نماز؛ دغدغه اصلی گردشگران مسلمان

■ نماز؛ دغدغه اصلی گردشگران مسلمان

نماز؛ دغدغه اصلی گردشگران مسلمان

در حال حاضر در شهر «دوسلدورف» آلمان، هتلی لوکس به نام «برایدن باخر» وجود دارد که شرایط مناسبی برای اقامت مسلمانان فراهم کرده است. در اتاق‌های این هتل فلش‌هایی وجود دارد که محل قبله را به مسلمانان نشان می‌دهد. در صورتی که مسافری مسلمانی به هتل مراجعه کند، کارکنان هتل، قرآن و سجاده در اختیار او قرار می‌دهند.

بنا به اعلام رایزنی فرهنگی ایران در آلمان؛ سیروس حیدریان، مدیر این هتل مشروبات الکلی را از منوی رستوران آن حذف کرده است. گوشت گوسفند و مرغ براساس معیارهای اسلامی در این مکان تهیه می‌شود و در کنار سبزیجات و برنج در اختیار مهمانان هتل قرار می‌گیرد.  به نظر می‌رسد که تلاش‌های حیدریان برای تامین خواسته‌های گردشگران مسلمان به زودی در هتل‌های دیگر  آلمان نیز دیده خواهد شد.

مارتین بوک، مدیر نمایشگاه گردشگری آی‌تی‌بی برلین (بزرگترین رویداد گردشگری جهان) در این باره می‌گوید:« در حال‌ حاضر تنها چند شهر آلمان مانند باد گودسبرگ، دوسلدورف یا مونیخ، میزبان گروه‌های کوچک مسلمانان است، اما به زودی مسلمانان، بخش عمده‌ای از گردشگران آلمان را تشکیل خواهند داد.»

براساس مطالعات انجام شده توسط متخصصان نمایشگاه گردشگری آی‌تی‌بی برلین، تعداد گردشگران مسلمان تا سال ۲۰۲۰،  به ۱۵۸ میلیون نفر می‌رسد که این آمار نسبت به سال ۲۰۰۰ افزایش چشمگیری خواهد داشت.

رشد ۱۰ درصدی در سال آینده

براساس این گزارش، از سال آینده مسلمانان ۱۰ درصد از اقتصاد گردشگری جهان را به خود اختصاص می‌دهند. با این وجود، به نظر می‌رسد که تأمین خواسته‌ها و نیاز‌های گردشگران مسلمانان در کشورهای غیراسلامی با تنش همراه باشد. در سال ۲۰۱۷، نیروهای پلیس فرانسه ۱۰ زن مسلمان را به علت پوشیدن لباس شنای اسلامی (بورکینی) در سواحل شهر کن بازداشت کردند. علاوه بر این، پوشیدن بورکینی در جزیره کرس این کشور نیز باعث ایجاد درگیری‌ شد. درگیری پس از آن بوجود آمد که چند زن مسلمان با این پوشش مشغول شنا بودند و گروهی نیز از آنها عکس گرفتند. البته این تنها مشکل گردشگران مسلمان در سال‌های اخیر نبوده است.

ممنوعیت نوشیدن مشروبات الکلی در آنتالیا (ترکیه) در سال ۲۰۱۷ نیز سروصدای زیادی میان گردشگران اروپایی ایجاد کرد. این در حالی است که ممنوعیت نوشیدن مشربات الکلی در مکان‌های عمومی در برخی ایالت‌های آمریکا نیز وجود دارد. با این وجود، براساس مطالعات مؤسسات معتبر «تامسون رویترز» و «دینار استاندارد»، ارزش مالی توریسم حلال که در سال ۲۰۱۷،  ۱۷۷ میلیارد دلار در سطح جهانی برآورد شده بود، در طول چهار سال به ۲۷۴ میلیارد دلار خواهد رسید. گردشگری حلال، روند رو به رشدی در جهان دارد. این نوع گردشگری به طیف وسیعی از خدمات گردشگری ویژه مسلمانان گفته می‌شود. البته ذبح اسلامی و کنار گذاشتن گوشت خوک تنها بخشی از نیازهای مسلمانان است.

نماز؛ مسئله اصلی گردشگران مسلمان

فاضل بهاردین، پژوهشگر گردشگری حلال در این باره می‌گوید:«نماز، مسئله اصلی گردشگران مسلمان است. ۶۳ درصد از مسلمانان جهان نمازهای روزانه را می‌خوانند. بنابراین مهیا کردن فضایی برای نماز و وضو در گردشگری حلال اهمیت زیادی دارد.»

لیست مربوط به گردشگری حلال موارد بیشتری را شامل می‌شود. جدا کردن استخرهای شنا و آبگرم زنانه و مردانه و همچنین حذف مشروبات الکلی و یا درنظر گرفتن زمان افطار در ماه رمضان از دیگر نکاتی است که در گردشگری حلال باید به آنها توجه شود. در سال‌های گذشته، گردشگران مسلمان از کشورهای ثروتمند نفتی، بازار گردشگری جهانی را به میزان قابل توجهی تغییر داده‌اند. در کشورهای پرجمعیت آسیای جنوب شرقی به ویژه اندونزی و مالزی، طبقه متوسط در حال توسعه است. ۶۰ درصد از مسلمانان در این کشورها زندگی می‌کنند، در حالی که جهان عرب تنها ۲۰ درصد از جمعیت مسلمانان جهان را تشکیل می‌دهد.

از سوی دیگر، آمارها نشان می‌دهند که علایق گردشگران مسلمان نیز نسبت به گردشگران اروپای غربی متفاوت است. در حالیکه اکثریت گردشگران آلمانی(۴۶ درصد) شهرهای ساحلی را در اولویت برنامه‌های سفر خود قرار می‌دهند، تنها نیمی از گردشگران مسلمان ترجیح می‌دهند که به شهرهای ساحلی سفر کنند. از سوی دیگر یک سوم مسلمانان، شهرهایی را برای سفر انتخاب می‌کنند که تنها ۲۲ درصد از گردشگران اروپای غربی مایل به سفر به آنها هستند.

تحقیقات شرکت بین‌المللی آی‌پی‌کی نشان می‌دهد که فاکتور گشت‌وگذار در شهرها که انگیزه اصلی بسیاری از گردشگران برای سفر است، چندان برای مسلمانان اهمیت ندارد. همچنین بازدید از موزه‌ها و خوردن غذای خوب نیز از اولویت‌های مسلمانان در سفر نیست. در عوض، گردشگران مسلمان بیشتر به گردش در طبیعت و خرید اهمیت می‌دهند.

نرخ تولد بالا به ویژه در آسیا، باعث شده که مسلمانان با میانگین سنی ۲۴ سال، جوان‌ترین گروه دینی در جهان باشند. در نتیجه متولیان گردشگری در کشورهای مختلف باید به خواسته‌های جوانان مسلمان توجه کنند. به گفته مدیر نمایشگاه برلین، عکاسی از مهم‌ترین اهداف جوانان مسلمان برای سفر به کشورهای مختلف است و در مقابل بازدید از موزه‌ها چندان جوانان مسلمانان را راضی نمی‌کند.

منبع : خبرگزاری ایکنا

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1397/11/16 ساعت 12:18
کد : 3012
دسته : اخبار نماز در جهان
لینک مطلب
کلمات کلیدی
نماز
گردشگران
گردشگری حلال
نماز های روزانه

■ مسعود دریس، مدیر روابط عمومی و امور استان‌های ستاد اقامه نمازشد

با حكم قائم مقام ستاد اقامه نماز ، مسعود دریس به سمت مدیر روابط عمومی و امور استانهای ستاد اقامه نماز منصوب شد. به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز، محمود مظفر قائم مقام ستاد اقامه نماز در حكمی مسعود دریس را به عنوان مدیر روابط عمومی و امور استان ...

■ نظر مراجع در مورد نحوه خواندن نماز آیات

نظر مراجع در مورد نحوه خواندن نماز آیات مقام معظم رهبری نماز آیات چگونه باید خوانده شود؟ جواب: به چند صورت مى‏توان آن را بجا آورد: صورت اول: بعد از نيت و تکبيرة الاحرام، حمد و سوره خوانده شود و به رکوع برود، سپس سر از رکوع برداشته و دوباره ...

■ مسجد جدید برای مسلمانان همپشایر انگلستان ساخته می شود

جامعه اسلامی شهر پورت سموث در جنوب انگلستان واقع در استان همپشایر، مجوز ساخت مسجد را دریافت کرد. شورای برنامه ریزی شهری به اتفاق آراء طرح ساخت مرکز اسلامی را به تصویب رساند. شورای برنامه ریزی پیشتر ساخت یک پارکینگ با فضای پارک برای 60 اتومبیل را ب ...

■ توصیه‌های حجت‌الاسلام ‌قرائتی به طلاب جوان

حجت‌ الاسلام والمسلمین محسن قرائتی صبح امروز در درس اخلاق که با حضور طلاب شهرستان یزد در مدرسه علمیه مصلی یزد برگزار شد با بیان اینکه طلاب باید سعی کنند که استدلالشان کوتاه باشد، اظهار داشت: امروزه سخنرانی‌های طولانی مدت دیگر جوابگو نیست و ...

■ اقامه نماز بر پیکر شهید محمد حسین مومنی

...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز