چرا مساجد به کانون بازنشستگان تبدیل شده است؟

حجت‌الاسلام صفری تبیین کرد؛
■ چرا مساجد به کانون بازنشستگان تبدیل شده است؟

چرا مساجد به کانون بازنشستگان تبدیل شده است؟

حجت‌الاسلام حسین صفری، مدرس مرکز تخصصی نماز قم، در روز۱۳شهریور‌ماه در دوره آموزشی تربیت مربی کودک و نوجوان که در سالن جلسات اداره کل پست استان برگزار شد گفت: پرداختن به آداب و اسرار نماز باعث ایجاد انگیزه بین نوجوانان و جوانان می‌شود. گاه عدم رغبت جوانان به اقامه نماز به عدم آگاهی کافی از اسرار این فریضه الهی باز می‌‌گردد.

وی به فرمایش حضرت امیر(ع) که در نهج‌البلاغه می‌فرمایند؛ «اگر رابطه مردم با خدا درست شود بقیه کارها درست می‌شود» استناد کرد و افزود: تمام مشکل ما اینجاست که رابطه خوبی با خدا نداریم، جوان امروز با بروز کوچکترین مشکل دل از خدا بریده و با این کار بر مشکلاتش می‌افزاید.
صفری اضافه کرد: برای هر عاملی نمادی وجود دارد و نماد دین نماز است، اگر جوانان به اقامه نماز اهتمام ویژه داشته باشند قطعا در بسیاری از حوزه‌ها موفق بوده و از بسیاری از آسیب‌ها در امان خواهند بود. همه اعمال انسان به تبع نماز سنجیده می‌شود، اگر مشکلات در زندگی سرریز می‌کند باید اقامه نماز را بررسی کرد.
وی گفت: جوانان از تمسک به اهل‌بیت(ع)، قرآن و اقامه نماز دست بر ندارند. ایران تنها کشوری است که جمهوری اسلامی در آن حکفرما بوده و افتخار ما این است که حاکم آن مجتهد شب زنده‌دار است. بی‌شک لازمه تحقق حکومت مهدوی تحقق حکومت اسلامی است.
حجت‌الاسلام صفری با اشاره به اینکه حرکت انقلابی رخ داده است اما در حال حاضر برخی دستگاه‌ها همچون بانک‌ها اسلامی نیستند، تصریح کرد: در جامعه اسلامی ما ۲ نوع گفتمان انقلابی و لیبرال وجود دارد، نظام ما اسلامی است اما اجرای آن منوط به تشکیل دولت اسلامی است، اگر دولت اسلامی تشکیل شود جمهوری اسلامی نیز قطعا محقق می‌شود.
مدرس مرکز تخصصی نماز قم تأکید کرد: نماد جمهوریت ما پشتوانه مردمی همچون نماز جمعه و راهپیمایی و انتخابات است و نماد اسلامیت ما «لِكُلِّ شَیْ‏ءٍ وَجْهٌ وَ وَجْهُ دِينِكُمُ الصَّلَاةُ» است. مردم در سه دسته تارک‌الصلاة، کاهل‌الصلاة و قائم‌الصلاة تعریف می‌شوند، خوشبختانه تارک الصلاة در کشور به ندرت دیده می‌شود اما کاهل‌ا‌لصلاة افرادی هستند که برای اقامه نماز به دلیل عدم عقیده، داشتن عقده یا نداشتن عادت به اقامه نماز برنامه ندارند.
وی اظهار کرد: جمهوری اسلامی به دلیل تسریع در ظهور حضرت مهدی(عج) تشکیل شد. اگر قصد داریم با حکومت اسلامی دل ایشان را شاد کنیم چاره‌ای جز دعوت به نماز نداریم. وظیفه ما انجام کارهای بزرگ نیست بلکه وظیفه ما انجام کارهای برزمین مانده بدون متولی است.
حجت‌الاسلام صفری ادامه داد: جنس نماز این است که انسان را از بدی و فحشا حفظ کرده و انسان را به قرب عصمت می‌رساند. اگر هدف ما حضور نوجوانان و جوانان در مسجد جهت اقامه نماز است بخشی از رغبت به امامان جماعت باز می‌گردد، انسان‌ها با آنچه ما هستیم تربیت می‌شوند نه با حرف زدن. جوانان با دیدن رفتار ما دیندار می‌شوند نه با شنیدن. خانواده‌ها در نظر داشته باشند تا پای جوان به مسجد باز نشود نماز‌خوان نمی‌شود.
وی با اشاره به اینکه گفتمان انقلابی و دینی ما در مساجد فراهم می‌شود، گفت: فرزندان براساس محیطی که هستند تربیت می‌شوند. مدیران مدارس حداقل یکبار دانش‌آموزان را به مسجد نزدیک محل تحصیل دانش‌آموزان برده و آنان را با فضای مساجد آشنا کنند.
حجت‌الاسلام صفری با انتقاد از اینکه مساجد به سرای سالمندان و کانون بازنشستگان تبدیل شده است، اضافه کرد: سال‌های پیش از انقلاب یا اوایل انقلاب مساجد شور و هیچان بسیاری داشت اما امروز وقتی وارد مساجد می‌شویم صندلی‌نشین‌ها را می‌بینیم و کمتر حاضران در مساجد جوانان هستند، حوصله‌ها کم شده است، اگر ضریب تحمل خود را بالا ببریم سال‌های آینده شاهد حضور جوانان در مساجد خواهیم بود.
وی تصریح کرد: اصلاح بینش، اصلاح نگرش، اصلاح انگیزش، اصلاح روش و اصلاح منش، پنج مرحله اصلاح نماز است. نماز، ستون دین است و برپاکردن ستون با حرف نمی‌شود بلکه باید با عمل پیش رفت. ستون دین دارای ۸ ضلع نماز آگاهانه، خالصانه، به موقع بودن، به جماعت بودن، مراقبت، مداومت، محافظت، صبر و حوصله است که باید به هر یک از این عوامل دقت شود.
حجت‌الاسلام صفری در پایان افزود: خشوع در نماز مهمترین رکن است و با رعایت آداب و ویژگی‌های نماز خشوع ایجاد می‌شود. طبق نص صریح قرآن خاشعین در نماز قطعا رستگار می‌شوند.

منبع: ایکنا

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1397/6/14 ساعت 12:35
کد : 2533
دسته : اخبار نماز در کشور
لینک مطلب
کلمات کلیدی
مدرس مرکز تخصصی نمازقم
کانون بازنشستگان
مساجد
نهج البلاغه
نماد دین
نماز
قنوت
namaz
qunoot

■ ضرورت رسیدگی به امور مساجد و نمازخانه ها در اربعین حسینی(ع)

مهرداد بذرباش وزیر راه و شهرسازی، در مکاتبه با مدیرعامل شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران، رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای، سرپرست شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران و مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره)، خواستار رسیدگی به ا ...

■ همه نسبت به احکام الهی به ویژه نماز مسئولیت داریم

آئین تکریم و معارفه روسای قدیم و جدید ستاد اقامه نماز استان کهگیلویه و بویراحمد با حضور قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور در دفتر امام جمعه مرکز کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد. آیت الله سیدعلی اصغر حسینی در این آئین، گفت: مردم شیعه استان کهگیلویه و بو ...

■ دیدار معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با حجت الاسلام قرائتی

دیدار معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با حجت الاسلام قرائتی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور، در روز شنبه سی ام دی ماه، با حجت الاسلام والمسلمین قرائتی رئیس ستاد اقامه نماز کشور و قائم مقام مدیران و معاونین ...

■ مصوبات قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مبارزه با کرونا در خصوص برگزاری نماز عید سعید فطر ابلاغ شد

سید علی مهدیان، معاون برنامه ریزی نظارت و ارزیابی ستاد اقامه نماز در گفتگو با روابط عمومی، با اشاره به برگزاری جلسه قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مبارزه با کرونا در خصوص برگزاری نماز عید سعید فطر در روز سه شنبه، ششم اردیبهشت ماه، مصوبات این جلسه را تشریح ...

■ گفتگو با نویسنده کتاب “روش های ترغیب دختران سوم ابتدائی به نماز”

حجت الاسلام محمد کاظمی نویسنده چندین اثر در حوزه نماز است. وی از بدو تاسیس مرکز حدود یازده سال است که با مرکز تخصصی نماز همکاری می کنند. دغدغه ایشان در نگارش این آثار، معرفی نماز به شیوه ای نو و مهارت های دعوت به نماز است. در این گفتگو ک توسط روابط ع ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز