نماز از پای علی بن ابی طالب(ع) بیرون کشیدند.
حجتالاسلام قرائتی یادآور شد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی متشکل از سه کلمه است که تمام محتوای این سه کلمه در نماز نهفته است، توقع امروز ما از این وزارتخانه باید این باشد که در گام اول وزارت آموزش و پرورش را ارشاد کند تا خاک این سازمان به رشد نیروهای خوب بینجامد.
وی افزود: اگر امروز مدارس و دانشگاه را به خوبی ارشاد کنیم به رشد دانشآموزان و دانشجویان کمک کرده و در آینده افرادی به جامعه معرفی میشوند که مهارت زندگی کردن را میدانند. مشکل امروز ما درسهای بدون مهارت در آموزش و پرورش است و این دستگاه باید نسبت به تغییر رویه آموزش خود ارشاد شود.
رئیس ستاد اقامه نماز کل کشور بیان کرد: یکی دیگر از وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این است که مساجد را ارشاد کند، چرا باید مساجدی مجلل با قیمتهای هنگفت ساخته شود در حالی که ما در برخی مناطق حتی یک مسجد هم نداریم و برای خواندن دو رکعت نماز باید کیلومترها راه را سپری کنیم تا به یک مسجد برسیم.
حجتالاسلام قرائتی ابراز داشت: به جای تجمل در مساجد به دنبال تقوا باشیم، در این راستا باید به سخنان سردار شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی در جمع ائمه جماعات مساجد اشاره کرد که گفت «امام جماعت نباید حیطه کار خود را تنها محیط یک مسجد ببیند بلکه کل محیط یک محله حیطه کاری او است».
وی با انتقاد از سبک زندگی امروز مردم خاطرنشان کرد: متاسفانه جامعه حال حاضر با یک بیحوصلگی و توقع بیش از حد روبهرو است، به همین منظور باید سبک زندگی را تغییر داد، برای مثال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی میتواند با ساخت فیلمهایی با محتوای ازدواج آسان سبک زندگی جامعه را شکل بدهد، یا حتی این دستگاه میتواند از افرادی که حرفشان نفوذ دارد برای ارشاد جامعه استفاده کند.
رئیس ستاد اقامه نماز کل کشور با بیان اینکه انسان برای انجام هرکاری راهی پیدا خواهد کرد، گفت: عمر انسان کوتاه و فرصتها به سرعت از کنار انسان میگذرد، بنابراین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در وهله اول وظیفه ارشادی خود را در آموزش و پرورش دنبال کند، به جای آنکه جلسات شورای فرهنگ عمومی برای نامگذاری روزها بگذاریم جلسههایی برای اصلاح و ارشاد جامعه بگذاریم.
حجتالاسلام قرائتی تصریح کرد: بیش از آنکه به دنبال محتوای قرآن و دین باشیم به سمت پوسته آن رفتهایم، هر روز مسابقات مختلف قرآنی برگزار میکنیم و هزاران قاری در آن شرکت میکنند، تا به حال کسی به دنبال اینکه فایده این مسابقات چیست رفته است، این تعداد مسابقات برگزار میشود در حالی که به جای پرداختن به مغز قرآن به پوست آن میپردازیم.
وی در پایان سخنان خود افزود: روزگاری آموزش و پرورش طرح تحول را مطرح کرد، شاید به ظاهر این طرح خوب باشد اما این طرح را زمانی میتوان اجرا کرد که ابتدا در خودمان تحول ایجاد کنیم، سردار شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی ابتدا در خود تحول ایجاد کرد و سپس جامعه را متحول کرد، پس جامعه امروز ما مرد تحول میخواهد نه طرح تحول.
منبع: خبرگزاری ایلنا