■ ۵۰۰ نمازخانه در مدارس استان همدان نیاز به ساماندهی دارد
عباس تجری اظهار داشت: یکهزار و 700 نمازخانه در مدارس همدان وجود دارد که با اجرای نهضت تجهیز نمازخانهها از سال 86 تاکنون هزار و 200 مورد ساماندهی و مرتبشده است.
وی بیان کرد: از این تعداد هزار و 100 مورد را آموزش و پرورش انجام داده و از سال 93 هم با واگذاری کار به نوسازی مدارس 100 نمازخانه تجهیز شده است.
تجری، تجهیز و مناسبسازی 500 نمازخانه مدرسه و فراهم کردن امکانات رفاهی نظیر آب گرم را از نیازهای استان دانست و گفت: دانش آموزان بسیاری از مدارس با آب سرد وضو میگیرند و اگر برای هر مدرسه تنها 2 میلیون تومان اختصاص یابد میتوان این مشکل را برطرف کرد.
وی با اشاره به سرانه فضای اقامه نماز در همدان اعلام کرد: در کشور برای هر دانشآموز 32 سانتیمتر و در استان همدان 41 سانتیمتر فضای اقامه نماز وجود دارد درحالیکه سرانه استاندارد برای هر فرد 50 سانتیمتر است.
تجری گفت: البته همدان با اجرای طرح ضربتی تجهیز و تبدیل فضاهای پرت مدارس به نمازخانه جزء 3 استان برتر کشور قرار دارد.
وی افزود: اجرای زنگ نماز به مدت 20 تا 30 دقیقه در مدارس اجبار است، اما حضور دانش آموزان اجباری نیست و کار فرهنگی میخواهد که در همدان تقریباً محقق شده و نهتنها دورههای فرهنگی برای مدیران و معلمان برگزارشده که برای آموزش خانوادهها هم با اجرای طرح "خانواده مطهر"اقدام شده است.
200 هزار دانشآموز در طرح ابتکاری معرفت شرکت کردند/ درخشش دانش آموزان همدان در مسابقات قرآنی
مدیر قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش همدان با اشاره به اهمیت نماز بیان کرد: بیش از 500 آیه در مورد این فریضه نازلشده و مقام معظم رهبری هم به صراحت بر گسترش فرهنگ نماز در مدارس تأکید کردهاند.
تجری از اجرای طرح تعمیق فرهنگ اقامه نماز در واحدهای آموزشی همدان خبر داد و افزود: این طرح به تصویب شورای عالی آموزش و پرورش رسیده و بیش از 20 مورد در زیرمجموعه آن قرار دارد.
وی با اشاره به دستاوردهای 40 ساله آموزش و پرورش در حوزه نماز، قرآن و عترت افزود: همدان تا 10 سال پیش جز استانهای پانزدهم و شانزدهم بود، اما امسال توانسته مقام 5 کشور را کسب کرده و در بین دستگاههای اجرایی استان هم مقام برتر را دارد.
تجری بیان کرد: در مسابقات قرآنی هم پیش از این وضعیت خوبی نداشتیم، اما امسال موفق به کسب مقام پنجم تیمی و 22 مقام برتر کشوری شدهایم که این مهم، نتیجه یک فرآیند سخت و سه سال تلاش برای استعدادیابی و آماده سازی دانش آموزان است.
وی از اجرای طرح ابتکاری معرفت در همدان خبر داد و گفت: این طرح پیوست فرهنگی دارد و 200 هزار دانشآموز استان به برکت وجود مبارک امام زمان(عج) با نماز، قرآن و مرجعیت دینی آشنا شدهاند.
تجری اعلام کرد: از بین این افراد 13 هزار دانشآموز منتخب به مرکز یاوران مهدی(عج) قم اعزامشده و دوره دیدهاند و طرح هم در سطح کشور برگزیده و به وزارتخانه معرفیشده، البته بنا به دلایلی با اجرای آن موافقت نشده است.
وی با اشاره به حضور نماینده ولیفقیه در استان و ائمه جمعه استان در مدارس برای اقامه نماز مطرح کرد: تاکنون 250 مدرسه از این برنامه بهرهمند شدهاند.
حقالزحمه ائمه جماعات مدارس 6 ماه است پرداختنشده/ استفاده از فرهنگیان برای اقامه نماز جماعت
مدیر قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش همدان، کمبود امام جماعت طلبه را از مشکلات اقامه نماز در استان دانست و گفت: تنها 400 مدرسه امام جماعت روحانی دارد زیرا حقالزحمه اقامه نماز در ادارهها 600 و در مدارس 100 هزار تومان است که آن هم 6 ماه است از طرف وزارتخانه پرداختنشده است.
تجری تصریح کرد: برای جبران این خلأ از همکاران فرهنگی کمک کرده و با آموزش دادن به آنها 800 امام جماعت فرهنگی کار اقامه نماز را بدون هیچ چشمداشتی در مدارس استان انجام میدهند.
وی افزود: از زحمت این 800 فرهنگی شاغل یا بازنشسته باید بهنوعی قدردانی کرد، اما در طول 10 سال گذشته تاکنون حتی یک لوح سپاس هم نگرفتهاند.
منبع : خبر گزاری تسنیم