حفظ برای رهایی ؛وقتی نماز و قرآن محور اصلاح و تربیت می شوند

■ حفظ برای رهایی ؛وقتی نماز و قرآن محور اصلاح و تربیت می شوند

حفظ برای رهایی ؛وقتی نماز و قرآن محور اصلاح و تربیت می شوند

واردش که می‌شوی، باید راهروهای طولانی و دراز با در‌های بسیار را طی کنی تا به زندانیان برسی. این درها و این راهروهای تاریک نمایانگر راهی باطل است که زندگی افرادی را به اینجا کشانده است.

اما نه این راهروهای بسته و محیط سراسر دلتنگی اینجا نمی‌تواند پایان راه باشد، همیشه کلیدی برای روشن کردن و راهی برای رفتن وجود دارد.

مگر می‌شود خدایی که بنده‌اش را اشرف مخلوقات کرده، به این سرعت از او دست بکشد، خدای زمان سختی‌ها همان خدای زمان آسانی زندگی است. او دست بندگانش را رها نمی‌کند. این ما بندگان هستیم که او را فراموش می‌کنیم و همچون کودکی که سرگرم بازی چند ساعته می‌شود، مشغول این دنیای فانی می‌شویم.

تمام این راهروها را که پشت سر می‌گذاشتم، بغضی که نشان از حسی غریب داشت، گلویم را می‌فشرد، هر دری را که پشت سر می‌گذاشتم با خود می‌گفتم چطور می‌شود که انسانی این چنین غرق دنیا شود که از کتابی که خداوند برای هدایتش فرستاده غافل شود، آیا این غفلت پایان زندگی یک انسان است؟ انسانی که هدف از خلقتش نجات جهان بوده و خداوند او را اشرف مخلوقات نامیده است، به همین سرعت نابود می‌شود؟

در میان تمام این سیاهی‌ها، نوری تابیدن می‌گیرد که می‌تواند زندگی تو را نجات دهد و تا ابد بنده خاص خداوندت کند، فقط کافی است در مسیر این نور قرار گیری. قرآن برای تمام ابعاد زندگی انسان برنامه و راهکار دارد. نور قرآن و مفاهیم آن در لحظه‌های سخت زندگی بر انسان تابیده و سرنوشت او را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

در ماده ٢٠٨ آیین‌نامه اجرایی سازمان زندان‌ها به زندانیانی كه در مدت تحمل كیفر در زمینه حفظ و درك مفاهیم قرآن كریم و نهج‌البلاغه، فراگیری احكام و اعتقادات دینی، فعالیت‌های آموزشی، فرهنگی، هنری و ورزشی توفیقاتی به دست آوردند به تشخیص مسئول فرهنگی و موافقت رئیس زندان مرخصی تشویقی اعطا خواهد شد.

حفظ قرآن یکی از شرایط تخفیف حکم و یا عفو محسوب می‌شود، حفظ قرآن از جمله امتیازاتی است که افراد با جرائم مختلف می‌توانند از آن استفاده کنند، اما این امر ابتدا برای عفو باید در کمیسیون عفو استان و کشور بررسی شود. پس از آن در صورت وجود شرایط مناسب به رئیس قوه قضائیه ارجاع می‌شود و در نهایت حکم نهایی در پایان باید به تأیید رهبری برسد.

اصلاح و تربیت در سایه قرآن

علی هاشمی، مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تأمینی خراسان‌ جنوبی، در گفت‌وگو با ایکنا اظهار کرد: یکی از رسالت‌های سازمان زندان‌ها اصلاح و تربیت زندانی است.

وی با بیان اینکه بازگشت زندانی سالم به جامعه و خانواده بخشی از رسالت سازمان زندان‌هاست، افزود: بزرگترین عاملی که در اصلاح و تربیت زندانی مؤثر است، پرداختن به فرهنگ قرآنی است.

مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تأمینی خراسان‌ جنوبی با اشاره به فعالیت‌های فرهنگی در زندان‌ها اظهار کرد: برگزاری جشنواره نماز، جشنواره فیلمنامه‌نویسی، داستان‌نویسی و شعر و برگزاری ۲۰ کارگاه آموزشی با موضوع نماز و تقدیر از فعالان نماز از جمله فعالیت‌های فرهنگی است.

حفظ برای رهایی/ وقتی قرآن محور اصلاح و تربیت می‌شود
حفظ قرآن از سوی ۹۰۰ زندانی

هاشمی ادامه داد: در زندان‌های استان توجه ویژه‌ای به امر قرآن آموزی شده است و می‌توان گفت تمامی مددجویان در برنامه‌های قرآنی شرکت کرده‌اند و با اجرای طرح مشوق‌های قرآنی نیز بیش از ۹۰۰ نفر در زندان‌های استان حافظ یک جزء تا ۳۰ جزء از قرآن کریم شده‌اند.

وی با بیان اینکه با حفظ هر سه صفحه قرآن، یک روز مرخصی به فرد زندانی داده می‌شود، تصریح کرد: در صورت حفظ هر سه صفحه قرآن از سوی خانواده زندانی نیز دو روز مرخصی داده به او می‌شود و در حال حاضر۲۵۹ نفر از میان خانواده‌های زندانیان حافظ بخشی از قرآن یا تمام آن هستند.

فعالیت ۱۲ دارالقرآن در زندان‌های خراسان‌ جنوبی

مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تأمینی خراسان‌ جنوبی تصریح کرد: در زندان‌های استان ۱۲ دارالقرآن فعالیت دارند و برنامه‌های بسیار متنوع و جذاب قرآنی در دارالقرآن‌ها با حضور تمامی مددجویان اجرا می‌شود. کلاس‌های روان‌خوانی، روخوانی، حفظ، محافل انس با قرآن، آموزش تجوید قرآن، مفاهیم قرآن، تفسیر قرآن، مسابقات قرآنی بخشی از برنامه‌های قرآنی اجراشده در دارالقرآن زندان‌های استان است. تمامی زندانیان در برنامه‌های قرآنی شرکت فعال و مستمر داشته‌اند و حتی خانواده زندانیان نیز در برنامه‌های قرآنی شرکت می‌کنند.

حفظ برای رهایی/ وقتی قرآن محور اصلاح و تربیت می‌شود
فعالیت ۱۰۵ مبلغ و مربی قرآن در زندان‌های خراسان‌ جنوبی

مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تأمینی خراسان‌ جنوبی افزود: ۸۰ مبلغ قرآنی تربیت‌شده‌ و ۲۵ مربی قرآنی در زندان‌های خراسان جنوبی مشغول به تربیت قرآن‌آموزان هستند. مرکز یادگیری امور مشارکتی استان در زندان مرکزی بیرجند با ۱۲۳ سوادآموز مشغول فعالیت است.

وی با بیان اینکه خراسان‌ جنوبی در اجلاس نماز به عنوان دستگاه برتر در کشور معرفی شد، تصریح کرد: در زندان‌های استان ۴۰ نمازخانه موجود است که تعداد ۲۵ روحانی در سه وعده نماز جماعت را اقامه می‌کنند. امسال در رشته‌های حفظ، مفاهیم، ترتیل، اذان و قرائت قرآن مسابقات قرآنی در بخش کارکنان، سربازان وظیفه و زندانیان برگزار شده است.

هاشمی یادآور شد: زندان‌های خراسان‌جنوبی در سال گذشته در مسابقات کشوری رتبه سوم کشوری در حفظ کل را در بخش زندانیان کسب کرد و در رشته‌های حفظ ۱۰ جزء و حفظ کل نیز رتبه‌های اول کشوری را در بخش کارکنان به دست آورد.

کلام آخر

قرآن کتاب هدایت است و خداوند در کتابش وعده هدایت داده؛ فراگیری آیات الهی و درک مفاهیم قرآنی قطعاً راهگشا و آرامش‌بخش است. این مفاهیم تو را نه تنها از زندان ظاهری، بلکه از زندان دنیا و حصاری که دور خود کشیده‌ای رهایی می‌بخشد.

منبع :خبرگزاری ایکنا

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1397/10/22 ساعت 12:01
کد : 2900
دسته : اخبار نماز در استان‌ها
لینک مطلب
کلمات کلیدی
نماز
قرآن
رهایی
حفظ قرآن
زندان ها
خراسان جنوبی
مرکز تخصصی نماز

■ همایش نماز و سلامت روان خانواده برگزار می‌شود

 آرزو صدقی اظهار داشت: با همکاری معاونت پرورشی دبیرستان دخترانه شاهد جهاد، اولین همایش دانش آموزی «نماز و سلامت روان خانواده» با حضور دانش آموزان، والدین، و معلمان در محل این مدرسه برگزار می‌شود. وی با بیان اینکه مربیان ...

■ وحدت شیعه و سنی در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه

اقتدای دو جوان اهل تسنن در نماز به یک بسیجی که به یاری آنها شتافته بود (روستای زلزله‌زده‌میانکار) منبع: اکوفارس ...

■ پیوند دوستی 25 ساله کلیسا و مسجد در فیصل آباد پاکستان

یک کلیسای قدیمی 50 ساله در فیصل آباد، شهری در استان پنجاب پاکستان که در کنار مسجد قرار گرفته است، با ایجاد پیوند دوستی، به تقویت رابطه میان ادیانی مردم کمک می کنند. با وجود داشتن اعتقادات دینی متفاوت، نمازگزاران در دو عبادتگاه همسایگان خوبی برای ه ...

■ نشست دبیران ستاد اقامه نماز وزارت راه و شهرسازی برگزار شد

نشست دبیران برتر ستادهای اقامه نماز سازمان‌ها و شرکت‌های تابعه وزارت راه و شهرسازی دیروز ۲۲ اسفندماه با حضور معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی و رییس ستاد اقامه نماز این وزارتخانه، قائم‌مقام ستاد اقامه نماز کشور، مشاور وزیر راه و شهرسا ...

■ «شاهرخی» امام جمعه خرم آباد می شود

حجت الاسلام والمسلمین سیداحمدرضا شاهرخی، به عنوان نمانیده جدید ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد، جایگزین حجت الاسلام والمسلمین سیداحمد میرعمادی می شود.  حجت الاسلام والمسلمین شاهرخی سال 1345 در خرم آباد دیده به جهان گشود و با توج ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز