■ استاد برجسته سطوح عالی حوزه تشریح کرد فلسفه اهمیت نماز در تعالیم الهی
استاد برجسته سطوح عالی حوزه تشریح کرد:
فلسفه اهمیت نماز در تعالیم الهی
خبرگزاری شبستان: آیت الله علم الهدی گفت: اگر کسی در هر ساعت از شبانه روز دارای حالت عبادت شود و به رکوع و سجود برود، اجری نزد خداوند دارد.
آیت الله سیدعبدالجواد علم الهدی، استاد برجسته سطوح عالی حوزه در گفتگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان گفت: خداوند علی اعلی عبادی را خلق کرده برای معرفت خود بوده است همچنان که معصوم (ع) در تفسیر آیه ما خلق جن والانس الا یعبدون می فرمایند منظور از یعبدون در این آیه لیعرفون است.
وی ادامه داد: از این جهت خصوصیات، مقدمات، مقارنات، وقت و جملات نماز هر کدام به تناسب خصوصیت هایی دارند که مکلف را از توجه به غیر آفریدگار خودش منصرف می کند.
تولیت حوزه علمیه امام القائم (ع) با بیان اینکه آفریدگار جهان خلاصه معرفت و عبودیت را در نماز، روزه، حج، زکات و ولایت تشریح نموده است، اظهار داشت: برای هر کدام از این اعمال شرایط، احکام، نواهی و ملازماتی وجود دارد که توجه غیر از خدا در آن اعمال مطرود است.
وی با تاکید بر اینکه نوعی تواضع خاص در رکوع و سجود نماز خودنمایی می کند، اظهار داشت: فرهنگ خداپرستان در مقابل سرمایه بزرگی که آفریدگار جهان در کالبد آنان به امانت گذاشته به عبادتی چون نماز مبادرت می ورزد.
آیت الله علم الهدی افزود: خداوند می فرمایند چنانچه این سرمایه که به امانت داده ام به وظایفش عمل کنی تو را به جهانی ابدی منتقل می کنم که برای ابد در راحت و آسایش باشی.
وی در همین ارتباط ادامه داد: از این جهت انسان متفکر که دارای وجدان صحیح است در فکرش شکرگذاری و سپاس برای آفریدگار وجود دارد و جالب تر اینکه در هر رکوع و سجود خدا را به عظمت یاد می کند و کوچکی خود را اظهار می دارد.
استاد سطوح عالی حوزه با تاکید بر اینکه از طریق نماز احساس آرامش روحی به انسان دست می دهد، خاطرنشان کرد: جملاتی که با زبان گفته می شود از ابتدای کلمه الله اکبر تا آخرین کلمه نماز حکایت از این معنا دارد که ای خدا تو را می پرستم و سعادت خود را از تو می خواهم و آسایش ابدی را در عنایت تو می بینم همچنان که از طفولیت تا به الان احساس می کنم که تنها یار من تو هستی و مشکلات درونی مرا تو ادا می کنی.
وی ادامه داد: همچنین عبد در نماز به خداوند می گوید ای خدای بزرگ از کار و معارف الهی در سوره حمد، رکوع، سجود، تسبیحات و قنوت را خودت به من تعلیم داده ای و من به وجدان یافته ام که تو سزاوار این حمد و ثنا هستی.
تولیت حوزه علمیه امام القائم در همین ارتباط اظهار داشت: پیامبر گرامی اسلام فرمودند جبرییل پیام فرستاد که بهترین شکرگزاری عباد در مقابل رب العالمین رکوع و سجود است که در آن دو کمال معرفت و تواضع روحی نمایان و آشکار می گردد.
وی با اشاره به اینکه بدین جهت در اسلام افضل و آسان ترین نوع عبادات نماز است که بندگان خدا در هر حال که هستند همین قدر که خاطر فکری آنان مبتلا به جنون و بیگانگی نیست می بایست در شدیدترین حالات بیماری همین اندازه که بتواند به زبان بگوید و با اشاره سر و چشم رکوع و سجود نماید خدای مهربان نمازش را از او خریداری نموده و مقبول درگاهش قرار می دهد.
آیت الله علم الهدی ادامه داد: هر انسانی به وجدان خویش در مقام انسانیت شکرگزار نعمت آفریدگارش خواهد بود لذا از نماز لذت کامل را می برد.
استاد سطوح حوزه در پایان گفت: رکوع و سجود در حالتی غیر از نماز نیز قیمت دارد لذا اگر کسی در هر ساعتی از شبانه روز دارای حالت عبادت شد و به رکوع و سجود برود، اجری نزد خداوند دارد.