اقامه نماز جماعت و زیارت درامامزادگان شهرهای کم خطر با فاصله گذاری اجتماعی/برپایی ایستگاه های سلامت برای غربالگری زائرین

مدیرکل بقاع متبرکه واماکن مذهبی سازمان اوقاف خبر داد:
■ اقامه نماز جماعت و زیارت درامامزادگان شهرهای کم خطر با فاصله گذاری اجتماعی/برپایی ایستگاه های سلامت برای غربالگری زائرین

 اقامه نماز جماعت و زیارت درامامزادگان شهرهای کم خطر با فاصله گذاری اجتماعی/برپایی ایستگاه های سلامت برای غربالگری زائرین

 اخیرا دستورالعمل بازگشایی بقاع‌ متبرکه‌ ۱۳۲ شهرستان که وضعیت آنها سفید و کم خطر اعلام شده، توسط سازمان اوقاف و امور خیریه ابلاغ شده است. به منظور تشریح محورهای دستورالعمل بازگشایی امامزادگان و بقاع متبرکه در این شهرستان ها گفت وگویی با حجت الاسلام «محمد نوروزپور»، مدیر کل بقاع متبرکه واماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور ترتیب دادیم که مشروح آن را در ادامه می خوانید:

 

دستورالعمل بازگشایی بقاع‌ متبرکه‌ ۱۳۲ شهرستانی که ستاد ملی مبارزه با کرونا، وضعیت آنها را سفید و کم خطر اعلام کرده، توسط سازمان اوقاف و امور خیریه ابلاغ شد،این دستورالعمل در چه محورهایی تهیه شده است؟

با توجه به اینکه ستاد ملی مبارزه با کرونا در جلسه اخیر خود مصوب کرد که 132 شهرستان نقاط کم خطر هستند، به همین جهت اجازه داده شد که بر اساس بند پنجم این مصوبه اماکن مذهبی، مصلاها و مساجد این مناطق با رعایت دستورالعمل های بهداشتی بازگشایی شوند. در این 132 شهرستان یک هزار و 108 بقعه متبرکه و امامزاده وجود دارد که با رعایت پروتکل های بهداشتی بازگشایی شدند.

 

 هماهنگی هایی با شبکه بهداشت و درمان کشور صورت گرفته است که در ورودی این امامزادگان و بقاع متبرکه «ایستگاه سلامت» دایر و زائرین بررسی سلامت و غربالگری شوند و به افراد مشکوک و بیمار اجازه ورود به این اماکن مذهبی داده نمی شود و آنها به مراکز درمانی معرفی خواهند شد.نکته دیگر اینکه افرادی که به امامزادگان مشرف می شوند، لازم است وسایل شخصی همچون مهر،سجاده، چادر نماز، کتاب قرآن و ادعیه به همراه داشته باشند.

همچنین تاکید شده است که خدام روزی سه مرتبه بقاع متبرکه و امامزادگان را استریل و از نظر بهداشتی ایمن سازی کنند.

 

شرایط زیارت  و حضور در امامزادگان و بقاع متبرکه مناطق کم خطر چگونه است؟

کسانی که در امامزادگان و بقاع متبرکه مناطق کم خطر حضور می یابند، در حال حاضر امکان زیارت در کنار ضریح برایشان مهیا نیست. زائرین باید از فاصله دو متری زیارتشان را انجام دهند و زیارتنامه قرائت کنند.علاوه برآن باید فاصله یک متری با دیگر زائرین را رعایت و از ازدحام جمعیت جلوگیری کنند.  همچنین برنامه ریزی برای حضور طولانی مدت در امامزادگان و بقاع متبرکه را نداشته باشند و بعد از اقامه نماز و زیارت سریع امامزاده را ترک کنند.

 

تجمع و برپایی مراسم سخنرانی طبق ابلاغیه ستاد ملی مبارزه با کرونای شهرستان ها در این مکان های مقدس در حال حاضر توصیه نمی شود و برنامه های مذهبی و سخنرانی این امامزادگان تا اطلاع ثانوی همچنان به صورت مجازی و بدون حضور جمعیت برگزار خواهد شد.

ضوابط حضور در نمازهای جماعت امامزادگان و بقاع متبرکه بازگشایی شده برچه اساسی است؟

در حال حاضر در این اماکن تنها امکان اقامه نماز جماعت و زیارت برای زائرین آن هم با فاصله گذاری اجتماعی فراهم شده است.نمازهای جماعت امامزادگان و بقاع متبرکه شهرستان های کم خطر و بازگشایی شده باید با رعایت پروتکل های بهداشتی در زمان کوتاهی و بدون ازدحام جمعیت انجام شود و زائرین حتما دستکش و ماسک استفاده کنند، البته بسیاری از این بقاع متبرکه خودشان اقدام به تولید و توزیع ماسک در میان مردم می کنند.

در صورتی که مشاهده شود،امامزاده ای ظرفیت حضور افراد بیشتری را ندارد و فاصله گذاری اجتماعی رعایت نمی شود، از ورود افراد ممانعت به عمل می آید.

 

 دستورالعمل پخش و توزیع نذورات در امامزادگان و بقاع متبرکه این شهرستان ها به چه شیوه ای است؟

تاکید شده است که در امامزادگان و بقاع متبرکه بازگشایی شده از پخش نذورات خودداری به عمل آید و خادمین این بارگاههای جلیل القدر نیز اجازه توزیع نذورات به مردم را نخواهند داد.زیرا از سلامت این غذاها اطمینان نداریم، از طرفی سلامت مردم برای ما مهم است.

افرادی که نذوراتی دارند، می توانند به هیئت امنا و یا خدام بقاع متبرکه مراجعه کنند و از طریق آشپزخانه های امامزادگان پخت نذورات آنها انجام و سپس توزیع صورت گیرد زیرا که آشپزخانه های امامزادگان زیر نظر شبکه بهداشت و درمان فعالیت می کنند و از استاندارهای بهداشتی برخوردارند.

 از زمان شیوع ویروس کرونا اگرچه امکان زیارت در این اماکن فراهم نبوه است، اما در این مدت آشپزخانه های امامزادگان  و بقاع متبرکه نه تنها تعطیل نبوده، بلکه برای بیمارستان ها،مناطق محروم، فقرا و مستضعفین غذا و اطعام تبرکی حرم طبخ و ارسال می کردند واکنون نیز می توانند اقدام به پخت و توزیع غذا بر اساس نذورات مردم کنند.

 

 دستورالعمل حضور درآرامستانهای امامزادگان و بقاع متبرکه بازگشایی شده به چه شکلی است؟

 هیچ منعی برای زیارت قبوری که در جوار امامزادگان هستند، برای مردم وجود ندارد، اما مردم برای حفظ سلامتیشان اجازه تجمع در کنار قبور را ندارند و باید به صورت انفرادی به زیارت قبور درگذشتگانش روند.

امامزادگان و اماکن مذهبی از زمان شیوع ویروس کرونا به روی مردم بسته است، اما عملا این امامزادگان تعطیل نبودند وخدمات اجتماعی به مردم ارایه می دهند، بخشی ازاین خدمات را بفرمایید؟

پس از شیوع ویروس کرونا قریب دوماه است که امامزادگان و بقاع متبرکه کشور تعطیل هستند، اما این تعطیلی به معنای تعطیلی است که مردم برای زیارت نمی توانند حضور یابند، بقاع متبرکه در طول این مدت فعال بوده اند و به خدمت رسانی اجتماعی، تولید ماسک و دستکش، ضدعفونی معابر، تهیه ارزاق برای فقرا و مستمندان همت داشتند، به طوری که تاکنون قریب 200 هزار بسته ارزاق در امامزادگان برای خانواده های نیازمند تهیه و توزیع شده است.

برنامه های فرهنگی و مذهبی، جزخوانی قرآن کریم و ادعیه خوانی این اماکن جلیل القدر نیز از طریق فضای مجازی، سایت ها و شبکه های استانی در حال پخش و قابل دسترسی برای مردم است.

شبستان

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1399/2/18 ساعت 12:21
کد : 4252
دسته : اخبار نماز در کشور
لینک مطلب
کلمات کلیدی
رئیس جمهور
بازگشایی مساجد
بازگشایی نماز جمعه
نماز جمعه
ویروس کرونا
تعطیلی نماز جمعه
فاصله گذاری اجتماعی
بقاع متبرکه
سازمان اوقاف و امور خیریه
امامزادگان
مناطق سفید

■ نابغه بوکس جهان در نماز جمعه تهران

محمد علی (با نام قبلی کاسیوس مارسلوس کِلِی) نابغه مسلمان فقید بوکس جهان در سال ۱۳۷۲ به دعوت مقامات وقت بوکس به ایران آمد و علاوه بر دیدار با جمعی از مقامات در نماز جمعه تهران شرکت و به مشهد سفر کرد. ...

■ مسئله فرهنگ در حکومت اسلامی فقط پرداختن به مسئله نماز نیست

حجت‌الاسلام «محمدعلی نکونام» در خطبه‌های نماز جمعه شهرکرد که با حضور عموم مردم در مصلای بزرگ امام خمینی (ره) شهرکرد برگزار شد، با بیان اینکه در هفته دولت پروژه های بسیاری در استان افتتاح و کلنگ زنی شد گفت: شناسایی نقاط ضعف و قوت ...

■ بازگشایی بیش از ۵۰۰۰ مسجد در مراکش / صدور مجوز برگزاری نماز جمعه در مساجد

مسلمانان مراکش برای برگزاری نمازهای جمعه برای اولین بار از ماه مارس به مساجد این کشور بازگشتند. همه مکان های عبادی از جمله مساجد،کلیساها،کنیسه ها و معابد در مراکش از ماه مارس که شیوع ویروس کرونا آغاز شد تعطیل شدند. مسجد «ریاض» در شه ...

■ ظرفیت‌های نماز جمعه را دریابیم

حجت‌الاسلام والمسلمین جواد حاج‌ علی‌اکبری، رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور در همایش ائمه جمعه فارس که در حرم شاهچراغ(ع) برگزار شد، نماز جمعه را یک نعمت الهی توصیف کرد و گفت: فارس یکی از استان‌های پهناور در حوزه نماز جمع ...

■ ابتکاری در نماز جمعه یاسوج

نماز جمعه این هفته شهر یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد به امامت آیت الله «سیدنصیر حسینی» نماینده ولی فقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد و امام جمعه شهر یاسوج اقامه شد. از زیبایی های نماز جمعه این هفته شهر یاسوج، حضور نوجوانان و جوا ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز