حجت الاسلام قرائتی:■ برای ترویج نماز از تمام ظرفیت ها استفاده کنید
در این جلسه ابتدا حجت الاسلام و المسلمین حسینی کارشناس فرهنگی آموزشی نظارت و ارزیابی استان به تشریح برنامه ابلاغی فرهنگی آموزشی سال ۹۸ پرداختند. در ادامه آقای پاک فطرت، با توجه به اینکه در سالجاری ارزیابی ادارات شهرستان ها توسط دبیر آن شهرستان انجام خواهد شد، به بیان روند ارزیابی ادارات پرداختند.
همچنین در این جلسه روش کار با اتوماسیون اداری به دبیران محترم شهرستان ها آموزش داده شد. در نهایت دبیران به دفتر آیت الله دژکام نماینده محترم ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز رفتند تا ضمن اقامه نماز جماعت از بیانات آیت الله دژکام و حجت الاسلام و المسلمین قرائتی رئیس محترم ستاد اقامه نماز کشور استفاده کنند.
پس از اقامه نماز جماعت به امامت آیت الله دژکام، جلسه با قرائت آیاتی از قرآن کریم توسط کریم مهری دبیر اقامه نماز شهرستان بوانات آغاز شد. در ابتدا سیدحسین ذوالانوار مدیر ستاد اقامه نماز استان ضمن عرض سلام، تبریک ایام و تشکر از آقایان قرائتی و دژکام برای اجابت دعوت و پذیرش حضار، گفت: من فکر می کنم چند میلیون جوان، اگر ستاد نماز نبود با نماز آشنا و مانوس نمی شدند و از جرگه نظام خارج می شدند.
وجود حاج آقا قرائتی و اخلاص و مجاهدت ایشان موجب شد که این نعمت الهی در این کشور باشد. هر کدام از عزیزان حاضر مسئولیت یک شهرستان را به عهده گرفته اند و نشانه صدق آنها همین است که بدون دریافت هیچ هزینه ای فعالیت می کنند.
حجت الاسلام و المسلمین سقاچی قائم مقام ستاد استان نیز ضمن عرض سلام و تشکر از حضور آقایان، به ارائه مختصری از فعالیت های ستاد استان در سال گذشته پرداخت و گفت: ستاد استان فارس در سال گذشته در انجام فعالیت های فرهنگی، آموزش و نظارتی در برگزاری نشست های شیوه های دعوت به نماز ۱۴۰ سهمیه داشتیم که ۴۸۸ نشست انجام دادیم. در مسابقه کتابخوانی ۱۳۰۰۰ نفر شرکت کردند. اجلاس استان یک سهمیه داشتیم که یک اجلاس استانی و ۹ اجلاس شهرستانی برگزار کردیم. دوره تربیت مربی کودک ۲ کلاس سهمیه داشتیم که ما ۱۶ کلاس برگزار کردیم. آموزش نماز صنوف را برگزار کردیم. شهید صدوقی می گفت چیزهایی که من به طلبه ها می گویم شما بازاری ها باید یاد بگیرید؛ طلبه ها که کسب و کار ندارند؛ آنها می خوانند که به شما یاد دهند. دوره توانمندسازی معلمین پایه سوم دخترانه که اصل اساسی در آموزش و پرورش است ۶ کلاس سهمیه داشتیم که ما ۶۰ کلاس برگزار کردیم. آموزش مدیران دخترانه متوسط دوم ۶۰ کلاس برگزار کردیم. آموزش طرح نیک از ۸ کلاس ۱۵ کلاس انجام شد. چاپ کتاب احکام بیماران پزشکان و پرستاران با فتوای ۱۰ مرجع تقلید از دیگر اقدامات ستاد استان بود که توسط انتشارات ستاد نماز چاپ شد و اخیرا به چاپ سوم رسیده است. همچنین کلیه پرستاران استان دوره احکام دیده اند. تنها ستاد استانی که مسئولین گزینش و اعزام روحانیون به مدارس را دارد ما هستیم که بحمدالله امسال هم انجام دادیم. آموزش مدیران و معاونین، طرح مکنت در ۱۰ شهرستان برگزار شد و امسال در سایر شهرستان ها برگزار می شود. همچنین در سال گذشته چندین مرتبه بازدید از مساجد بین راهی داشتیم که خوشبختانه نسبت به گذشته بسیار بهتر شده اند.
در ادامه حجت الاسلام و المسلمین شهیم دبیر اقامه نماز شهرستان جهرم به نمایندگی از دبیران به بیان چند نکته پرداختند: موضوع اول خانواده و دانش آموز است که باید محور کار قرار گیرد. باید بسیج همگانی باشد. باید از نهادهای مالی که در سطح شهرستان هست استفاده شود که این مسئله حمایت حضرتعالی (حاج آقا قرائتی) و نماینده ولی فقیه در استان را می طلبد. ستاد اقامه نماز توان مالی ندارد اما باید از حمایت بقیه استفاده شود. مسئله بعدی حجم زیاد برنامه های ابلاغی است. امسال هم حجم عظیم برنامه های ابلاغی داریم اما بازدهی هم باید بررسی شود. مسئله بعد ریشه یابی مشکلات است؛ سال قبل ما در شهرستان جهرم ۷۴ روحانی به مدارس اعزام کردیم، امسال ۴۸ نفر؛ که باید دلایل آن مشخص شود.
سپس حجت الاسلام و المسلمین قرائتی گفت: آمَنَ الرَّسُولُ بِمَا أُنزِلَ، پیغمبر به آنچه داده شده ایمان داشت. ما در کشورمان همه ایمان ندارند و چون باور ندارند خیلی قصه را جدی نگرفته اند. ستاد نماز افرادی را دارد مثل شما اما شما یک نفرید. شما در شهرتان بگردید افرادی هستند که انگیزه دارند. با پول نمی توان نماز را راه انداخت؛ چون هم پول زیادی می خواهد هم اینکه نماز اداری می شود. افرادی را در شهر پیدا کنید که کمکتان کنند. قرآن میگوید تا داری انفاق کن، اگر دیدی دچار وسوسه میشوی یجاهدون باموالهم، اگر هم دیگر نداری یحض علی طعام. هر یک از شما در شهر باید افرادی را پیدا کنید که به شما کمک کنند. خدا به موسی گفت سراخ فرعون برو، موسی گفت هارون را هم می بریم. شما هم شریکی کار کنید. نماز که مسئله سیاسی نیست، از همه افراد با هر خط سیاسی کمک بگیرید. نماز آخرین نخی است که پاره می شود. اگر این ۵ دقیقه را هم بچه ها نخوانند دیگر این بچه از دین جدا می شود. فاصله بین کفر و ایمان همین نماز است.
وی ادامه داد: اداره ای ها روحانیون قوی دارند و حق القدم به نسبت خوبی هم می گیرند ولی روحانیون مدرسه ماهی ۱۰۰ هزار تومان آن هم برای چند ۹ ماه. یکی از کارهایی که می توان کرد این است که به تمام روحانیونی که در ادارت نماز می خوانند بگوییم باید هفته ای یک یا دو روز در مدرسه نزدیک به اداره نماز بخوانند. گاهی یک مدرسه ۷۰ پرسنل دارد و امام جماعت دارد اما یک مدرسه ۳۰۰ دانش آموز دارد اما امام جماعت ندارد. چرا؟ چون پول ندارد. حکومت اسلامی باید عدالت را رعایت کند، حتی حدیث داریم در بین حیوانات هم باید عادل بود. در نامه ۲۵ نهج البلاغه امام علی (ع) به مسئول زکات میگویند اگر چند شتر به عنوان زکات گرفتی یک جور سوار شو، نه یک شتر را یک ساعت یک شتر را نیم ساعت. به مقام معظم رهبری گفتم سپاه و بسیج و نیروی انتظامی جمعا ۴۰۰۰ طلبه دارند که در پادگان ها نماز می خوانند. چرا هر کدام از آنها یک روز در مدرسه ها نماز نمی خوانند؟
آقای قرائتی ادامه داد: روی طلبه ها هم باید کار کرد؛ که این کار حوزه است. طلبه باید بتواند قصه بگوید، مسئله بگوید، کلاس داری کند، گفتگو با وهابی ها را بلد باشد، خنداندن بلد باشد و … . حوزه باید روی این مهارت ها کار کند. همچنین خودتان هم دائما مطالعه کنید. خدا به پیغمبر می فرماید ضد علما یعنی پیغمبر هم فارغ التحصیل نیست. خودتان هم کتاب های جدید که چاپ می شود را مطالعه کنید.
وی در پایان گفت: به هر حال با وجود تمام مشکلات ما باید وظیفه خود را انجام دهیم. اما ما از پیامبر که بالاتر نیستیم، خداوند می فرماید وَ إِنْ یَرَوْا آیَهً یُعْرِضُوا وَ یَقُولُوا سِحْرٌ مُسْتَمِرٌّ ، هر چقدر هم معجزه نشان دهی اینها ایمان نمی آورند؛ ولی در این حال ما نباید کوتاه بیاییم و باید تلاش خود را بکنیم.
در نهایت آیت الله دژکام در سخنانی کوتاه ضمن خوشامدگویی به حجت الاسلام والمسلمین قرائتی و سایر عزیزان گفت: این سبک کاری که آقای قرائتی می فرمایند، ما می گوییم کار آخوندی. رسم این بوده که مرجعی به آخوندی کاغذی میداد و میگفت برو فلان جا تبلیغ. نه تنها برای آن پول نمی گرفت که حتی پول هم برای مرکز می فرستاد (پول خمس و زکات). ما نباید منتظر باشیم که شهرداری و دولت و… پول بدهند؛ دنبال می کنیم اما خودمون کار را متوقف نمی کنیم.
وی همچنین به عنوان یک راهکار برای کمک گرفتن از مسئولین گفت: من خودم هر هفته برای اقامه نماز به یک مدرسه می رفتم و تعدادی از مسئولین را همراه خودم می بردم. همین همراهی باعث می شد که مسئولین مشکلات نمازخانه ها را ببینند و مثلا فرماندار می گفت که فرش نمازخانه را من تامین می کنم. در نهایت آیت الله دژکام هدایایی را به دبیران شهرستان ها اهدا کردند.