مسجد، تربیت را بدون ویروس وارد سبک زندگی می کند

مسئول کمیته مسجد مرکز آموزش های کاربردی حوزه علمیه قم گفت:
■ مسجد، تربیت را بدون ویروس وارد سبک زندگی می کند

مسجد، تربیت را بدون ویروس وارد سبک زندگی می کند

مسئول کمیته مسجد مرکز آموزش های کاربردی حوزه علمیه قم گفت:
مسجد، تربیت را بدون ویروس وارد سبک زندگی می کند

حجت الاسلام مویدی با اشاره به مزیت های تربیت مسجدی در مقایسه با نظام رسمی تعلیم و تربیت، گفت: حضور در مسجد تربیت مطلوب اسلامی را بدون هیچ ویروس و آسیب و به صورت مستقیم به افراد منتقل می کند.

حجت الاسلام دکتر مهدی مویدی، مسئول کمیته مسجد مرکز آموزش های کاربردی حوزه علمیه قم در پاسخ به پرسشی پیرامون تاثیر حضور مسجد بر تربیت جامعه و اصلاح سبک زندگی، اظهار کرد: تعلیم و تربیت موفق در جامعه اسلامی خود مستلزم بایدها و نبایدها و محورهایی است که در این میان مسجد نقش مهمی را ایفا می کند.

وی ادامه داد: محور نخست که باید به آن توجه شود و در جامعه امروز جایگاهی که باید داشته باشد را ندارد، جنس تعلیم و تربیت مسجدی است؛ این سبک تربیتی اصطلاح علمی اش تربیت غیررسمی است، ما در سیستم آموزشی کشور علی رغم آنکه می گوییم مبتنی بر دین است، خروجی موفق نداشته ایم؛ چون این سیستم درست عمل نکرده است.

مویدی تصریح کرد: با اینکه بعضا بیست سال دانش آموز و  دانشجو در برنامه ای متمرکز و هدفمند آموزشی حضور دارند و تمام کتاب های درسی و برنامه ها برنامه ریزی شده تا شخص موفق و به قول معروف یک آدم کیفی باشد، ولی خروجی ها حکایت از آن دارد که این سیستم آموزشی شاخص های کیفی را ایجاد نکرده و افراد در جامعه در مورد حداقل های زندگی که همان پیدا کردن یک شغل مناسب است با مشکل مواجه اند.

مسئول کمیته مسجد مرکز آموزش های کاربردی حوزه علمیه قم در ادامه گفت: در مقایسه با نظام آموزشی، حُسن تعلیم و تربیت مسجدی که تاثیرگذارتر از تربیت رسمی شده است را می توان در چند مولفه خلاصه کرد، نخست آنکه تربیت مسجدی یک تربیت اجتماعی است و اجتماع خود تربیت کننده است.

وی بیان کرد: اما در اجتماع ما آن تربیت هایی که ایده ال جامعه اسلامی است، خیلی وقت ها با آسیب هایی همراه است که سبب می شود فرهنگ اصیل دینی به نسل ها منتقل نشود، این در حالی است که مسجد، می تواند تربیت مطلوب اسلامی را بدون ویروس و هیچ آسیبی به صورت مستقیم به شخص منتقل می کند.

اهل مسجد شدن تاثیرات معنوی بسیار دارد

مویدی تاکید کرد: اساساً صرف حضور و رفت و آمد افراد به مسجد در هر سنی که باشند تاثیر غیرمستقیم را می گذارد؛ شاید بسیار شنیده باشیم که می گویند فلانی اهل مسجد است، همین اهل مسجد شدن تاثیرات معنوی دارد، تاثیرات ارتباط با مومنین و جنس عبادت در مسجد همه دست به دست هم می دهد تا روی اشخاص تاثیر مثبتی بگذارد.

مسئول کمیته مسجد مرکز آموزش های کاربردی حوزه علمیه قم، ابراز کرد: محور دیگری که در مورد تربیت مسجدی باید به آن توجه کرد این است که به هرحال تاثیر حضور در مسجد و تعلیم و تربیت در فضایی به جز مدرسه، بسیار متفاوت تر از آن چیزی است که افراد به صورت روزانه و در قالب یک عادت دریافت می کنند.

وی با بیان اینکه انسان باید سبک زندگی را در فضای واقعی بیاموزد، گفت: این آموزش نباید صرفاً در فضای کلاسیک و درسی، تجربه شود بلکه فرد باید شکست بخورد و بازخورد ببیند و مسئولیت پذیری را بیاموزد، مسجد چنین فضایی را فراهم می کند.

مسجد؛ میدان عینیت یافتن سبک زندگی اسلامی

مویدی اضافه کرد: کسی که در مسجد فعال است بخشی از تجربه سبک زندگی اسلامی برایش حاصل می شود یعنی می تواند صفاتی که در کتاب ها خوانده را در قالب واقعی ببیند، صفاتی مثل همکاری و روحیه دوستی و برادری، یکرنگ بودن و بسیاری صفات دیگر.

وی با بیان اینکه انسان اجتماعی است و تحت تاثیر افراد اطراف خود قرار می گیرد، تصریح کرد: اینکه تاثیرگذاری مسجد بر سبک زندگی و الگوپذیری به بهترین نحو است مرهون حضور انسان هایی است که در عین زندگی در فضای مدرن، شاخصه های اسلامی را در سبک زندگی خود رعیات می کنند. هرچه که بخواهیم در سخن مثال بیاوریم در مسجد نمونه اش هست، از کسب و کار گرفته تا رفع مشکلات و ... .

مویدی در بخش دیگری از مباحث خود اظهار کرد: یکی از مسایلی که در برخی خانواده های مذهبی وجود دارد این است که دوست دارند بچه ها در محیطی اصطلاحا ایزوله و به دور از آسیب ها باشند و تربیت غیردینی نداشته باشند، اما این مساله خود یک آسیب است.

وی ادامه داد: چرا که این نوجوان بالاخره وارد اجتماع می شود، اگر این فرزند همواره در این محدودیت باشد، تربیت اش ناقص می شود، راه میانبر و منشاء اثر آن است که این خانواده ها اجازه دهند که فرزندان به مسجد بیایند، مسجد در عین حال که پذیرای اقشار مختلف مردم است، در عین حال هدف مشترکی را برای شان تعریف می کند.

مسئول کمیته مسجد مرکز آموزش های کاربردی حوزه علمیه قم، تاکید کرد: نوجوانی که ارتباط اش با مسجد برقرار می شود در واقع با جامعه مرتبط شده است؛ این ارتباط غیرمستقیم با اجتماع در فضای مسجد سبب ارایه بسیاری از نیازسنجی ها به نوجوان می شود. وقتی شخصی به نیازسنجی دقیق برسد و شناخت واقع بینانه پیدا کند، طبیعتا انتخاب های او نیز اصلاح می شود.

مویدی در پایان خاطرنشان کرد: از مشکلات جامعه جوان ما انتخاب های انتزاعی، ذهنی و غیرواقعی است که آسیب می رساند؛ اگر شخص بتواند به شناخت اجتماعی برسد می تواند انتخاب های صحیح داشته باشد و این مهم در در سبک زندگی مسجدی مشهود است.

منبع: شبستان

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1397/5/11 ساعت 11:16
کد : 2446
دسته : اخبار نماز در استان‌ها
لینک مطلب
کلمات کلیدی
تربیت در مسجد
مسجد محور
حجت الاسلام مویدی
تربیت مسجدی
مسئول کمیته مسجد مرکز آموزش های کاربردی
نظام تعلیم و تربیت
مربی محور
تربیت در مسجد
نماز
قنوت
namaz
qunoot

■ پلیس آلمان از اقدام تروریستی علیه مسلمانان جلوگیری کرد

اعضای یک گروه راست گرای افراطی که اخیرا در بخشی از تحقیقات گسترده ضد تروریسم در آلمان دستگیر شده اند قصد داشته اند حملات گسترده ای مشابه آنچه که سال گذشته در مساجد نیوزیلن به وقوع پیوسته بود، انجام دهند. رسانه های داخلی آلمان گزارش دادند که ۱۲ نفر ...

■ مسابقه بزرگ نماز

به همت ستاد اقامه نماز شهرستان فردوس مسابقه بزرگ نمازی از کتاب "هشت گام تا حضور قلب" تالیف "اصغر آیتی" برگزار می شود. شرکت در این مسابقه به صورت حضوری خواهد بود که عموم مردم شهرستان فردوس می توانند در این مسابقه بزرگ شر ...

■ جلسه مشترک ستاد اقامه نماز کشور با شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران برگزار شد‌

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز؛ جلسه مشترک ستاد اقامه نماز کشور با شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران با حضور حجت الاسلام و المسلمین قرائتی رئیس ستاد اقامه نماز کشور، مهندس رسولی معاون وزیر و مدیر عامل شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران، دکتر سید ا ...

■ نتایج مسابقه ی پیام معنویت شماره ی بیستم

سلام عرض می کنیم خدمت شرکت کنندگان در مسابقه ی پیام معنویت شماره بیستم جواب صحیح این مسابقه گزینه ی می باشد برندگان این مسابقه : پریسا خوشنویس    (7856***0914) عبد الحمید رودینی (1663***0903) سجاد دلشاد    ...

■ فتوای حرمت اقامه نماز بیماران کرونایی در مساجد الجزایر

  انجمن فتوا وابسته به وزارت امور دینی الجزایر تأکید کرد: اقامه نماز برای مبتلایان به کرونا در مساجد، حرام است و همه مبتلایان به این بیماری باید از دیگر افراد جامعه دوری کنند.   این انجمن افزود: اتخاذ تدابیر پیشگیرانه در خصوص رفت‌وآم ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز